Yüz kadına yönelik Hibe eğitimi
Ordu'da kadınların istihdama olan katkısını arttırmak, kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınların işgücü piyasasına katılımları önündeki kültürel ve diğer engelleri azaltmak amacıyla AB Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde Ordu
Yüz kadına yönelik Hibe eğitimi
Ordu'da kadınların istihdama olan katkısını arttırmak, kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınların işgücü piyasasına katılımları önündeki kültürel ve diğer engelleri azaltmak amacıyla AB Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nce hazırlanan ve Ordu İl Özel İdaresi tarafından yürütülen 128.510,36 Avro toplam bütçeli “Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var” adlı projenin hedef gruptaki 100 kadına yönelik eğitim faaliyetleri, projenin yürütüldüğü Ordu Kültür Sanat Merkezi’ndeki Proje Toplantı Salonu’nda devam ediyor.
Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan bir etkinliğe katılan Vali Orhan DÜZGÜN, etkinlik sonrasında “Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var” adlı AB projesinin eğitim kursunu ziyaret etti.
Kurs eğitimleri hakkında ilgililerden bilgi alan Vali Orhan DÜZGÜN, kursa katılan bayanları projenin sonunda iş hayatında görmek istediklerini söyledi.
Kursa katılan bayanlar da projenin sonunda kendi işlerini kuracaklarını belirterek, Vali Orhan DÜZGÜN’den kendilerine malzeme desteği sağlanmasını istediler.
İşsiz ve işgücüne dâhil olmayan kadınlardan İŞKUR’a kayıtlı 183 bayanın müracaat ettiği proje eğitimlerine, 100 kadın seçildi. Proje kapsamında kursiyer olarak kabul edilen 100 kadını seçme kriterleri arasında; İŞKUR’a kayıtlı olması, 18 ile 60 yaş arasında bayan olması, okuma yazma bilmesi, Ordu Merkez ve köyleri ile Perşembe, Gülyalı ve Ulubey ilçe merkezleri ve köylerinde ikamet ediyor olması, mevcut bir işyerinin sahibi veya ortağı olmaması, sosyal güvenlik kapsamında çalışıyor olmaması, el sanatları, tekstil ve gıda alanlarından en az birinde beceri sahibi olması yer almakta.
25’er kişilik 4 grup halinde eğitim toplantılarına katılan 100 kadın, “Ortak İş Kurmanın Faydaları ve Şekilleri" konusunda bilgilendirilerek, becerilerine göre el sanatları, tekstil ve gıda sektörlerinde kümelendirilmekte. Mentörlük hizmetleri ve malzeme ile desteklenecek olan 100 kursiyerin, proje sonunda ortak işletmeler kurarak aile içi sorumluluklar, sermaye ve beceri yetersizlikleri gibi engelleri aşarak, girişimci olmaları sağlanacak.
Proje faaliyetlerine katılan kursiyerlere her kurs günü için 8 Avro cep harçlığı ödenmekte. Kursiyerler, olası olumsuzluklara karşı proje faaliyetleri süresince ferdi kaza sigortası ile de sigortalandı.
7 Mayıs 2011 tarihine kadar sürecek proje eğitimleri sonunda, ortaklık şekillerinden biri ile iş kuran ilk 3 işletmenin her birine toplam değeri 11.500 TL olan 1 masaüstü bilgisayar, 1 bilgisayar yazıcısı, 1 barkot okuyuculu yazarkasa, 1 barkot yazıcısı, 1 konsinye satış sistemi otomasyon yazılımı ve ticari yazılım verilecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.