Çevreyolu Temelatması 15'inde
Çevre Yolunun resmi temel atma töreninin , 15 Temmuz 2012 Pazar günü saat 10.30da, Ordu Organize Sanayi Bölgesi arkasındaki Melet Viyadüğü çalışmalarının yapıldığı alanda yapılacağını söylenildi.
Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu’nun en önemli projelerinden birisi olan ve Karadeniz sahil yolunda önemli bir eksikliği tamamlayacak olan Ordu Çevre Yolu projesi çalışmalarını yerinde inceleyerek, Çevre Yolunun resmi temel atma töreninin , 15 Temmuz 2012 Pazar günü saat 10.30’da, Ordu Organize Sanayi Bölgesi arkasındaki Melet Viyadüğü çalışmalarının yapıldığı alanda yapılacağını söyledi.
Çevreyolu Temelatması 15'inde
Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Çevre Yolu projesinin Ordu-Giresun Havalimanının neredeyse 2 katı maliyetinde olduğunu belirterek, şehirlerarası trafiği hızlandıracak,
şehiriçi trafiği rahatlatacak ve Ordu Atatürk Bulvarı’nı ticari ve kentsel açıdan bir cazibe merkezi haline getirecek olan Ordu Çevre Yolu projesinin temel atma törenine tüm sivil toplum kuruluşlarını, sanayici ve işadamlarını ve tüm Orduluları davet etti.
Ordu Çevre Yolu ihalesini kazanan yüklenici firmanın Eskipazar mevkiindeki şantiyesini ziyaret eden Vali Orhan DÜZGÜN, çalışmalar hakkında Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Arif ÇOBANOĞLU ile Yüksel-Nurol-Özka-Doruk A.Ş.'nin şantiye Şefi Naci ASİLKAZANCI ve diğer yetkililerden bilgi aldı.
Ordu Çevre Yolu projesinin Akçaova Vadisinden başlayıp Boztepe’yi tünelle geçerek, Turnasuyu yolunda son bulduğunu söyleyen şantiye şefi Naci ASİLKAZANCI, “Proje kapsamında, çift tüpten oluşan 3.311 metre ve 2.020 metre olmak üzere toplam 5.331 metre uzunluğunda 2 adet tünel, bir tanesi 672 metre ve diğeri 1.198 metre olmak üzere toplam 1.980 metre uzunluğunda ve 13.5 metre genişliğinde 2 adet viyadük yapımı var. Projenin toplam bedeli ise 409 milyon TL. Hafriyat işleri, yol yapım işleri, asfalt kaplama, yol işaretlemesi, yol drenajı ve küçük sanat yapıları projenin kapsamında yer alıyor.” dedi.
Akçaova Irmağı’ndan ayrılarak Boztepe’nin altından tünelle geçen Ordu Çevre Yolu’nun , Civil Irmağı’nı ve Sivas yolunu viyadükle geçip Ordu Üniversitesi'nden devam ederek Turnasuyu mevkiden mevcut yola birleşeceğini ifade eden şantiye şefi Naci ASİLKAZANCI, Ordu Çevre Yolu’nun yılda 2,5 milyon litre akaryakıt tasarrufu sağlandığına ve günlük ortalama 15 bin aracın geçiş yapacağına dikkat çekti.
Şantiye şefi ASİLKAZANCI Boztepe-Öceli arasında yapılacak tünelle ilgili olarak da yüzey sıyırma işlemlerine başlandığını ve yakın bir zaman içerisinde de tünel açma çalışmalarına başlanacağını, Melet Irmağı üzerine yapılacak köprü için viyadük kazıkları ile ilgili çalışmaların başladığını kaydetti.
Çevre Yoluyla ilgili görüşlerini açıklayan Vali Orhan DÜZGÜN de, Ordu Çevre Yolu’nun Ordulular başta olmak üzere tüm çevre illerin önem verdiği bir proje olduğunu söyleyerek, “Ordu trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak bu proje, özellikle Ordu iline her alanda önemli katkılar sağlayacaktır. Mütahit firma ilk şantiyesini civil ırmağı kenarında kurdu. Bu yol uluslararası yol olacağından Karadeniz trafiğini de rahatlatacaktır. Aslında Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı hem Ordulularda hem de Türkiye'de geniş yankı buldu. Ama Çevre Yolu Projemiz en az onun kadar önemlidir. Hatta maliyet olarak da Ordu-Giresun Havalimanı'nın iki katı maliyetindedir. O nedenle bu proje Ordu için çok önemlidir” dedi.
Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Çevre Yolu projesi yapımıyla ilgili Eskipazar mevkiindeki şantiye binasında yetkililerden bilgi aldıktan sonra Karapınar Mahallesindeki Ordu Organize Sanayi Bölgesinin güneyinde yapım çalışmalarına başlanan ve 15 Temmuz 2012 tarihinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM ve İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN’in katılımıyla Ordu Çevre Yolu Projesi’nin temel atma töreninin yapılacağı viyadük ayakları inşaatında incelemelerde bulundu.
Akçaova Vadisi'nden başlayıp Boztepe'yi tünelle geçecek olan Ordu Çevre Yolu Projesi, 700 iş gününde bitirilmesi hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.