Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

ORDA BİR KAYMAKAM VARMIŞ…

 

Bir yerel gazetenin ilk sayfasında bir haber var. Haber yada değilde diyebiliriniz, ama haber haberdir, okunur geçer. Bu öyle değil. Gazetenin ön sayfasında kocaman bir resim…

Bu resim benimde sevdiğim bir kişiye ait. İktidar Partisinin Gülyalı ilçe başkanı. Şikayet ettiği ise onun iktidarının atanmış bir memuru.

İktidar partisinin ilçe başkanı kocaman sayfada, saltanatını pahallı zevkle süslemiş ve bir çok ihtiyaç sahibi dururken, laf dinlemeden kendi bildiği romanı okumayı adet edinmiş sayın kaymakamı, onu atayan partinin temsilcisi olan ilçe başkanı şikayet ediyor. En acı olanda, Allah’a havale ediyor.

Bu haberi kim okursa okusun, sayın ilçe başkanına telefonla döner ve; ” Siz ne yapıyorsunuz, o makamı, atanmış bir memurun yaptığı pahallı zevkler karşısında çok aciz durumlara düşürüyorsunuz, adam yanlışsa verin bir dilekce doğru yada yanlış araştırsınlar, demezlermi?

Köylerde devletin yardım paralarından faydalanmayı bekleyen onca fakir dururken, eğer sayın kaymakam bunları kulak ardı ediyor, sonrada bir muhtara bağırma cüreti içinde olabiliyorsa, bir ilçe başkanıda eli kolu bağlanmış, bu konuda sessiz olabiliyorsa, biride bunu haber olarak gazetenin ilk sayfasına taşıyorsa, bence pes yani.

Ne o ilçe başkanlık koltuğunda otururum nede yeni seçilmiş bir il başkanımın olduğu yerde böyle ufak haberi sayfalara taşırım. Kocaman iktidarın atadığı memur bir insanın, devletin insanlara yolladığı parayı pahallı zevkine harcıyorda sizleride dinlemiyorsa, kusura bakmayın o koltuk hakkı verilmedik bir halde Gülyalı’da halkın karşısında bekliyor demektir.

Milletin yüzde kırbeşlerde oy verip iktidar yaptığı ve millete hizmeti ön planda tutun diye emir verdiği il yada ilçe amirlerinden biri yada birileri bu imkanı kendi çıkarı için harcadığını biliyor ve bir şey yapmadan bu iktidarın adına görev yapıyorsa, sayın başkan ben bir köşe yazarı olarak bunu yazarken inanın içim acıyor.

Demek ki bu ülkede iktidarın koltuğuna karşı, kılıç sallayacak kadar sırtını dönmüş, onları hiçe saymış insanlarda varmış. Bence bu haber, ilk sayfada olacak büyük bir haber değil. Demek ki Gülyalı’da birileri oturduğu koltuğa hakim değil..Hele hele yeni seçilmiş ve işinde iyi olan yeni il başkanının olduğu yerde.

Keşke okumasaydım. Benim nüfüsumda Gülyalıda.. Bu bana koydu.

Önceki ve Sonraki Yazılar