KADIN OLMAK

 

Parçaları bir bütün haline getirmenin asıl adıdır kadın olmak. Dişiyle tırnağı ile , eviyle, geçimiyle hiç aman demeden   uğraşmaktır kadın olmak. Kadın olmak erkek olmaya cevaptır..

Kadın olmak ; bu devirde, hayatta, dışarda, evde, yatakta  kısacası her yerde ,her zorluğa bir çocuğu kucaklar gibi sahip çıkmaktır kadın olmak  ..

Devrin getirdiği zorluklara mücadele etmektir kadın olmak..

sadece güzel olmak demek değil, gördüğünde o güzelliğin içinde erkeğin kendi ruhunu bulabilmesini sağlayabilmektir...

Bir anne olarak sadece  saygı beklemek değil, anaya ,babaya hürmet edebilmektir kadın olmak..

Sadece istemek demek değil, seni bir hamur gibi karmasını bildiği gibi o hamura kendisini de katabilmektir...

Kadın olmak; Her tartışma ve kavga sonrasında ;”ben gidiyorum,ayrılıyorum,boşanalım” demeyen ve bununla tehdit etmeyendir. Parasını sadece,güzelliğine ve süse yatırmayan, parası var diye övünmeyendir kadın olabilmek. Kim güçlüyse onunla beraber olmak isteyen  değil,güce kuvvete bakmadan, hislerini kullanabilmektir kadın olmak . Güzel olmak için boya küpüne düşmüş gibi badana olmak değil , doğallığıyla da güzel olmayı başarabilmektir kadın olmak..

Aslında her şeyi sadece memnuiyet çerçevesinde yapmasına rağmen hala çok yerde dayak yiyen emek işçisidir kadın..

Erkek gibi çalışan,eve geldiğinde eşine sıcak bir çorba hazırlayan,ve yine eşini mutlu edebilmek için yorgun olsa da yüzünü asla asmayan ve başı asla ağrımayan ,çocukları için her türlü fedakarlığı yapabilmektir kadın olmak ..

Kadın ,ayakları cennete bakan,kadın, sizin analarınız ,evlatlarınız ve kadınınız..

İş hayatında ciddi ciddi giyinen ama gece kocasının koynuna girerken seksi iç çamaşırlarını giymeyi unutmayandır kadın olmak..

Kadın olmak; Hastalandığında kocasının hasta bakıcısı,hem en yakın arkadaşı hem sevgilisi ,dert ortağı olabilmektir…

Kadın olmak;anlaşılmaz olmak değil,anlayışlı  olabilmektir..Yeri geldiğinde kocasıyla rakı sofrasında ona eşlik eden,tavla oynamasını bilen,mutfağında yemek,banyosunda detarjan,yatak odasında aşk kokan,evi pak,gönlü ak olabilmenin olmanın koşuludur kadın olmak

Ve Kadın olmak; gerçek bir kadın olabilmektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar