DOKA destekleri Nasıl oluyor

DOKA destekleri Nasıl oluyor

Program kapsamında desteklenecek Teknik Destek Faaliyetleri için Ajans bütçesinden ayrılan toplam kaynağın 2012 yılı için 500.000 TL olduğunu belirten Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Ali Paşa HEKİMOĞLU, uygulama süresinin en fazla bir ay olduğunu, a

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), 2012 yılı Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. 
 

DOKA destekleri Nasıl oluyor


İl Genel Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanları Ali Paşa HEKİMOĞLU, Fatih EGE, Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burcu TAHMAZ, yerel yönetimler, üniversite ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.


2011 yılında 96 başarılı Teknik Destek, 31 başarılı Doğrudan Faaliyet Desteği projesi ile Bölge’nin gelişimine katkıda bulunan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, 2012 yılı Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programları için 1.500.000 TL kaynak ayırdı.

Programların amacı, öncelikleri, örnek proje konuları ile hibe başvuru şartları ve yöntemi hakkında bilgi verilen toplantıda, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Ali Paşa HEKİMOĞLU, bölgedeki yerel aktörlerin, bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşıldığı durumlarda destek sağlamak olduğunu söyledi.


Program kapsamında desteklenecek Teknik Destek Faaliyetleri için Ajans bütçesinden ayrılan toplam kaynağın 2012 yılı için 500.000 TL olduğunu belirten Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Ali Paşa HEKİMOĞLU, uygulama süresinin en fazla bir ay olduğunu, aynı yararlanıcıya bir dönem içerisinde bir kez, yıl içerisinde ise en fazla iki kez teknik destek sağlanabileceğine dikkat çekti.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı HEKİMOĞLU, ayrıca talebin fazla olması durumunda yada onaylandığı halde bir ay içinde tamamlanamayan teknik destek faaliyetlerinin uygulama süresinin de Genel Sekreter tarafından en fazla bir ay uzatılabileceğini sözlerine ekledi. 

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Fatih EGE ise Doğrudan Faaliyet Desteği Programları hakkında bilgi verdi. Fatih EGE ”Doğrudan Faaliyet Desteği programının bir teklif çağrısı yöntemi değildir. Faaliyet desteği talepleri yıl içerisinde herhangi bir zaman diliminde (28 Aralık 2012'ye kadar) sunulabilir ve ilgili değerlendirme süreçlerinden başarılı sonucunu aldığında uygulamasına son başvuru tarihini beklemeden geçilebilir. Bu sebeple başvuru sahiplerinin faaliyet desteği talebi için son başvuru tarihini beklememeleri kendi yararınadır.” dedi.

Destek sağlanabilecek proje tekliflerine başvuru sahibinin, ortakların, proje ve faaliyetlerin ve maliyetlerin uygunluğu olmak üzere dört temel uygunluk kriterinin söz konusu olduğunu ifade eden Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Fatih EGE, yerel yönetimlerin, üniversitelerin, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, organize sanayi bölgelerinin, küçük sanayi sitelerinin, teknoparkların, teknoloji geliştirme bölgelerinin, endüstri bölgelerinin, iş geliştirme merkezlerinin, birlik ve kooperatiflerin başvuru yapabileceğini kaydetti. 

Bilgilendirme toplantısının sonunda, katılımcıların merak ettikleri sorular yanıtlandı ve başvuruların 2012 yılı boyunca, 1.500.000 TL kaynağın tümü kullanılana kadar devam edeceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.