3. Uluslararası  Edebiyat Festivali Bitti

3. Uluslararası Edebiyat Festivali Bitti

Vali Orhan DÜZGÜN, “3. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali’nin ikinci gününde, ülkemizin dört bir tarafından, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan, Romanya ve Güney Kore’den gelen misafirlerimizi Ordu’da ağırlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz” diye başladı

 

Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Belediyesi’nce organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi, Çevirmenin Notu Dergisi, Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi, Levent Kuyumculuk, Erçallar A.Ş ve Alametifarika’nın katkısıyla düzenlenen “3. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali”, kapsamında Ordu’ya gelen şair ve yazarlarla akşam yemeğinde bir araya geldi.

 

Ordu Valiliği tarafından düzenlenen yemeğe, Vali Orhan DÜZGÜN, İl Jandarma Komutanı Şeref ÇAKMAK, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, Filibe Severen Belediye Başkanı Ralio Ivanov RALEV, Drama Belediye Başkanı Kyriakos CHARAKIDIS, Rodos Uluslararası Yazarlar ve Çevirmenler Merkezi Direktörü Nancy TRYPOSKOUFI, PEN Türkiye Merkezi Başkanı Tarık GÜNERSEL ve PEN Uluslararası Yönetim Kurulu Üyesi ve Güney Kore PEN Başkanı Gil-Won LEE, Gazeteci-Yazar Doğan HIZLAN, Cumhuriyet Başsavcısı Metin USLU, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, Bulgaristan, Güney Kore, İtalya, Romanya, Yunanistan ve Türkiye’den 80’e yakın şair ve yazar katıldı.

 

 

 

Vali Orhan DÜZGÜN, “3. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali’nin ikinci gününde, ülkemizin dört bir tarafından, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan, Romanya ve Güney Kore’den gelen misafirlerimizi Ordu’da ağırlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz” diye başladığı konuşmasında “3 yıl önce başlayan Edebiyat Festivalimiz, tam bir festival havası içerisinde, inşaallah bundan sonra da devam edecektir” diyen Vali DÜZGÜN, Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’tali Ordu Belediyesi Konuk Evi’nin ‘Ordu Dünya Yazarlar Evi’ olarak tahsis edilmesinin güzel ve anlamlı bir jest olduğunu ifade etti.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu dışındaki bütün şair ve yazarların bundan sonra Ordu’da daimi bir evleri olduğunun altını çizerek, “Şair ve yazarlarımızın sürekli hem kalabilecekleri, hem de şiir ve yazılarını dalgaların sesini duyarak, kuşların cıvıltısını işiterek yazabilecekleri güzel bir evleri oldu. Önümüzdeki yıllarda da sizleri Ordu’da görmeyi canı gönülden arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Ordu 3. Uluslararası Edebiyat Festivali”ne katılan yerli ve yabancı şair ve yazarlar, Ordu’yu çok beğendiklerini belirterek, Ordu’da kendilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.



 

20846

Belediye

Başkanı 

Seyit

TORUN'un

Kapanış

mesajı 

 Sevgili Ordulular, Ordu’nun Yurt İçinden ve Yurt Dışından Gelen Konukları Olan Sevgili Yazarlar, Şairler, Gazeteci Dostlar…

10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında 3. Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali 10 yabancı 70 yerli şair, yazar ve gazetecinin katılımıyla gerçekleştirildi. Beş yıldır bir süreklilik içinde Ordu’yu, Ordu halkını ve gençlerini edebiyatla, çağdaş kültür ve sanatla bütünleştirip yakınlaştıran Edebiyat Günleri ve Uluslararası Edebiyat Festivali, bir kentin kültüre ve kültürüne yerellikten, ulusallığa ve uluslararasılığa varan bir boyut katabileceğinin somut kanıtı oldu.

15 okul ziyaretinde yaklaşık 1500 Ordu’lu öğrenci, Pınar Kür, Hıfzı Topuz, Üstün Akmen, Mustafa Mutlu, Mavisel Yener, Tarık Günersel, Aydan Yalçın, Mustafa Köz ve isimleri buraya sığmayacak sayıda yazar ve şairimizi, Antonio Del Rocca, Gil-won Lee, Dumitru Ion, Boyana Apostolova, Thanasis Skroubelos gibi ünlü yabancı yazar ve şairleri karşılarında et ve kemik olarak, heyecan dolu kişiler olarak gördüler ve tanıdılar. Güney Kore Pen Başkanı Gil-won Lee’ye “Gilwon Amca” diyen, avuçlarına imza attırma yarışına giren öğrencilerimiz karşısında sevinç dolu bir şaşkınlık yaşayan İtalya Trieste PEN Başkanı Antonio Del Rocca’yı görseydiniz, eminim sizler de duygulanır ve Ordulu gençlerimizle gururlanırdınız.

Festivalimiz törenleri sırasında açılan ORDU DÜNYA YAZARLAR EVİ, ulusal ve uluslararası çapta yazarların, şairlerin ve çevirmenlerin uğrak yeri olacak, bu kişilerin bilgi ve görgülerinden yaratıcı yazarlık atölyeleri, okul ziyaretleri, yerel insanların dünyalarını genişletmeleri şeklindeki etkinliklerle Ordu’nun gerçek anlamda bir kültür ve sanat kenti olmasını sağlayacaktır. Tüm Ordulu hemşerilerimi, kentimizde konuk edeceğimiz ve entelektüel birikim ve etkilerinden yararlanacağımız kentimiz konuğu yazar, şair ve çevirmenlere, Ordu insanının konukseverliğini ve edebiyatçılara kucak açan tutumlarını göstermelerini rica ediyorum ve bu dileğimin gerçekleşmesinden en küçük bir kuşku duymuyorum.

Bu yılki festivalde gönüllü olarak mihmandarlık görevi yapan Türkçe ve İngilizce öğretmenlerimize, festival çalışmalarına araçlarıyla, katılımlarıyla kişisel ve sivil toplum kapasitesinde katkıda bulunan değerli hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Başta Festival Düzenleme Kurulu üyeleri olmak üzere, festivale katkı sağlayan ve emek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara takdir duygularımı ve minnetlerimi ifade ediyorum.

ORDU’NUN EDEBİYATLA, SANATLA, KÜLTÜRLE KÜRESELLEŞEN, GELECEĞİNİ İNSANA DEĞER VERME VE İNSANİ DEĞERLERLE KURAN BİR KENT OLARAK TANINACAĞINA VE SEVİLECEĞİNE OLAN İNANCIMLA, SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.