ODÜ-Boztepede İlk Yerli Laparoskopi
Cihazın tamamı Türk sermayesi ile Hollandada üretilen ilk yerli Endovizyon Sistemi olduğunu belirten Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan ÖZTÜRK; Laparoskopi minimal bir kesiden (1 cm.) kamera ile girilerek, iç organların gör
Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine
Ful Endovizyon Sistemi alındı.
Cihazın tamamı Türk sermayesi ile Hollanda’da üretilen ilk yerli Endovizyon Sistemi olduğunu belirten Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan ÖZTÜRK; “Laparoskopi minimal bir kesiden (1 cm.) kamera ile girilerek, iç organların görüntülenmesi, 2 ila 3 yardımcı alet ile ameliyat yapılmasıdır. Bu şekilde açık cerrahiden (yatay veya dikey kesitler) kaçınmak mümkündür.
Günümüz teknolojisinde ameliyat gerektiren hastalıkların birçoğunun tedavisinde açık cerrahi yerine minimal invaziv cerrahi (laparoskopi) tercih edilebilir. Modern cerrahi yaklaşım etkin tedavinin yanı sıra daha hızlı ve ağrısız iyileşmeyi ve aynı zamanda estetiğinin korunmasını mümkün kılmaktadır. Laparoskopik cerrahinin etki alanı ve kalitesi, tecrübe ile doğru orantılı olarak devamlı artmaktadır. Laparoskopideki gelişmeler sayesinde daha önce muhakkak açık cerrahi gerektiren durumlarda bile bu yöntemin uygulanabilmesi mümkündür. Hastalarda estetik kusur gelişimi önlenmekte ve hasta saatler içinde iyileşerek, hızla taburcu olabilmektedir” şeklinde konuştu.
Laparoskopinin avantajlarından da bahseden ÖZTÜRK; “Artık HD (high definition) görüntüleme sistemi kullanılmaktadır. 10 kereden fazla büyütme ve cerrah ile asistanın ayrı ayrı ekranlardan ameliyatı yönlendirmesi önemli optik ve ergonomik ilerlemelerdir. Belli bölgelerin açık ameliyata oranla daha yakından görüntülenmesi mümkündür. Ayrıca robot cerrahisi sistemi üç boyutlu görüntüleme ile cerrahın işini daha da kolaylaşmaktadır. Özellikle robot cerrahisinde cerrah ve hastanın pozisyonlarının daha ergonomik ayarlanması ile açık ameliyata oranla daha az yorgunluk ve daha kaliteli operasyon mümkün. Robot cerrahisi (Da Vinci) insan eli gibi hassas, dokunma hissini ileten ve insan elinden daha geniş hareket kabiliyetli aletleri (270°) kullanıma sokmuştur. Gelişmiş dokunma hissi ile hasta doku ile normal dokunun sınırları en iyi şekilde tespit edilebilmektedir” açıklamasında bulundu.
ÖZTÜRK; “Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak hedefimiz benimsemiş olduğumuz kaliteden, güvenilirlikten, hasta memnuniyetinden ödün vermeden tüm gayretimizle çalışarak değerli Ordu halkımıza hak ettikleri kaliteli sağlık hizmetini sunabilmek ve bu çizgide ilerlemektir” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.