Valiliğin Yalancısıyız, İşsiz Azaldı

Valiliğin Yalancısıyız, İşsiz Azaldı

Ordu’da 2011 yılında yaklaşık 2.400 vatandaşımız işe yerleştirildi. Bunların yaklaşık 400’ü toplum yararına çalışma programlarında istihdam edilen vatandaşlarımız.1.900 civarında genç ve yetişkinlerden oluşan işgücünün işe yerleştirilmesi söz konusu. Ay

Valilik Sitesinden aldığımız haberi Başlığı harıç yayınlıyoruz... Bu iş bulmuş vatandaşların arasında "Gazeteci Kursu  Bitirmiş" kaç tane var  ?

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere Yönetmelik gereği her 3 ayda bir toplanan ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Ocak ayı toplantısı, Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında yapıldı.

 

Valiliğin Yalancısıyız, İşsiz Azaldı

 

 

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ergun ALAYBEYOĞLU, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Vali Yardımcısı Ömer ADAR, İş-kur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR, ODÜ Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr.Cavit YAVUZ, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayri CANİK, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın BOSTANCIOĞLU, İşçi Konfederasyonu Temsilcisi Gürsel GÜRSOY, İşveren Konfederasyonu Temsilcisi Cemil AYDIN, Öz Orman-İş Sendikası Temsilcisi Cengiz ÖZTÜRK, DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burcu TAHMAZ, Ordu Kadını Güçlendirme Derneği Başkanı Mihriban YUVA katıldı.

 

Ordu’da 2011 yılında işsizliğin azaltılması, mesleki eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “2012 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında 2012 yılında yapmayı düşündüğümüz planlar, projeler, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce açılması gerekli kurslar ve 2011 yılında yapmış olduğumuz çalışmaların genel bir değerlendirmesini yapacağız. 2011 yılında; İş-Kur Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Avrupa Birliği, sivil toplum kuruluşları ve Halk Eğitimi Merkezleri işbirliğiyle yürütmüş olduğumuz projelerden dolayı istihdam sayısını artırması bakımından İlimizin oldukça başarılı bir çizgi yakaladığını söyleyebiliriz.”dedi.

 

2011 yılında Ordu’da 2.400 kişinin işe yerleştirildiğini belirten Vali DÜZGÜN, “2011 yılı aslında dünyada ekonomik krizin yoğun olduğu, özellikle Avrupa ülkelerinin birçoğunda işten çıkarmaların çok fazla sayıda olduğu, işsizliğin en önemli sorunlardan birinin olduğu bir yıl olarak geçti. Ama ülkemizde gerekse ilimizde işsiz sayısının azaldığını görüyoruz.

 

Bugün açıklanan işsizlik rakamlarında, ülkemizdeki işsizlik oranının %11’den yüzde %9’a düştüğünü görmekteyiz. İşsizlik oranında %2’lik bir azalma söz konusu oldu. 1,5 milyon vatandaşımız, 2011 yılı içerisinde iş bulmuş oldu. İlimizde de buna benzer rakamlar söz konusu.

 

Ordu’da 2011 yılında yaklaşık 2.400 vatandaşımız işe yerleştirildi. Bunların yaklaşık 400’ü toplum yararına çalışma programlarında istihdam edilen vatandaşlarımız.

1.900 civarında genç ve yetişkinlerden oluşan işgücünün işe yerleştirilmesi söz konusu.

Ayrıca 2011 yıl içerisinde 106 özürlü vatandaşımız da işe yerleştirildi.”diye konuştu.

 

2011 yılında nitelikli işgücü oluşturmak amacıyla işgücü yetiştirme kursları açıldığını söyleyen Vali DÜZGÜN, “İş-Kur’un en önemli fonksiyonlarından birisi niteliksiz işgücünü, nitelikli hale getirmek. O amaçla çok değişik sektörlerde, değişik branşlarda işgücü yetiştirme kursları açıldı.

Açılan kurslarda 69 projede toplam 1326 vatandaşımıza iş kazandırmış oldu.

 

Özürlülere yönelik de 3 adet kursumuz açıldı.

Bu kurslara devam eden etmeyen 106 vatandaşımız işe yerleştirilmiş oldu.

 

2012 yılında bu rakamları daha da arttırmak istiyoruz. Şu an itibarıyla yaklaşık 6,5 milyon lira ödenek, işgücü yetiştirme kursları için İş-Kur Müdürlüğümüz emrine tahsis edildi. 2012 yılında da 2700 vatandaşımızı eğitimden geçirerek onları iş sahibi kılmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

İş-Kur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR de 2011 yılında yapılan çalışmalar hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi. DÖKTÜR, 2011 Aralık ayı sonu itibariyle iş isteği ile İş-Kur İl Müdürlüğüne, 7.057’si erkek, 5.507’si kadın olmak üzere toplam 12.564 kişinin başvuruda bulunduğunu, 2011 yılında kayıtlı işsizlerden 1.141’i erkek, 904’ü kadın olmak üzere 2.045 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

 

DÖKTÜR, 2011 yılında 2.090 kişinin işsizlik ödeneği için İş-Kur İl Müdürlüğüne başvuru yaptığını, bunlardan 1.768’ine işsizlik ödeneği olarak toplam 3.793.273 TL ödeme yapıldığını, 46 kişiye de İş Kaybı Tazminatı olarak 203.147 TL ödendiğini belirtti.

 

Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında, 2011 yılında Orman İşletme Müdürlükleri ile ağaçlandırma, belediyeler ile alt ve üst yapı çalışmaları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullarda hizmetli çalıştırma projeleri hazırlandığını ifade eden DÖKTÜR, TYÇP kapsamında uygulanan 20 projede toplam 344 kişinin 6 ay süreyle istihdamının sağlandığını söyledi.

 

2011 yılında işgücü yetiştirme eğitim kursları, işbaşı eğitim kursları, UMEM işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitimi çalışmalarına da değinen Mehmet DÖKTÜR, şunları kaydetti; “2011 yılında özel işletmeler, Halk Eğitimi Merkezleri ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile işgücü yetiştirme eğitim kursları, işbaşı eğitim kursları, UMEM işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitimi kapsamında toplam 69 proje uygulandı. Bu projelere katılan toplam 1.326 işsizimize meslek edindirilmiş ve bunlardan 479’u istihdam edilmiştir. Özürlülere yönelik e adet, hükümlülere yönelik 1 adet meslek edindirme kursu açılmıştır. Girişimcilik eğitimi üzerine 4 proje uygulanmış ve 99 işsiz eğitime alınmıştır. Girişimcilik eğitimine katılanların %30’u kendi işini kurmuştur. Özel sektör işyerlerinde uygulanan işbaşı eğitimi programı ile 147 işsize iş tecrübesi kazandırılmıştır.” dedi.

 

Yapılan açıklamaların ardından gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında;

 

-2011 yılı faaliyet raporu ve 2012 yılı Eğitim Planının karara bağlanması,

-Okullarda alan ve dal açılması tekliflerinin karara bağlanması,

-Yürütme Kurulundan gelen İşgücü Yetiştirme Kurslarının değerlendirilmesi,

-Denetim Kurulu tarafından yapılan denetim çalışmalarının değerlendirilmesi,

 

Konuları görüşülmüş, gerekli değerlendirmeler yapılmış ve çeşitli kararlar alınmıştır.

 

http://www.ordu.gov.tr/tr/index.php?option=com_content&task=view&id=2737&Itemid=31

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.