DAHA GÜZEL BİR KENT İÇİN

DAHA GÜZEL BİR KENT İÇİN

Mustafa Köksal'ın ne kadar haklı olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.

Berlin'de yaşayan, ikimizin de tanıdığı Ordulu Zafer Can Ordu Kent'de yazı yazmalı.

Zafer Can yıllardır Berlin'de yaşıyor. Kendisinden yıllardır haber alamıyordum. Ta ki ben Ordu Kent'te yazı yazmaya başlayana kadar.

Benim yazdığım yazılara devamlı yorum gönderen Zafer Can'ın gönlü ve kalbiyle halâ Ordu'da yaşadığını en iyi anlayanlardan biri benim.

Ben de yıllarca yut dışında kaldığım için orada yaşayan arkadaşlarımın duyarlılıklarını çok iyi anlıyorum.

Hatta Ordu'da yaşayan binlerce insanımızdan daha da duyarlılar. Benim en son yazdığım ''Çağdaş Şehircilik'' başlığı altındaki yazıma ''Daha Güzel Bir Kent İçin'' yorumuyla katılan Zafer Can'ın yazısını aynen alıyorum:

Daha Güzel Bir Kent Için

Yaşanılası bir kent hedefi başlı basına ilerici bir anlayıştır. Bu bağlamda çağcıl yaşamın gerekleri olan ve modern kent yaratabilmenin birinci koşulu toplumu oluşturan bireylerin çağı yakalayabilmesidir.

Bunu sağlayabilmenin yolu ilkokuldan başlayıp bütünsel bir eğitimin verilmesidir.

Bütünsel eğitimden kastettiğim bilinen derslerin dışında sosyal ve kültürel öğelerinde eğitime dahil edilmesidir. Örneğin sergi gezmek, kütüphaneye gitmek, bisiklet ehliyeti ve yüzme dersleri, el sanatlari gibi.

Eğitimi bu yönde geliştirebilmek için kentin yetkili organları bunu sağlayacak olanakları sunmalıdır.

Çağdaş kent oluşturabilmenin ön koşulu sosyal olanaklardır.

Sosyal faaliyetler içinde yoğrulan çocuklar birarada yaşamanın gerektirdiği kural ve kaideleri en iyi şekilde öğrenecekler ve çağdaş şehrin temellerini atacaklardır.

Sizinde yazınızda belirttiğiniz ahırların kaldırılması, çatı katlarının iptali gibi gelişmeleri çok önemli buluyor, bu tür düzenlemelerin devam etmesini diliyorum.

Bir Ordu´lu olarak bu gelişmeleri sizden öğrenmeye devam edeceğiz. Ayrıca "çağdaş şehir" yazısı harikaydı.

Şehir estetiği ve modern şehir için uyarıcı ve öğreticiydi. Teşekkürler Ağbi,Yürekten başarı dilekleriyle!

Berlin'de yaşayan Ordulu bir arkadaşımızın duyarlılığına Ordu'da yaşayan bütün herkesten beklemek en doğal hakkımız olsa gerek..

Önceki ve Sonraki Yazılar