MUHASEBE MESLEK HUKUKU SEMİNERİ
1 Mart Muhasebeciler Günü etkinlikleri içerisinde yapılan seminerin açılış konuşmasını Ünye Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gürol Özcüre yaptı. Özcüre Vergi Haftası ve 1 Mart Muhasebeciler Gününü önemini öğrencilerimize aktarmak ve onları geleceğ
1 Mart Muhasebeciler Günü etkinlikleri içerisinde yapılan seminerin açılış konuşmasını Ünye Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gürol Özcüre yaptı. Özcüre “ Vergi Haftası ve 1 Mart Muhasebeciler Gününü önemini öğrencilerimize aktarmak ve onları geleceğe hazırlamak için Muhasebeciler Odasının değerli yöneticilerini Yüksek Okulumuza Davet ettik...
MUHASEBE MESLEK HUKUKU SEMİNERİ
03.03.2011 Tarihinde Ünye Meslek Yüksekokulunda Muhasebe ve Vergi Hukuku semineri düzenlendi.
1 Mart Muhasebeciler Günü etkinlikleri içerisinde yapılan seminerin açılış konuşmasını Ünye Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gürol Özcüre yaptı. Özcüre “ Vergi Haftası ve 1 Mart Muhasebeciler Gününü önemini öğrencilerimize aktarmak ve onları geleceğe hazırlamak için Muhasebeciler Odasının değerli yöneticilerini Yüksek Okulumuza Davet ettik, öğrencilerin sorularına değerli panelistler yanıt vereceklerdir. Sözü panelistlere bırakıyorum. Dedi.
Ordu SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel,Oda Başkan Yardımcısı Sezai Kantar ve Oda Sekreteri Bahadır Baş konuşmacı olarak katıldığı Muhasebe ve Vergi Hukuku Panelinin ilk konuşmasını, Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel yaptı.
“Muhasebeci Mali Müşavirlik Mesleğinin tarihsel gelişimi, ülkemizde mesleki örgütlülüğün oluşumu ve muhasebe mesleğinden geleceğe ilişkin beklentiler konularında görüşlerini açıklayan Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel sözlerine şöyle devam etti. “ Mali Müşavirler Odası 1990 yılında kuruldu, oysa dünyaya baktığımızda , 1870 yılında İngiltere’de, 1899 yılında Almanya’da, 1886 yılında ABD’de, 1927 yılında Fransa’da, 1913 yılında İsviçre’de, 1955 yılında İtalya’da, 1885 yılında Hollanda’da, Yunannistanda 1950 de, Hindistan da 1949 yılında yasalaşmış ve kurumlaşmıştır.
Kurumların hayatında 20 yıl çok büyük bir zaman dilimini teşkil etmez ama insanların hayatında yirmi yıl önemli bir zaman dilimidir. Bu 20 yıllık süreci bizler çok büyük bir başarı ile tamamladık”.Dedi. Öğrencilere gelecekle ilgili tavsiyelerde bulunduktan sonra sözlerini tamamladı.
Oda Başkan Yardımcısı Sezai Kantar ise Vergi Hukuku başlıklı sunumunda, verginin tanımı, verginin kaynakları ve vergi beyannameleri konusunda öğrencilere bilgiler verdi. Ayrıca Meslek Mensuplarının Vergi Beyannamelerinin eksik gönderilmesinden kaynaklanan sorumlulukları konusunda katılımcılara görüşlerini açıkladı.
Oda Başkan Yardımcısından sonra Oda Sekreteri Bahadır Baş söz aldı.
Sözlerine Şair Yazar Asım Bezircinin, Ölçülü davranmayı, yanlıştan korkmayı,
belgeye dayanmayı, aklını kullanmayı, duyguculuğa kapılmamayı ve gerçekçi, düzenli, dengeli, tutarlı olmayı MUHASEBE öğretti bana. Savunduğum ve uygulamaya uğraştığım nesnel, bilimsel eleştiri anlayışımın güçlenmesine yardım etti.
Az şey mi bu?"ve Masum Türker'in “Osmanlı döneminde, her anne ve baba, kızlarını bir katiple evlendirmek isterdi. Çünkü Sadrazamlığa yani Başbakanlığa giden yol, katiplikten geçer olmuştu. Devlet işlerinde büyük başarılar elde edilmesinin altında, katiplerin rolü çok büyüktü. Ancak zaman içerisinde katiplerin yani muhasebecilik mesleğinin ağırlığı ve önemi azaltıldı, tırpanlandı. Eğer bir yönetici, iş adamı, siyasetçi ya da bürokrat, yaptığı işte başarılı olmuşsa, mutlaka arkasında işini bilen, iyi yetişmiş ve konusunda uzman bir muhasebeci vardır. Ancak muhasebecilerin kaderidir ki, başarısı hiçbir zaman takdir edilmez”
Sözleri ile başladı. Arkadaşlar unutmayın, muhasebe mesleği denge, ölçü ve tutarlı olanların yapabileceği bir meslektir. Ayrıca her başarılı iş adamının, bürokratın çok başarılı bir mali müşaviri vardır. Ancak çoğu zaman sahne arkasındakiler unutulur bizler muhasebecilerin katkıları da çoğu zaman görünmez dedi.
Muhasebeci Mali Müşavir olmak isteyenlerin bu iki sözdeki derin manaya dikkat etmelerini ve mesleğe bu iki söze göre hazırlanmalarını istedi.
Oda Sekreteri Bahadır Baş, daha sonra nasıl muhasebeci olunur, staja başlama sınavına nasıl başvurulur, sınav konuları, staja başlama sınavını kazananların yapacakları ve staj süreci hakkında yüksekokul öğrencilerine bilgi veren Bahadır Baş, konuşmasının son bölümünde bütün meslek mensuplarının uyması gereken etik ilkeler olan; Dürüstlük, Dürüstlük, Meslekî Yeterlilik ve Özen, Gizlilik, Meslekî Davranışlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Panelin son bölümünde öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.
Panele katılan panelistlere , Ünye Yüksekokul Müdürü Gürol Özcüre tarafından plaket takdim edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.