Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

GEMİ TAYFASIZ KALINCA KAPTAN PANİK YAPAR

 

Güngören maçındaki ikinci yarı oynadığımız korkak, sinmiş futbolu, binlerce Orduluya izlettiren teknik kadronun, İstanbul kaybını bu maçta hatasız kapar sevdasında olanlara ağzımla söyledim. 

Elindeki en faydalı iki adamı yok, yerine kimi koyarsa koysun fazla bir şey yazmaz. Sonra bazı isimlerde inat niye, anlamakta zor.

Elinde aslan gibi, çabuk, süratli, agresif bir Selçuk var, sen hala Emrede ısrar ediyorsun. Bunu anlamam güç. O yokken maçları Emre oynadı mantığında sözcükle cevap vereceksen futbolun acıması, hatırı olmaz, teşekkür eder kulübeye yollarsın.

Burda olmayacak duaya illede amin diyeceğim dersen, yönetimi, size inanan başkanı ve binlerce taraftarı yok sayarsın.

Ali çamdal’ın yoksa bunun açığını nane molla insanlarla kapatamazsın. Agresiz, güçlü ve asker isimle yaparsın. Kostovskin yoksa Ahmet Kurudan medet umarsın. Futbolun alfabesi nereye gidersen git aynı.

Jeriyi sağa koymanı, Emre’den stoper yapma sevdanı, Numan’la Emreyi oynatmanı, Sol taraf yol geçen hanı olmuşken gözlerinle sag tarafta Müslüm izlemenide anlıyorum..Karar sizin, yanlış sizin, bu maglubiyet sizin.

Gaziantep sıradan takımmıda, tedbirsiz ve şemsiyesiz bir oyun haritası üzerinden kıbrıs kurtarma operasyonuna kalkışıyoruz. Bu taktik anlayışınada sayğı duyarızda, hanımevladı oyunculardan kurulmuş bir ortaalan dizilişi ile nasıl Antepe kafa tutabiliriz ki?

Bunu tribündeki görüyor, açık kapalı maraton binlerceside izliyor, şeref tribünüde eyvahlar içinde izliyor, ama kulübe nasıl izliyor? İşte neticesinde kaybedilen üç puan.

Ama bu takım üç neticeyi alsada, kimseye özelliklede size soru soran, sorusu yanlışta olsa cevap bekleyen bir ismi azarlayıp üzerine yürümeniz Orduspor kulübünün değerli hocasına yakışmadı.

Bu maçın taktik açıdan savunulacak en ufak bir yanı yok. Yanlışlarla dolu doksan dakikanın sonunda giden üç puana ve yapılan yanlışlara kafa yormak lazım. Birde size inanan insanlara iki haftadır yaptığınız sitres dolu dakialar için özür dilemeniz.

Herkes işini yaptı. Yönetim yaptı. Taraftar yaptı. Teknik kadro ise ne onbiri doğru yaptı nede değişiklikleri. Buna kızmak yerine, ders almaya bakmak lazım. Çünkü çok önemli 4 puanı verdik iki haftada.

Birde gemide tayfanın iyisi olmayınca kaptanda panik atak oluyor..Ama kızacak kadar olmamasında fayda var. Birde sayın menejerin bu aralar çokmu işi varda bu sporcuların kartkolik olmalarına mani olamama gibi sorunları çokca yaşıyoruz..

Neyse yönetim bunları tek tek konuşacak besbelli. Geride onbir önemli maçımız varda.

Önceki ve Sonraki Yazılar