Çambaşında" Turizm" Çalışmaları

Çambaşında" Turizm" Çalışmaları

DÜZGÜN, ”Çambaşı Yaylasının hem yaz döneminde, hem de kış döneminde tatil merkezi haline gelmesi, birden çok tesisin olması bu bölgenin gelişip kalkınması adına son derece önemli. Bunun en güzel örneklerinden birisi Uludağ’dır. Uludağ’da oteller bölgesi o

Kayak Merkezinin yapımıyla birlikte turizm cazibe merkezi haline gelmeye başlayan Çambaşı Yaylası, yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı.

 

Ordu’da, turizmin gelişmesi için cazibe merkezleri oluşturmaya çalışan ve bu konuda yatırımcılara her türlü desteği veren Vali Orhan DÜZGÜN, Kabadüz İlçesinde, Çambaşı Yaylasında yatırım yapmak isteyen işadamları ile bir toplantı yaptı.

 

Çambaşında" Turizm" Çalışmaları

 

 

Kabadüz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Çambaşı Yaylasında yatırım yapmayı düşünen ORDUSİAD Başkan Vekili Mustafa POYRAZ ve yöneticileri, Orduspor Genel Sekreteri Murat GÜRSOY, Kulüp Genel Müdürü Yavuz Selim ŞAHİN, işadamları Sargun GÜNDÜZ, Berk FURTUN ve Turizmci Enis AYAR ile İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, Kabadüz Kaymakamı Engin AVCI, Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener KAYA, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Eyüp ELMAS, İl Defterdar Vekili Bülent PAPUÇCU, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, Orman İşletme Müdürü Gültekin ŞENLİKOĞLU, Tapu Müdürü Nazım ŞAHİN, Kadastro Müdürü Mustafa AKKÖSE, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İshak HACIKAMİLOĞLU, Milli Emlak Müdür Yardımcısı Hasibe KARAKUŞ katıldı.

 

 

 

Çambaşı Yaylasına yapılması planlanan yatırımlarla ilgili fikir alış-verişinde bulunulan toplantıda, yatırımcılar Çambaşı yaylasında yapacakları projelerini tanıtarak, Vali Orhan DÜZGÜN’e ve toplantıya katılanlara bilgi verdi.

 

“Çambaşı Tatil Merkezi Haline Gelecek”

 

Vali Orhan DÜZGÜN, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bir bölgede turizmin gelişmesi için öncelikle o beldede, o bölgede, o vilayette yaşayanların turizme ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.

 

“Turizm yatırımlarında birden çok tesisin olmasının, yatırımcı açısından müşteriyi bölecek gibi görülse de tam tersine diğerlerinin müşterisini artıracağına, çarpan etkisi yapacağına inanıyorum” diyen Vali Orhan DÜZGÜN, ”Çambaşı Yaylasının hem yaz döneminde, hem de kış döneminde tatil merkezi haline gelmesi, birden çok tesisin olması bu bölgenin gelişip kalkınması adına son derece önemli. Bunun en güzel örneklerinden birisi Uludağ’dır. Uludağ’da oteller bölgesi olarak bilinen bölge vardır. Her zaman alternatifin olması, seçeneğin olması, her bütçeye göre tatil imkanının olması, o beldeyi tercih edecekler için bir avantajdır, bir önceliktir.” dedi.

 

Toplantının yapılış amacıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Vali DÜZGÜN, ”Bugün, burada sizlerle Çambaşı Yaylasında yapılması gerekenler konusunda çalışmada bulunacağız. Fikir alış-verişinin ötesinde belli aşamaya gelen projelerimiz var. İlk başlangıç olarak kayak projesi ile başlamıştık. Arkasından aramızda bulunan Ordulu işadamı, yurtdışında çalışan Sargun GÜNDÜZ beyin Çambaşı Yaylasında bir tatil köyü kurma projesi gündeme geldi. Yaklaşık 250-300 dönümlük bir alanda çok ciddi bir projesi var. Müşteri hedef kitlesi konusunda da ciddi çalışmalar yapmış. İnşallah onun projesini de en kısa sürede hayata geçirmesini bekliyoruz. Onun dışında ORDUSİAD’ın öncülüğünde Ordulu işadamlarımızın şirket kurarak, Çambaşı’na konaklama tesisi yapma yönünde bir girişimleri oldu. Bu amaçla kurdukları şirketi kısa süre içerisinde faaliyete geçirip, yer tespiti ile ilgili bir takım çalışmalar yaptılar. Orduspor’un Süper Lige çıkışının ardından bir kamp alanının Çambaşı Yaylasında oluşturulması da çok önemli idi. Bu konudaki teklifimizi de Orduspor olumlu karşılayarak, kısa süre içerisinde burada bir yer arayışına girdiler. Bugünkü toplantımızda tüm bu yatırım taleplerini hep birlikte değerlendireceğiz.” diye konuştu.

 

“Ordu, Turizm Cazibe Merkezi Olacak”

 

ÇambaşıYaylasına ilginin her geçen gün arttığını belirten Vali DÜZGÜN, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bazı müteşebbislerimizin yer tespitleri henüz sonuçlanmamış olabilir. Ama her birisi için Çambaşı’nda yer bulunacağına inanıyorum. Zaten bu toplantımızın amaçlarından birisi de bu konularla ilgili müzakereleri yürütmek. Karlıbel grubunun da bu bölgede ciddi çalışması var. Onlar da burada yöresel bir tatil köyü yapmayı düşünüyorlar. Ordu’nun yaylaları çok eskiden beri vosvoslarla anılıyor. Vosvos Festivalinin fikir sahiplerinden Enis AYAR da aramızda. Vosvos Festivalini uzun süre yaşatacak, kurumsallaştıracak, küçükte olsa bir tesisin yapılmasının önemli olacağını düşünüyorum. Çünkü, bu tip farklı projeler, farklı hizmetler, bölgeyi cazip hale getiriyor. Bu yaz döneminde de Vosvos Festivalini devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bunların dışında yeni proje sahiplerini de bu toplantıya davet ettik. Yayla turizmini geliştirmeye yönelik projelere her türlü desteği vermeye ve rehberliği yapmaya hazırız. Havaalanının bitişine paralel olarak, bu yatırımların tamamlanmasıyla, Ordu’nun, Karadeniz bölgesinde ciddi bir turizm merkezi haline geleceğine inanıyorum.”

 

Vali Orhan DÜZGÜN’ün açılış konuşmasından sonra Kabadüz Kaymakamı Engin AVCI, Çambaşı Turizm Bölgesi, Kayak Merkezi, yatırım talepleri, Orduspor Yayla Tesisleri, Ordu-Çambaşı Karayolu ve Vosvos Şenliğiyle ilgili bir sunum yaparak, Vali Orhan DÜZGÜN’e ve toplantıya katılanlara bilgi verdi.

 

Çambaşı Yaylasının, 1991 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Turizm Bölgesi ilan edildiğini, Kayak Merkezinin Turizm Bölgesi içerisinde 359 dönümlük bir arazi üzerine kurulduğunu anlatan Kaymakam AVCI, Çambaşı Kayak Merkezinde 300 metre uzunluğunda baby-lift’in yapılması ve kar ezme makinesinin gelmesiyle birlikte kayak faaliyetlerine başlandığını, idari binanın yapımının tamamlandığını, sosyal ve mekanik tesislerin yapılacağını belirterek, Çambaşı Yaylasında turizm amaçlı yatırım yapacak işadamlarının talep ettikleri arazilerin hukuki durumları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Vali DÜZGÜN, toplantıda Çambaşı Yaylasına yatırım yapmak amacıyla arazi talebinde bulunan işadamlarını dinleyerek, yapmak istedikleri yatırımlarla ilgili bilgi aldı.

 

ORDUSİAD’dan “5 Yıldızlı, 100 Yataklı Otel”

 

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) öncülüğünde, Ordu’nun ekonomisine katkı sağlamak ve başta turizm yatırımları olmak üzere Ordu’nun ihtiyaç duyduğu sektörlerde yatırım yapmak amacıyla 27 işadamının bir araya gelerek kurduğu Ordu Otelcilik ve Yatırım A.Ş.’nin Çambaşı Yaylasında yapmak istediği turizm yatırımıyla ilgili bilgi veren işadamı Mustafa POYRAZ, Çambaşı Kayak Merkezi içerisinde yapacakları otel için belirlenen arazinin keşfini yaptıklarını söyleyerek, 100 odalı, 5 yıldızlı bir otel yapımı için 27 kişi bir araya geldiklerini, yatırım yapmak için kredilerinin ve öz kaynaklarının hazır olduğunu belirtti. Mustafa POYRAZ, ”Bizim her şeyimiz hazır. Kısa bir zamanda projemizi yapmak, gelecek seneye de bunu faaliyete geçirmek istiyoruz. Yapacağımız proje içinde, bungolov evler, çeşitli eğlence merkezleri, hayvanat bahçesi, organik tarım yapma alanları gibi çeşitli planlarımız var.” dedi.

 

Çambaşı’na 10 Milyon Dolarlık “Tatil Köyü”

 

Turizmci işadamı Sargün GÜNDÜZ de, kayak alanı mevkiine yakın Hevrek Obasında at çiftliği, yerli ve yabancı turizme yönelik olarak 240 dönüm arazi üzerine 10 milyon dolarlık bir yatırımla yılda 100.000 turisti hedeflediklerini söyleyerek projesini anlattı. Sargün GÜNDÜZ, ”Bir tatil Köyü kurmak istiyorum. İçinde at çiftliğinin, köy evlerinin yer alacağı, yerli ve yabancı turistlere yönelik bir proje. Hedefimiz öncelikle Ortadoğu ve Avrupalılar. Avrupalılarla ilgili naturel tarım ve naturel yaşam planlıyoruz. Bölgesel insanların da dinlenebileceği, gurbetçilerimizin özellikle geldiklerinde bir evlerinin olabileceği ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu grupları üst üste koyduğumuzda çok ciddi potansiyel oluşacak. Yatırım değerini 10 milyon dolar olarak düşünüyoruz ama aşabilir. Çünkü, özellikle kendi elektriğimizi kendimiz üretelim, çöplerden naturel gübre elde edelim, çevre ile ilgili Avrupa Birliği konseptlerine uygun yapılarımız, suyumuz, su taşıma hatlarımız tamamıyla bunlara dikkat etmek istiyoruz. Yapılarda 20-30 sene sonra yıkılacak bir yapı değil, 50 sene sonra tarihi bir özellik taşıyacak bir mimari üzerinde çalışıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Özellikle otelimizin kongre turizmine de imkan sağlaması lazım, havuzlarının olması lazım, eğlence merkezlerinin olması lazım. Ama bunun dışında naturel hayata çok önem veriyoruz. Karadeniz’deki tipik kırsal evler, Safranbolu evleri ya da Amasya jumbo evleri gibi Türkiye'ye mal olmuş bir çok mimariyi getirmek istiyoruz. Bunun dışında hafta sonu bütün Orduluları yaylaya götürmek istiyoruz. Sabah kahvaltısı, cip safarisi, yazın çim kayağı, balon turizmi hatta helikopterle onların tamamını Karadeniz’i dolaştırmak istiyoruz.” diye konuştu.

 

“Karadeniz’de bu kadar boyutlu bir projeyi başlatmış olmanın, bu ufku açmış olmanın gururunu taşıyacağız” diyen turizmci işadamı Sargün GÜNDÜZ, Tatil köyü projesini hazırladıktan sonra 3-5 ay süre ile Ordu kamuoyunda proje ile ilgili fikirlerini almak istediğini ifade etti.

 

Orduspor’dan Kamp ve Dinlenme Tesisi

 

Orduspor, Çambaşı yaylasına uluslararası standartlarda kamp ve dinlenme tesisleri yapmayı planlıyor. Orduspor Kulüp yetkilileri, Çambaşı Yaylası Gölardı mevkiindeki toplam 350 dönümlük alana kamp ve sosyal tesislerini kurabileceklerini dair resmi başvurularını yaptı. Orduspor Genel Müdürü Yavuz Selim ŞAHİN, Orduspor’un kamp ve dinlenme tesisleri ile ilgili projesini anlattı; “Çambaşı’na kurulacak bir kamp merkezi ve otel projesinin sadece Orduspor’a değil, tüm Türkiye ve yurtdışından gelen takımlara da açık bir otel ve kamp merkezi olmasını düşünüyoruz. Tesiste 60 adet Serender ev tipinde konaklama tesisleri yer alacak ve her biri 26 metrekare olacak. 2 futbol sahasıyerleştirilecek, Ayrıca, tesis binası, fitness merkezi, Türk hamamı, buhar odası, sauna, şok havuzları, masaj salonu, solaryum merkezi, kuaför, restaurant, çok amaçlı salon, piknik alanları, otopark ve Orduspor Store mağazası yer alacak. Tesiste futbol dışında, binicilik, atletizm ve su sporları alanlarında da hizmet verilecek. Orduspor’a gelir sağlamak amacıyla mandıra kuracağız. ÇambaşıYaylasına yapılacak tesis aynı zamanda istihdam da sağlayacak.”

 

15 Odalı Butik Otel

 

İşadamı Berk FURTUN ise toplantıda, Çambaşı Yaylasında kendi arazisi üzerine yapacağı Butik Otel projesini anlattı. Berk FURTUN projesiyle ilgili şu bilgileri verdi; “Benim projem biraz daha butik bir proje, 15 odalı ve kırsal kalkınma destekli olacak. Daha çok at çiftliği, atv motoru, jeep safari v.b. aktiviteler olacak. Atlarımızla bu bölgede turlar düzenlemek istiyoruz. Ama yerel at ırkları ve diğer türler kullanımda sıkıntı çıkaracağından Rusya'dan Karaçay atları getirmeyi düşünüyoruz. 2500 metrede yaşayan bu atların bu doğaya uygun olacağını düşünüyoruz. Atv motorlu turlar düşünüyoruz. Doğa turizmine endeksli, ilk etapta 5 dönüm alana bir yatırım düşünüyoruz. Eğer yatırımımızda istediğimiz sonuçları alırsak, devam edeceğiz.”

 

Toplantıya katılan işadamları, Çambaşı Yaylasına yapılacak turizm yatırımları konusunda işadamlarının bir araya getirerek toplantı yapmasından dolayı Vali Orhan DÜZGÜN’e teşekkür ettiler. İşadamları, bir an önce yatırımlarına başlamak istediklerini de belirterek, bürokratik işlemlerin kısa sürede çözülmesi için Vali Orhan DÜZGÜN’den destek istediler.

 

Çambaşı’na yapılacak tesislerle ilgili yatırımcılardan projelerini dinleyen Vali Orhan DÜZGÜN, Kabadüz Kaymakamı ve Yokuşdibi Belediye Başkanının çok gayretli ve iyi niyetli bir şekilde çalışmaları yürüttüklerini ve yasal prosedürleri takip ettiklerini belirterek, yatırımcılara her türlü desteğin verileceğinin altını çizdi. Vali DÜZGÜN, ”Siz değerli yatırımcılarımıza her türlü destek verilecektir.” diyerek, yapılan yatırımların, birbirini destekleyen yatırımlar olduğunu söyledi. Vali DÜZGÜN, turizmde işletme ve pazarlamanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, ”Açtığınız işletmelerin başına profesyonel kişileri getirin. Pazarlamayı iyi bilen yöneticilerin olması çok önemli.” diyerek, işadamlarına tavsiyelerde bulundu ve toplantıya katılımları için teşekkür etti.

 

Vali DÜZGÜN son olarak, Kabadüz ile Çambaşı arasındaki 37 km’lik yolun iyileştirilmesi için 17 milyon TL ödenek ayrıldığını ve bu yıl Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapım çalışmalarına başlanacağını söyledi. Vali DÜZGÜN, Ordu-Kabadüz arasındaki yolda bazı güzergah değişiklikleri yapılması yönünde çalışma başlatıldığını, yolların yapılmasıyla birlikte Çambaşı Yaylasına ulaşımda kolaylık ve rahatlama sağlanacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.