Asayiş Değerlendirmesi Yapıldı

Asayiş Değerlendirmesi Yapıldı

DÜZGÜN, “Uçucu maddelerin ve tütün mamullerinin çocuklara satışı yasak. Ancak, bazı yerlerde bu yasağa riayet edilmediği yönünde bilgiler geliyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi zehirlemeye yönelik bu tür zararlı maddelerin satışı, güvenlik birimlerimizin ga

İl’in genel asayiş, kaçakçılık, çevre suçları, mali, narkotik, organize ve bilişim suçları, trafik ve genel güvenliğine ilişkin konularının görüşüldüğü ve alınması gereken tedbirlerin kararlaştırıldığı aylık ‘Asayiş Değerlendirme Toplantısı’, Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında yapıldı.

 

Asayiş Değerlendirmesi Yapıldı

 

 

 Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Jandarma Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü, MİT Müdürü ve İlçe Kaymakamları katıldı.

 

5 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda alınan kararların uygulamalarının değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Nisan-Ekim 2012 dönemi içerisinde, il genelinde meydana gelen asayişe müessir olaylar, kaçakçılık, çevre suçları, mali, narkotik, organize ve bilişim suçları ile trafik kazaları ve suçları hakkında Vali Orhan DÜZGÜN’e ve toplantıya katılanlara bilgi verdi.

 

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri verdiği bilgide; Nisan-Ekim 2012 dönemi içinde Ordu ili genelinde 72.693 aracın kontrol edildiği ve kurallara uymayan 12.224 araç sürücüsüne 2.116.030 TL para cezası kesildiği, 1.132 aracın da trafikten men edildiği, 352 sürücünün de mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

 

Dönem içerisinde bölücü ve yasadışı terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda, terör örgütlerinin muhtemel eylem ve faaliyetlerine yönelik alınması gereken tedbirler de gözden geçirildi.

  

İl’in genel güvenliğine ve asayişine yönelik alınması gereken tedbirlerin kararlaştırıldığı toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Güvenlik birimlerimizin koordine içerisinde yürüttüğü çalışmalar, aldığı tedbirler ve uygulamalar sonucunda 2012 yılının 10 aylık döneminde ilimizde herhangi bir terör olayı yaşanmamıştır. Güvenlik birimlerimize bu hassas ve dikkatli çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Terör örgütü mensuplarının ilimiz sınırları içinde eylem ve faaliyette bulunmalarına fırsat vermemek için bundan sonra da rehavete kapılmadan aynı hassasiyet ve dikkatle çalışmalarımızı yürütmek durumundayız” dedi.

 

Yaylalardaki evlerde hırsızlık olmaması ve suç örgütü mensuplarının barınmaması için erzak ve gıda bırakılmaması ve elektriklerin kesilmesi konusunda vatandaşların da dikkatli olmasını isteyen Vali DÜZGÜN, “Kış mevsimin gelmesiyle birlikte yaylalardan göçler başladı. Tedbir amaçlı da olsa yaylalardaki evlerde gıda maddesi bırakılmaması gerekir. Bu yönde vatandaşlarımızı uyaralım” diye konuştu.

 

Yaylalardaki kaçak yapılaşmanın önlenmesine yönelik ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden Vali DÜZGÜN, “Tabiat harikası yaylalarımızı gelecek nesillere bozulmadan, çirkinleştirilmeden bırakabilmek için kaçak yapılaşmayla ciddi bir mücadele içindeyiz. Bu mücadelemiz bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Yaylalarımızda kaçak yapılaşmanın önlenmesi konusunda tüm kaymakamlarımız, güvenlik birimlerimiz kontrol ve denetimlerini sürdürecektir. İlçe ve Belde belediyelerimiz de aynı hassasiyetle bu çalışmaları sürdürmeliler. Belediye sınırları içinde kaçak yapılaşma olması halinde, belediyeler görevini yapmıyorsa kaymakamlarımız bu konuyu bir resmi yazı ile bize iletsinler” şeklinde konuştu.

 

İlçe kaymakamlarından ve güvenlik birimlerinden internet kafelere yönelik ciddi kontrol ve denetim yapılmasını da isteyen Vali DÜZGÜN, “Gençlerimizi ve çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan korumamız gerekiyor. Onun için internet kafelere yönelik ciddi denetim ve kontroller yapılması gerekiyor. Yasalara ve kurallara uymayan internet kafelere en ağır cezalar verilsin. Bu konuda hiç kimseye hoşgörüyle bakmamalıyız” dedi.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, ilimizde önemli bir olan çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi konusunda da ilçe kaymakamlarına, öğretmenlere ve güvenlik birimlerine önemli görevler düştüğünü belirterek, şunları kaydetti; “Çocuklarımızın cinsel istismara uğramaması için eğitim çalışmalarına ağırlık vermeliyiz. Daha önce başlatılan eğitim faaliyetlerini sürdürmenin yanında, okullarda rehber öğretmenler vasıtasıyla öğrencilerle anket çalışmaları yapılmalı. Çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi konusunda herkesin üzerine düşen görevi ve sorumluluğu büyük bir hassasiyet ve titizlikle yerine getirmesi gerekir.”

 

Uçucu maddelerin ve tütün mamullerinin çocuklara satışının yasak olduğunu hatırlatan Vali DÜZGÜN, “Uçucu maddelerin ve tütün mamullerinin çocuklara satışı yasak. Ancak, bazı yerlerde bu yasağa riayet edilmediği yönünde bilgiler geliyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi zehirlemeye yönelik bu tür zararlı maddelerin satışı, güvenlik birimlerimizin gayretleri, ilgisi ve takipleri ile önlenebilir. Bu konuda gerekli takibin yapılmasını istiyorum” dedi.

 

Okul servis araçlarına yönelik etkin kontrol ve denetimlerin gevşetilmeden sürdürülmesini de isteyen Vali DÜZGÜN, can ve mal güvenliği bakımından işyerlerinin güvenlik kamerası kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Toplantıda, Cumhuriyet Başsavcısı Metin USLU da karayolu kenarında fuhuş amaçlı otostop yapan kadınlara Kabahatler Kanununa göre uygulanan cezalara ilave olarak, bu kişilerin daha ciddi cezalar almaları için güvenlik birimlerinin kameralı denetim ve suçüstü yapmaları gerektiğini söyledi.

 

İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI da, Ünye, Aybastı ve Mesudiye ilçelerinde Mobese çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, diğer ilçelere de Mobese sisteminin kurulması yönünde çalışmalar yapıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.