AKPli vekiller ve DARICA-I HES
Küresel ısınmanın yaratacağı kuraklıktan tüm dünya korkarak tedbirler almak için çabalarken,bilimsel araştırmalar yaparken, yöresindeki mevcut su kaynak ve rezervlerini tespit ederek bu suları depolamak için barajlar, göletler planlarken; 18 ilçesinin 13
AKP"Lİ VEKİLLER ve DARIC A-I HES
Sayın Hilmi Güler ve Ordu AKP milletvekilleri ve partinin neredeyse tüm üyelerinin,Ordu"ya geldiklerinde kaldıkları gözde mekan DSİ Ordu Şube tesisleri bir cennet mekan.
Ancak, 24 saat bu sosyal tesislerde konaklayıp yiyip içtiği yakınlarıyla ve yandaşlarını devlet imkanlarıyla bol keseden ağırlayan siyasi iktidar vekilleri, işsizlikten neredeyse bütün personelin yan gelip yattıkları, rahat bir yaşamın sürdürüldüğü bu kurumun, ilimiz milletvekili Ayhan Yılmaz"ın şahsi sitesinde DSİ ORDU 2008 yılı yatırımlarını dikkatli olarak incelerseniz acı gerçek ortaya çıkıyor..
DSİ ORDU 2008 yılı yatırımları arasında ciddi olarak 1996 beri yılan hikayesine dönen Topçam Barajı ve HES işi ile Korgan"da küçük bir gölet haricinde ,Kumru ve Ünye"de iki dereye ödenek olduğu ,daha hiçbir köklü yatırımı olmadığı anlaşılmaktadır.
Eski yıllarda bütün derede tepede yatırım yapan koca DSİ de 2008 yılında, dokuz tane önemli dereye (melet gibi) bir YTL gibi komik ödenekle kağıt üstünde iş kalabalığı göstererek vatandaşın gözünü boyamakta pek profesyonel oldukları ortaya çıkıyor.
Ordu DSİ"nin asıl yatırım alanlarına politikacilara gösterdiği kadar ilgi göstermediği ilimiz milletvekili Ayhan Yılmaz"ın şahsi sitesinde ortaya çıkıyor.
Eski bir DSİ projesi olan ve çok yüksek bir rantabilitesi olan Darıca-I HES inşaatını su kullanım anlaşmasıyla özel bir firmaya 49 yıllığına yap işlet modeli ile devreden Enerji Bakanımız, daha sonra melet ırmağı üzerindeki diğer 4 HES ve Ordu Barajını da özel bir firmalara 49 yıllığına yap işlet modeli ile devrederek işin içinden hem kendisini hem DSİ"yi sıyırdı.
İktidar vekillerimiz, Ordu ekonomisine bir kuruşluk faydası olması için, Ordu DSİ Müdürlüğünün gerçekten aktif bir yatırımcı kurum haline gelmesi için daha ne kadar beklemeye tahammül edecekler?
Yeri ve sırası gelmişken sormadan geçmeyelim; bu DSİ yine Temmuz ayından beri Melet ırmağı yatağında koyduğu resmi iş makineleriyle ve kamyonlarıyla dere temizliği yapılıyor adı altında çıkan değerli bitkisel toprak ve kum çakılları birilerinin torba olmayan ağızlarına göre neresi olduğu belli olmayan yere ve yerlere taşımış çevrede yarattığı tahribatı ve dengesizliği doğa ve turizm adına Kadir Engin, hariç hiç kimse eleştirmemiş ve araştırmamış, bizim siyasiler ve doğacılar dahi Melet"in son halini görmemezlikten gelebilmişlerdi
Küresel ısınmanın yaratacağı kuraklıktan tüm dünya korkarak tedbirler almak için çabalarken,bilimsel araştırmalar yaparken, yöresindeki mevcut su kaynak ve rezervlerini tespit ederek bu suları depolamak için barajlar, göletler planlarken; 18 ilçesinin 13 tanesi yüksek ve kırsal bölgede olan ilçelerimiz ve onlara bağlı yüzlerce köylerimiz için kanunla tüm beldelere su projesi ve yapım yetkisi verilen, DSİ Genel Müdürlüğü Ordu"da içme suyu ile ilgili ne gibi yeni bir hazırlık ve yatırım yapmaktadır?
Ordu ve Ünye içme suyu projesini ihale ettiklerini söyleyecekler hemen, ama Ordu ve Ünye"den ibaret değil, ilimiz sınırlarında yazın susuzluktan kırılan onlarca belde ve kasaba var, ne projesi var ne yatırımı!.
Siz koşarak gidin ve 5 senesi ödemesiz, Yapı kredi ile Sanayi Kalkınma bankasının kefilliği ile 53 milyon euroluk kredi verdirdiğiniz, Elazığ"lı Bilgin Holding"in patronu ile kol kola kebap yeyin , çayda çıra oynayın, onun Darıca-I HES"i ile övünün.
size yakışan bu mudur ?
milli proje ve devlet yatırımlarını rafa kaldırıyorsunuz bari Ordu İçme suyunu geniş bütün ilçeler bazında plan ve projelerini hazırlatın,ihale ettirin de şahsi sitelerinizi dolduracak yatırımlarımız olsun, elin adamlarının özel yatırımıyla gelip Ordu"da övünmeyin
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.