“Elimiz Elinizde”  Desteği

“Elimiz Elinizde” Desteği

2011de 2 derneğin proje desteği almaya hak kazandığını belirten Vali DÜZGÜN, “Ordu’dan bu yılın başlarında pek çok derneğe proje hazırlama eğitimi verdik. 24 dernek proje desteği almak için müracaata bulundu.” dedi.

İçişleri Bakanlığının 2012 yılı bütçesinden proje karşılığı derneklere verilen hibe programından yararlanmak üzere Ordu’dan 24 dernek proje desteği almak üzere başvuruda bulunurken, İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Değerlendirme Kurulu’nun Mayıs ayı değerlendirmelerinde 5 dernek proje karşılığı yardım almaya hak kazandı.

 “Elimiz Elinizde”  Desteği

İçişleri Bakanlığının hibe programından, Mayıs ayı değerlendirmelerinde yardım almaya hak kazanan, Ordu İli Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin “Elimiz Elinizde Projesi”, Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneğinin “Meslek Öğreniyorum Geleceğimi Kazanıyorum”, Ordu Spor Görme Engelliler Derneğinin “Gençler Görme Engelli Sporlarını ve Görme Engellileri Tanıyor”, Ordu İşadamları Derneğinin “Nitelikli Eleman, Nitelikli Ordu”, Fatsa Damla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin “Karçiçeği Anne Gelişimi Projesi”, adlı projelerin tanıtım toplantısı yapıldı.

Valilik Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, Vali Orhan DÜGÜN, Vali Yardımcısı Mahmut AĞBAL, İl Dernekler Müdürü Nazan AYDOĞAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat YILDIRIM, İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Eyyübü KILIÇ, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent ÖZSOY, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer DEMİRÖZ, dernek başkanları ve yöneticileri katıldı.

Vali Orhan DÜZGÜN, İçişleri Bakanlığı bütçesinden proje karşılığı derneklere verilen hibe programından, Mayıs ayı değerlendirmelerinde yardımı almaya hak kazanan projelerin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, son yıllarda dernek, vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarının toplumsal hayatta daha etkin ve aktif rol almaları için, hem derneklerin sayısında, hem de yürütmüş oldukları faaliyetler açısından iyileşmeler olduğunu söyledi.

2011 yılında Ordu Özürlüler Derneği ve Kadını Güçlendirme Derneği olmak üzere 2 derneğin proje desteği almaya hak kazandığını belirten Vali DÜZGÜN, “Ordu’dan bu yılın başlarında pek çok derneğe proje hazırlama eğitimi verdik. 24 dernek proje desteği almak için müracaata bulundu.” dedi.

Önceki yıla göre hibe alan derneklerin sayısında ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Vali DÜZGÜN, yardım almaya hak kazanan derneklerin hepsinin farklı sektörlerde faaliyet gösterdiğini belirterek, derneklerin, proje hazırlama tekniklerine uygun şekilde projelerini hazırlayarak ilgili kurumlara göndermesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Ordu’nun proje hazırlamada başarılı iller arasında olduğunu ifade eden Vali DÜZGÜN, “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında destek verdiği 10 proje desteğinin 5’ini Ordu ili olarak biz alırken, kalan 5’ini ise diğer vilayetler aldı. Bütçe arttıkça bu konulardaki destekler de daha fazla artacak.” diye konuştu.

Vali Orhan DÜZGÜN, “İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN’in de özel ilgisi ile derneklere sağlanan hibe bütçesinin artmasına paralel olarak daha fazla derneğimiz hibe programından faydalanmaktadır.” diyerek, projelerin hazırlanmasında katkısı bulunan başta İl Dernekler Müdürlüğü olmak üzere, dernek başkanları ve yöneticilerine teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığından hibe desteği almaya hak kazanan projelerin tanıtım toplantısı, yardım almaya hak kazanan 5 derneğin projelerini sunumlarıyla devam etti.

Ordu Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de “Elimiz Elinizde” projesi ile 50.000.00 TL’lik bütçeye sahip. Dernek Başkanı Emine BAYRAM, proje kapsamında Ordu merkezde oturan otistik bireye sahip 60 aileye ulaşılarak, aileleriyle birlikte sosyal yaşama entegrasyonlarının artırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Harun TORUL ise, 30.000.00 TL’lik bütçeye sahip “Meslek Öğreniyorum, Geleceğimi Kazanıyorum” projesinin amacının 18-45 yaş arası 24 kişiye evde çocuk bakımı eğitimi verilerek istihdam yaratılmaya çalışılması olduğunu kaydetti.

Ordu İşadamları Derneği “Nitelikli Eleman-Nitelikli Ordu” adlı projesiyle yardım almaya hak kazandı. Proje Koordinatörü Fatih BAŞ, hazırladıkları projeyle 30 gence yeni beceri kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Fatsa Damla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şule KİBAR, “Karçiçeği Anne Gelişimi” adlı projeyle 20-55 yaş arasında bulunan 25 dul kadına takı, tasarım ve ev tekstili eğitimi verileceğini söyleyerek, projenin bütçesinin 50.000.00 TL olduğunu belirtti.

12.736 işsiz gence haftada 2 gün, toplam 2 saat eğitim verilerek, 20 kişilik gruplar halinde görme engellilerin antrenmanına götürülerek yerinde uygulamalı eğitim vermeyi hedefleyen Ordu Spor Görme Engelliler Derneğinin “Gençler Görme Engelli Sporlarını ve Görme Engellileri Tanıyor” projesi 22.010.00 TL’lik bütçeye sahip. Dernek yöneticisi Yadigar Erkan ÇÖMLEK, görme engellilerin toplum içinde başarıyla hayatlarını idame ettirdiklerini ve engellerine rağmen spor yaparak toplumsal katılımlarının sağladıklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.