Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

SIRADAN SPORCU ALMA İŞLERİ BİTMELİ ?

 

               Midesi büyük olanların, koltuk altı dolanmaktan zevk alanların, illede ben bu adamla olmayı kafama koydumcuların konuşulması,  insana şiddetle zarar verecek bir hadise.

            “Efendimler—sayın filancılar—saygı değer şunlar yada bunlar..”hepsininde midesinde kaç balon var biliriz de, konuşmayız. Onları bir yere koymaktansa susmak daha iyidir. Bu her yerde böylemi acaba?

Sporda da bu tip yandancılar, üç kagıtcılar var. Bunların yakınları, etrafındaki dostları, eşleri bile yeri geldiğinde sporu senden daha iyi bildiğini her daim etrafında dolaştığı başkanına, yönetimindeki adamına öyle anlatır ki, sezon sonunda bu tiplerin kulübe verdiği zarar 2 trilyonu bulur.

Nasılmı?

Düşün, takımında bir mevkide 2 oyuncun var, üçüncü oyuncun senin alt yapında masrafsız bu işi yapabilecek kapasitede ve buna rağmen oynatılmayacağını bile bile yüz binleri verdirerek  başka bir adamı başkana sporcu diye  aldırtır ve üç beş tane sporcuyu bu kulübte barındırtır.

Şişkinlik, tıkanmışlık, alt yapının önünün kesilmesi, Ordu futboluna vurulan baltanın ucunun kanı düşünülmez yada onu düşünecek bir yerde olmayan insanlarla işler yapılır.

Bir deyim vardır halk arasında;” çalış çalış alnın bir karış” misali boşuna kürek çek, ele gel bu kulübün yada başkanın parasını yedirt.

.Niye, ne sebebi var, bilinmez. Güya sporcu aldırmış, güya en iyi kurşun askerliği yapmış olacak ya..

Bu ilde ağzını  açmayan, gerçeği başkanına iletmekten çekinen, param yok, ne desem beni dinlemezler, yada bu kulüpteki görevimden  pasifise ederler düşüncesinde   olanların yüzünden yüzlerce genç telef oldu..

Hakkı  savunulamayan gençlerimizde birer antreman sporcusu oldu.

Suçlu kimler?

Eğer alt yapı tesisi yapıyorsan, bu kadar önemli iş adamları ile beraber Orduspor’un geleceğini güvence altıda tutacağım diyorsan, kendi öz çocuğunu gelen teknik adamlara asla boğdurmayacak, sporcunu da antremanların kurşun askeri yaptırtmayacaksın.

Burda istihtam edecek sporcu kalitesinide alt yapının sorumlu ellerine bırakp sözüne itibar edip, kimi diyorsa profosyonel yapacak ve  güvendiğini, birileri gibi kurşun asker görmediğini cümle aleme ilan edeceksin.

Baş  olmak ve  yönetici olmak bunu gerektirir. Yıllarca alt yapı sıradan bir mekan, federasyon istedide biz bu grupları mecburen kurduk yeri oldu. Ama şimdi mekanını, çatısını kuran bu yönetimin aklındaki şeyin, öz sporcuların bir an evvel üste çıkması olmalı.

Bakın Angusların ithal edildiği bir ülkede,  gelen hocaların ellerindeki kaçıncı sınıf olduğu belli olmayan kurşun asker sporcular binlerce liralara transfer yapabliyor ülkemizde.

  “Barselona”  kadrosunda 8 tane alt yapı oyuncusu ile rüya takımı olmayı başarıyor, Trabzonda bu rüyanın içinde olmayı hayal etme noktasında adımlar atıyor, Orduspor’un özüne dönüp, masrafı kısıp bu işin mutfağında çalışma zamanı gelmedi mi?

Lütfen bunu herkes düşünsün..

Önceki ve Sonraki Yazılar