Vali  Düzgün'ün İlçe Gezileri Tamam

Vali Düzgün'ün İlçe Gezileri Tamam

Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu’da göreve başladığının 103. gününde Çatalpınar ve Çamaş ilçelerini ziyaret ederek, ilçe ziyaretlerini tamamladı.Beraberinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz UZUN, İl Sağlık Müdürü Yılma

Vali  Düzgün'ün İlçe Gezileri Tamam

17 Eylül 2009 tarihinde Ordu Valiliği görevine başlayan Vali Orhan DÜZGÜN, ilçeleri yakından tanımak, sorunlarını ve sıkıntılarını yerinde tespit etmek, kamu yatırımlarını görmek ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi sahibi olmak amacıyla yapmakta olduğu ilçe ziyaretlerini tamamladı.

Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu"da göreve başladığının 103. gününde Çatalpınar ve Çamaş ilçelerini ziyaret ederek, ilçe ziyaretlerini tamamladı.



Beraberinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz UZUN, İl Sağlık Müdürü Yılmaz DÜNDAR, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail ÇAĞLIYAN, DSİ 75. Şube Müdürü Coşkun ALP, Bayındırlık ve İskan Müdür Vekili Hüsamettin KILIÇ"la birlikte Çatalpınar ve Çamaş ilçelerine giden Vali Orhan DÜZGÜN, ilk ziyaretini Çatalpınar ilçesine yaptı.

Çatalpınar ilçesinde, Kaymakam Mehmet Fatih YAKINOĞLI, Belediye Başkanı Muhasin ERİŞ ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Orhan DÜZGÜN, Çatalpınar Kaymakamlığını ziyaret ederek, 13 gün önce göreve başlayan Kaymakam Mehmet Fatih YAKINOĞLU"na yeni görevinin hayırlı olması ve başarı dileğinde bulundu.

Belediye toplantı salonunda, Kaymakam Mehmet Fatih YAKINOĞLU"ndan ilçeyle ilgili birifing alan Vali DÜZGÜN, brifingin ardından Çatalpınar Belediyesini ziyaret etti. Vali Orhan DÜZGÜN burada yaptığı açıklamada, “Çatalpınar ismini de aldığı gibi iki ırmak arasında kurulmuş gerçekten güzel, şirin bir ilçe. Belediye hizmetleri bakımından, şehirleşme bakımından da iyi bir mesafe kat etmiş. Onun için ben belediye başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz de devlet olarak, genel idare olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla özellikle son yıllarda uygulanan Köydes projesinden yaklaşık 2,5 milyon lira Çatalpınar"a aktarılarak pek çok köyümüzün yol, su ve menfez çalışmaları yapılmış. Bundan sonra da bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek. Hem içme suyu konusunda, hem yol çalışmaları konusunda başta Karahasan, Ortaköy ve Kabataş yolu olmak üzere diğer köy ve beldelerimize yönelik çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki ayda Çatalpınar Merkez Sağlık Ocağı ile Anaokulunun da inşaatını bitirmek suretiyle sağlık ve eğitimin hizmetine sunacağız. Önemli ihtiyaçlardan birisi de burada lise yapılması. Çatalpınar Lisesi yapımı ile ilgi olarak da kamulaştırma çalışmaları geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Bu yaz programa alınmak suretiyle inşallah burada bir lise inşaatı başlayacak. Ayrıca çok önem verdiğimiz eğitimde seviyeyi artırmak amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca yürütülen projelere ilave olarak okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz. İkinci dönem de anaokulunda inşallah eğitim ve öğretime başlayacak. Anaokulunda okullaşma oranının artması,çocuklarımızın ilköğretim ve takip eden lise eğitimine hazırlanmaları bakımından çok önem verdiğimiz bir dönem. Onun için bütün ilimizde anaokullarında okullaşma oranının artmasını hedefliyoruz. Ben çabaları için başta kaymakamımıza, belediye başkanımıza, il genel meclis üyelerine, ilçede çalışan daire müdürlerine ve ilden destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Orhan DÜZGÜN, Çatalpınar Belediyesini ziyaretinden sonra ilçede yapımı tamamlanmak üzere anaokulu ve sağlık ocağı binalarında incelemede bulundu.
Çatalpınar Belediyesince yaptırılan park içerisinde bulunan 200 yıllık tarihi ahşap camiini ve hamamı da inceleyen Vali Orhan DÜZGÜN, parka yakın bir yerde bulunan faal olarak çalışan su değirmenine giderek, değirmenin işletmecisi İsmail TİKEN"den bilgi aldı.

Çatalpınar ilçesindeki ziyaret ve incelemelerini tamamlayan Vali Orhan DÜZGÜN, Çamaş ilçesine geçti. Burada Kaymakam Bülent GEYİK, Belediye Başkanı Yaşar AKTAŞ, İl Genel Meclisi Üyeleri ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

İlk önce Çamaş Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Orhan DÜZGÜN, 13 gün önce göreve başlayan Kaymakam Bülent GEYİK"e yeni atandığı görevinde başarılar diledi. Vali Orhan DÜZGÜN"e Kaymakamlik ziyaretinde, Şehit Yıldıray Uygun İlköğretim Okulu öğrencileri Tuğba AK ile Mücahit Alper KİLİM isimli öğrenciler tarafından elişi tablo hediye edildi. Kaymakamlık ziyaretinden sonra Çamaş Belediyesini ziyaret eden Vali Orhan DÜZGÜN, belediye binasının zemin katında bulunan İlçe Emniyet Amirliği hizmet birimlerinde de inceleme yaptı.

Buradan, Türk Telekom tarafından yaptırılan YİBO"ya geçen Vali Orhan DÜZGÜN, Türk Telekom YİBO"da incelemede bulunduktan sonra Kaymakam Bülent GEYİK"ten ilçe brifingini aldı.

Vali Orhan DÜZGÜN, Kaymakam Bülent GEYİK"in sunduğu brifingin ardından yaptığı değerlendirmede, “Ordu"da göreve başlayalı yaklaşık 100 gün oldu. Bu 100 günlük süre içerisinde Ordu"nun 18 ilçesine yaptığım ilçe ziyaretini tamamlamış oluyoruz. Neden Çamaş en son kaldı derseniz, öncelikle daha yüksekteki ilçelerimizi kış gelmeden bitirmek istedik. Onun dışında Çamaş ilçesinde kaymakamımız yoktu. Aralık ayı ortalarında gelmesini bekliyorduk ve Kaymakamımız 2 hafta önce görevine başladı. Bu nedenlerden dolayı Çamaş ilçemizi en sona bıraktık. Çamaş ilçesi bugün sisli olmakla birlikte brifingteki görüntülerden gördüğümüz ve yolda gelirken de hissettiğimiz gibi gerçekten Ordu"nun en güzel ilçelerinden birisi. Ayrıca sahil kısmına yakın olması sebebiyle gelişmeye kalkınmaya müsait ilçelerimizden birisi. Biraz önce brifingde görmüş olduğumuz Gelinkayası ve yapay şelaleleri de bölgede turizmin gelişmesi için uygun doğal güzelliklerden. Çamaş ailesine ait konağın bir şekilde ya kendileri tarafından ya da birilerine devretmek suretiyle butik otel olarak işletilmesi hem o binanın kurtarılması adına hem de yörede turizme bir canlılık kazandırılması adına faydalı olacaktır. Eğitim hizmetleri bakımından Türk Telekom tarafından yaptırılan ve şu an içinde bulunduğumuz yatılı bölge okulunun çok kaliteli ve güzel bir şekilde geçen yıl bitirildiğini öğrendik. Bu yıl buranın eğitim ve öğretime başlaması gerekiyordu ama başlayamadıysa bir takım sebepleri vardır. Ama önümüzdeki yıl buranın yatılı ilköğretim bölge okulu olarak hizmete açılması, yöredeki çocuklarımızın, gençlerimizin iyi eğitim almaları bakımından, köydeki çocuklarımızın iyi eğitim almaları bakımından son derece önemli. Onun için burayı önümüzdeki eğitim öğretim döneminde eğitime açarak bölge insanımızın hizmetine sunacağız. Onun dışında anaokulu yapımı konusunda bir hazırlığımız var. Arsamız hazır. 2010 yılında inşaatımıza başlamak suretiyle Çatalpınar"dakine benzer bir anaokulunu da en kısa sürede Çamaşlı yavrularımızın hizmetine sunacağız. Sağlık hizmetleri bakımından sağlık ocağı binamız 2 yıl önce kadar yapılmış. Personel sorunu da gördüğüm kadarıyla yok. Yeterli bir şekilde hizmetine devam ediyor. Güvenlik hizmetleri bakımından Çamaş belde sınırlarının çok geniş olması sebebiyle İlçe Emniyet Amirliğinin hem araç bakımından hem de personel bakımından işinin kolay olmadığını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz haftalarda buraya yeni bir araç takviyesi yapmak suretiyle mahallelere ulaşımı daha seri bir şekilde sağlanması için takviyede bulunduk. Ama ilçe belediye sınırlarının bu kadar geniş olması, ilçe merkezinde hizmetleri yürüten İlçe Emniyet Amirliğinin işlerini zorlaştırıyor. Yine güvenlik hizmetleri bakımından İlçe Jandarma Komutanlığı binası da büyük oranda bitmiş. 2010 yılı içerinde de burası hizmete açılacak. Yol sorunu varsa belediyemiz yolun iyileştirilmesi konusunda da bize yardımcı olacaktır” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Vali Orhan DÜZGÜN, bir basın mensubunun, "yapmış olduğunuz ilçe ziyaretlerinde, ilçelerin tespit ettiğiniz ortak problemleri nelerdir?" şeklindeki sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Bazı ilçelerimiz özellikle sahildeki ilçelerimizin gelişmişlik düzeyi ile daha yukarı kesimlerde yer alan ilçelerimizin gelişmişlik düzeyi arasında ciddi farklar var. Ünye"nin, Fatsa"nın, Perşembe"nin durumu ile Mesudiye"nin, Aybastı"nın, Gölköy"ün, Çamaş"ın, Çatalpınar"ın gelişmişlik seviyeleri arasında fark var. Ama bu doğal bir fark. Coğrafi konumlarından kaynaklanan bir fark. Orada 1 km.lik yolu aynı standartlarda sahilde 10 birim fiyata yapabiliyorsak, yukarılara çıktıkça aynı mesafedeki yolu 3-4 katı maliyetle yapabiliyoruz. İlimiz yol ağı bakımından oldukça çok geniş bir yol ağına sahip. 10.000 km yol ağı var. 10.000 km yol ağı, Edirne"den Kars"a 5 defa gidip gelmek demek. Onun için yukarı ilçelerimizin, köylerimizin en büyük sorunu yol sorunu. Tabi geçtiğimiz yıllarda Köydes projesiyle çok ciddi yatırımlar yapılmış. Köylerin stabilize kaplaması, menfezleri, sanat yapıları, asfaltlama çalışmaları ama bütün bu çalışmalar sonucunda asfaltlamada ancak %15 lerde kalan bir oranı yakalayabilmişiz. Orta Anadolu ve güneye indiğinizde asfaltlama oranının çok daha yüksek olduğunu görüyoruz. Çünkü, burada 1 km.lik bir yolun maliyeti ile düz bir arazide belki 5-6 km yerine göre 10 km. yol yapılabiliyor. Oralarda hizmetlerin daha seri bir şekilde ilerlemesine sebep oluyor. Burada yapılan yollar yağışlardan heyelandan kaynaklanan sebeplerle zamanla yıpranabiliyor. 2 yıl önce yaptığınız yol, 2 yıl sonra tekrar bakıma, onarıma ihtiyaç duyabiliyor. Onun için bu yapılan yol çalışmalarının kontrolünün çok iyi yapılması, kaliteli olması gerekiyor. Sadece yollar değil inşaatlarda da örneğin sağlık ocağından, okullardan bütün birimlere kadar bizim kontrolör arkadaşlarımızın hem özel idarede, hem bayındırlık hem de diğer il müdürlüklerindeki teknik arkadaşlarımızın yapılan inşaat çalışmalarını teslim almadan önce yapılan çalışmaların standartlara uygun olup olmadığı konusunda biraz daha hassas davranmalıdırlar” dedi.

Vali Orhan DÜZGÜN, bir başka basın mensubunun, “yol dışında ortak problemler nelerdir? Eğitimle ilgili problemler var. Bunlardan bahseder misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi: “Taşımalı eğitim, birleştirilmiş sınıflara göre tercih ettiğimiz bir sistem. Ama burada az önce bahsettiğim gibi ulaşımdan kaynaklanan zorluklar var. Özellikle yukarılara çıktıkça kış şartları altında karla mücadelede ederek öğrencilerimizi taşıyoruz. Aynı sınıfta bazı köylerimizde çok az sayıda öğrenci var. Onun için hepsi aynı sınıfta okuyor. Birinci sınıf ile beşinci sınıfın aynı ortamda eğitim görmesi, iyi bir eğitim almalarını engelliyor. Böyle öğrencileri en yakın okula taşıyoruz. Ama benim aklım hep buralarda. Bu taşıma sırasında çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde taşınmaları, herhangi bir kazaya maruz kalmamaları için çok ciddi bir şekilde bunları denetlememiz ve yolların bakımını çok iyi bir şekilde yapmamız gerekiyor. Ben burada en önemli sorunun özellikle yüksek kesimlerde ulaşım sorunu olduğunu görüyorum ve bu ulaşım sorunu diğer bütün sektörleri etkiliyor. Bu hem eğitim bakımından, hem sağlık bakımından, hem bütün insani ihtiyaçlarının giderilmesi bakımından da sorun teşkil ediyor”

Bir başka basın mensubunun, "aile hekimliği uygulaması başlayacak. Bu bütün ilçelerde mi yapılacak yoksa pilot bölgeler bazında mı yapılacak?" şeklindeki sorusuna karşılık yaptığı açıklamada, “Aile Hekimliği uygulamasına tüm il genelinde geçilecek.” dedi.

Vali Orhan DÜZGÜN, yapımı tamamlanmak üzere olan İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasında da incelemede bulundu. İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasının, yol sorununun çözüme kavuşturulması konusunda Çamaş Belediyesi ile İl Özel İdaresinin işbirliği yapmasını istedi.

İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası yapılması planlanan arazileri de inceleyen Vali Orhan DÜZGÜN, ilçenin turistik öneme sahip Gelinkayası ve yapay şelalede yaptığı incelemenin ardından Çamaş"tan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.