SERENAD!
Bu kitap da yazamadığım daha birçok detay var. Ben ne kadar anlatsam da, yazsam da sevilen içki tadını dudaklarınıza veremeyeceğim Okumak gerek. Unutmadan bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Serenad kitabından aldığım tadı başka hangi kitaptan alabilir
SERENAD!
Sevilen içki tadında okunan kitaplar vardır. Tümceleri dudaklardan düşmez, her görülen kişiye anlatılmak istenir. Tıpkı, ilk çıkma teklifi alan genç kızın, en yakın arkadaşına anlatma çabası gibi… Heyecan dolu!
İlk paragrafta sevilen içki dememin sebebini söylemek istiyorum. Sevilen içki bana göre su, kimine göre şarap, kimine göre süt ve ya başka birine göre de meyve suyu olabilir. Bu nedenle sevilen içki tercihini size bırakıyorum. En sevdiğiniz içeceği düşünün…
Kitap demiştim tadı damaklarda kalan. Ballandıra ballandıra anlatılmak istenir. “Ben böyle kitap okumamıştım” dedirten cinslerden.
Ben demiştim…
Geçtiğimiz hafta böyle bir kitap okudum. Yazarımız da hiç yabancı değil: Zülfü Livaneli. Muhteşem diye nitelendirdiğim son kitabı “SERENAD”.
Kitaba ağlar mı insan?
-Ağlar.
O aşk nasıl bir aşktır öyle? Akıl karı değil! Yıllarca sürüyor. Ünümüzde ise aşklar gündelikleşmekte. Üç beş günlük hayatta iki üç günlük aşklar peydahlanıyor. Bir de “çok acı çektim gidişinin ardından” gibi kökeni malum(!) haklı çıkma pozisyonları arama peşine düşüyoruz.
Tarihini bilmez mi insan?
Bilmiyoruz. Kendi adıma söyleyeyim; “Struma” adlı yabancı bir geminin Şile yakınlarında batırıldığını bilmiyordum. Önce kitapta okudum. Sonra “google” arama motoru sağ olsun anlattı…
Bir de aşk var ki içerisinde sormayın gitsin. Öyle büyük, öyle dillere destan ki koskoca profesör serenad yazmış. Yazmakla kalmamış sevdiğine kemanı ile bahşetmiş. Şimdikiler bırakın serenad yapmayı “sana güveniyorum” demekten aciz. –Bu arada bana göre güveniyorum denmesi seviyorum denmesinden daha önemlidir.-
Serenade für Nadia!
Kızın adı Nadia! Struma gemisinde yolcularla birlikte geliyordu. Amacı İstanbul’a ulaşan gemiden inip eşi profesör Wegner’in yanında kalmaktı. Ama İstanbul’a gelen gemiye yetkililer yolcu indirme izni vermediği için maalesef buluşamadılar. Gemi Şile yakınlarına doğru çekildi. Ve bir gece sahipsiz zannedilen gemi içerisinde 700’e yakın yolcusuyla birlikte, deniz kuvvetleri tarafından batırıldı. Nadia öldü…
Bu kitap da yazamadığım daha birçok detay var. Ben ne kadar anlatsam da, yazsam da sevilen içki tadını dudaklarınıza veremeyeceğim… Okumak gerek.
Unutmadan bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Serenad kitabından aldığım tadı başka hangi kitaptan alabilirim ya da alabilir miyim belirsiz. Şu an favorim bu kitaptır.
NOT:Livaneli harikası => SERENAD
PÜF NOKTASI:Kitabı okurken araştırma yapmaya sevk edecektir. Tüm detaylar internette mevcut.
Canan Yücel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.