TÜRK FUTBOLUN DA..

TÜRK FUTBOLUN DA..

Türk futbolcuları çok kibirli, antrenöre şirin görünmek için oynar, takım oyununu bilmez. Almanlar bize bunları milli maçta hatırlattı. Sistemden uzak, bireysel kabiliyetleri ön planda tutan oyuncular tercih ediliyor. Futbol yetenekle oynanır, rakip

 

 

TÜRK FUTBOLUN DA..

Türk futbolunda genel sorun disiplin, her yerde bir  şekilde yetiştirildiğini sandığımız oyuncunun  bilgileri   sahada bana ulaşmaz ise burada olmalarına ne anlam verirsen ver. Bir adım öne gitmez.

Türk futbolcuları  çok kibirli, antrenöre şirin görünmek için oynar,  takım oyununu bilmez. Almanlar bize bunları milli maçta hatırlattı. Sistemden uzak, bireysel kabiliyetleri ön planda tutan oyuncular tercih ediliyor.

Futbol yetenekle oynanır, rakip sahada oynanır. Ne işin var denmez.. Gider, öğrenmeye çalışır ve   oyun anlayışı için,  futbol dilencisi olunur .  Böyle bir gençlik yada çalıştırıcı gördünüz mü?.  Ünlü Bobby  Robson;” taraftar başarı bekler ,tıpkı  ayaklarına şipşak  gelişi gibi. Başarının da hemen gelmesi beklenir.

Bir takım kendi saha ve seyircisi önünde oynuyorsa, taraftarlar asla beraberliğe razı  olmazlar. Yenilirsek belki keşke berabere olsa idi  derler. Futbolun meyvesi goldür ve seyirciye bu mutluluk verir.

Fatih Terim,”  okullar ile kulüpleri bir türlü  kardeş hal getirilemediğini, yapılan dev protokollere rağmen her hangi bir adım atılmadığını  ki bunu içimizden çıkıp ta gelen sayın Demir özede söylüyorum. İki grup bu futbolun dünyasında en çok eleştiriyi alır, hakemler ve antrenörler.

Futbol antrenörlüğü dünyanın en zor mesleğidir derler. Yaptıkları kadar yapamadıkları eleştirilir, başarılı olanların sırrı ise düzgün yaşantı, inançlı oluşu, evindeki mutluluğudur. Başarılı teknik adamlara ve  futbolculara  bak, düzgün aile hayatı ile buna ulaşırlar.

Antrenörler bir açıdan da; ”eğitici, yarışmacı, hem eğitici hem de yarışmacı  diye üçe ayrılırlar.” Bir başka pencereden bakarsan bunun tersi olur. Kovulanlar yada her an kovulmayı bekleyerek çalışanlar. Türkiye de binlerce diplomalı teknik adam var iş bekleyen.

Futbolcu nasıl yetişir in cevabı, Arjantin ve Brezilyada,  sokakta, Avrupa da ise okullarda olmuştur. Kesin olan ise futbol okullarında eğitim almalarıdır. Ülkemizde ise bu alt yapılar kambur görülmekte ve yetişen sporculara genç diye oynatılmayarak sonunun hazırlanmasına ev sahipliği yapmak olmuştur.

Günümüzde futbol endüstri haline geldi. Para gani. Yönetimin derdi  isim olmuş  futbolcu , sahada futbol değil, galibiyet. Alt yapı hiç değil. Kazanalım para gelsin, kasa dolsun nefes alalım borç verelim artık.

Yani futbol dışardan görüldüğü gibi toz  pembe  değil. Futbol eğrisi ve doğrusu ile sevilen bir sektör, dev bir sektör. Türk futbolu da hala amatör ligde bir kerede yukarı çıkayım derdinde değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.