AB'den Ordu'ya 5.2 Milyon Avro
potansiyel başvuru sahiplerine ulaşarak GSYİH'sı ülke ortalamasının % 75'ninin altında bulunan Ordu ilinin hibe programı kapsamında sağlanan 5.200.000 Avro'luk Avrupa Birliği Hibe desteğinden azami ölçüde yararlanmasını sağlamaktır dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın program otoritesi olduğu IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında ilan edilen ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların uygun başvuru sahibi olduğu “Kayıtlı İstihdamın Teşviki-2” Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
- Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ertuğrul TOMBUL bilgi verdi. Toplantıda programın hedefleri, öncelikleri, hibe tutarı ve süresi açıklandı.
"Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı" nın 23 Ağustos 2013 tarihinde teklif çağrısına çıktığını ve 11 Ekim 2013 tarihinde Proje Ön Teklif Belgelerinin sunulması ile ilk başvuru sürecinin sona ermiş olacağını söyleyen Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ertuğrul TOMBUL, ”Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi olarak bu hibe programı tanıtım etkinliğini düzenlememizdeki asıl amaç, hibe programında yer alan potansiyel başvuru sahiplerine ulaşarak GSYİH'sı ülke ortalamasının % 75'ninin altında bulunan Ordu ilinin hibe programı kapsamında sağlanan 5.200.000 Avro'luk Avrupa Birliği Hibe desteğinden azami ölçüde yararlanmasını sağlamaktır” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe programının hedefinin, Türkiye'de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Ertuğrul TOMBUL, Programın Özel Hedefleri ile ilgili şu bilgileri verdi.
“Programın Özel Hedefleri”
“Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda ilgili yerel aktörlerin kapasitelerini artırmak, kayıt dışı istihdamın azaltılması için yenilikçi uygulanabilir faaliyetleri teşvik etmek, istihdam ve işgücü piyasasında faaliyet gösteren kamu kurumları, meslek odaları, sosyal taraflar, sivil toplum örgütleri, üniversiteler vb. kuruluşlar arasında işbirliğini kolaylaştırmak ve teşvik etmek, ikili ve üçlü sosyal diyalog mekanizmasını ve kurumlar arası işbirliğini desteklemek, kayıtlı istihdamın daha cazip bir seçenek olduğunu gösterecek şekilde çalışanlar ve işverenler arasında sosyal güvenlik konusundaki farkındalık düzeyini artırmak, bölgesel ve yerel düzeyde kayıtlı istihdamı teşvik etmek için etkili yöntemler bulmak, sektörel veya şirket bazlı kurumsallaşmayı desteklemek yoluyla kayıtlı istihdamın artırılmasıdır.”
“Programın Bütçesi ve Sağlanacak Hibe Tutarı; 10.400.000 Avro”
Bu teklif çağrısı kapsamında sağlanacak hibe miktarının 10.400.000 Avro olduğunu ifade eden Ertuğrul TOMBUL, “Aralarında Ordu’nun da bulunduğu Öncelik Bölgesi 1 için ayrılmış fon miktarı indikatif olarak 5.200.000 Avrodur. Bir ilde en fazla 3 proje uygulanabilir. Birden fazla ili kapsayan projelerde, ana uygulama yeri ‘merkez’ olarak kabul edilecektir” dedi.
Asgari tutar, 150.000 Avro, azami tutarın ise 300.000 Avro olduğunu kaydeden Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ertuğrul TOMBUL, başvuru şartlarıyla ilgi de şu bilgileri verdi:
Son Başvuru Tarihi: 10 Ekim 2013
Ertuğrul TOMBUL, elden teslim edilecek başvurular için Proje Ön Teklif Belgelerinin son teslim tarihinin, 10 Ekim 2013 saat 16.00 olduğunu hatırlatarak, Hibe programı hakkında detaylı bilgiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın internet sitesinden ulaşılabileceğini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.