BİZ BU KENTİ HEP BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYORUZ
İddiamız o ki Türkiyenin en temiz şehri, sigaranın dahi atılmadığı bir il olmak istiyoruz. Adam benim önümde camı açtı ve içinde her türlü çöpü olan poşeti sokağa attı. Şu anda Zabıtaya da talimat verdik. Amaç para kazanmak değil, amaç temiz şehir ve pır
“BİZ BU KENTİ HEP BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYORUZ”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun büyükşehir oluşunun ardından geçen iki yıllık süreci TV 52 ekranlarında değerlendirdi.
Başkan Yılmaz, Akın Çiçek’in hazırlayıp sunduğu “Ordu Meydanı” adlı programa konuk olarak, gündeme ilişkin birçok konuya açıklık getirdi. TV 52 Genel Koordinatörü Akın Çiçek’in sosyal medya üzerinden gelen soruları da Başkan Yılmaz’a yönelttiği programda 30 Mart 2014 itibarıyla büyükşehir unvanı alan Ordu’nun yatırımlarından marka değerlerine ve hedeflenen projelerine kadar birçok konu masaya yatırıldı.
“BÜYÜKŞEHİR OLDU DA NE OLDU DİYENLER YATIRIMLARI GÖRSÜNLER”
Program, yerel seçimlerin ardından hizmete başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin değerlendirilmesiyle başladı. Başkan Yılmaz, yerel seçimlerin ardından birçok eleştiriler aldıklarını ifade ederek; “Büyükşehir oldu da ne oldu diyenler vardı” ifadelerini kullandı ve yatırımları birer birer özetledi. “Ordu’da konuşulacak çok şey var, konuştuğumuz zaman sadece biz konuşmuş oluyoruz ama biz yasalar çerçevesinde konuşuyoruz” diyen Başkan Enver Yılmaz, muhalefetin eleştirilerine değindi. Başkan Yılmaz konuşmasına; “Büyükşehir olunca makam sahibi olmadık. Büyükşehir olduk büyük yatırımları, spor turnuvaları gibi büyük organizasyonları ilimize getirdik. Son dönemde turizm atağında bir Ordu var. Son iki ay içerisinde Ordu’daki bütün oteller doldu. Biz bu kenti hep birlikte geleceğe taşıyoruz” şeklinde başladı.
Başkan Enver Yılmaz; “Kuruluş dönemini ve hazırlık dönemlerini hızla bitirdik. Kurumsal yapımız işliyor. Hatta örnek bir Belediye olduk. Falancı şöyledir, böyledir demedik. Yoksa geçmiş dönemlerden farkımız olmayacaktı. Seçimler öncesi halka vermiş olduğumuz sözümüzü tuttuk. Mesela çöp konusunu tamamen çözdük, projeleri tamamlayıp uygulamaya geçirdik. Halkımızla ve siyasilerimizle uyum içinde çalıştık” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin yapısını anlattı.
“TEDES KONUSUNDA ORDULULAR SÜRECE SAHİP ÇIKTI”
Vatandaşların TEDES sürecinde kendilerine eleştirel baktıklarını ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “TEDES konuşulacak bir şey olmadığı zamanda ortaya çıkmış bir üründü. Konuşulacak konu yok ama konuşmak isteyen bir grup vardı. Onların konuşması lazımdı, TEDES’e daldılar. Bu sistemi Emniyet uyguluyor, biz sadece yardımcı bir partneriz. Herkes gelir gider dengesi üzerinden baktı meseleye. Büyükşehir’in cebine giren para şeklinde bir algı oluştu. Uygulamanın hayata geçirilmesinden bu yana 3 ya da 4 ayda hiç ölüm yok. Bu bile sistemin ne kadar başarılı olduğunun göstergesi. TEDES kırmızı ışık ve hız limitleri konusunda ceza yazıyor. TEDES’te bizi eleştiren iller şu anda bizi model almaya başladı. Oturmuş olan bu sistem tam anlamıyla bir ay sonra devreye girecek. Akıllı kavşaklar online sistem ve araç havuzunun sisteme girmesiyle tam anlamıyla hazır olacak. 52 plakaların ceza yeme oranı azaldı. Bu da Orduluların sürece sahip çıktığının göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Programda ön plana çıkan bazı konu başlıkları ise şöyle:
“ARTIK ÇEVREYİ KİRLETEMEYECEKLER”
İddiamız o ki Türkiye’nin en temiz şehri, sigaranın dahi atılmadığı bir il olmak istiyoruz. Adam benim önümde camı açtı ve içinde her türlü çöpü olan poşeti sokağa attı. Şu anda Zabıtaya da talimat verdik. Amaç para kazanmak değil, amaç temiz şehir ve pırıl pırıl bir kent olmak. Medeniyetimizin ve dinimizin gereği temizlik şart. Vatandaşımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kamusal alanları kirletenleri çekin sitemize gönderin.
“HEYKELLERİ YIKMADIK, KIRMADIK”
Herkesin gördüğü heykellerin yanından anamız, bacımız, çocuğumuz geçiyor. Toplumun değer yargısına uymayan heykelleri müze bahçesine kaldırdık.
Heykellerin hiçbiri, bu toplum yapısının hiçbir mekanında tutmaz, hiçbir değer yargımızla örtüşmez. Avrupa’da var ama müzede sergileniyor. Yıkmadık kırmadık. Anketlerin yüzde 92’si bu konuda memnuniyeti gösteriyor. Gizli kaçak iş yapmadık. Yüze yakın heykelin 5 tanesini kaldırdık.
“AĞAÇLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KESMEDİ”
Ağaçları ihaleyle burayı alan kişi kesti. Büyükşehir Belediyesi ağaç kesmedi. Yelken Kulüp’ün ve nikah salonunun olduğu alanı sattık. Daha öncesinde Yelken Kulüp adıyla meyhane olarak kullanılan bir alan vardı. Biz bu alanı yalnızca ticari alan yaptık. 5 ağacın sadece 2 tanesi kesildi. Kesilen iki ağaç için de Orman Bölge Müdürlüğünün dava dosyasında kesilebilir ibaresi var.
Bu alanı Seyit Bey’in öngördüğü mimari imar durumuna göre sattık. Yan taraftakileri yedi kat, burayı da aynen imarda olduğu gibi 5 kat üzerinden sattık. Burası yeşil alan değil Belediye alanı. Yeşil alanı CHP’li arkadaşlarımız çıkarmışlar.
684 bin fidan diken bir Büyükşehir’i ağaç kesmekle suçlayamazsın. Orman Bölge Müdürlüğü Ordu’ya 13 milyon ağaç dikmiş. Yan taraftaki bina sakinlerinin manzarası kapanacağı için tepki veriliyor. Bu davayı sahiplenenler burayı yeşil alandan Belediye hizmet alanına çevirenlerdir.
“SAHİLE YÜRÜYÜŞ ALANLARI YAPIYORUZ”
Denizi yaklaşık 9 metre rıhtımdan Ay Işığı’na kadar dolduruyoruz. Yürüyüş yolları, piknik ve yürüyüş alanları, ferah gidişli gelişli bisiklet alanları oluşturuyoruz. Burada herhangi bir ticari işletme olmayacak ve ihalesini tamam 60 güne bitiriyoruz. Teleferiğin tam karşısına yürüyen merdivenli üst geçit yapıyoruz. İhalesi yapıldı kısa sürede montajı yapılacak.
“STAD PROJESİ BİTMEK ÜZERE”
Bitmek üzere olan stad projelendirmesinin ölçümleri ve zemin etütlerinden dolayı süresi uzadı. Gençlik Spor Bakanlığından aldığımız bilgilere göre haziran ayına proje bitecek. Bu projeyi 22 bin kişilik planladık ve süreci takip ediyoruz.
“ORDUSPOR’DA BORÇ 94 MİLYON LİRA”
Ordu’da her vatandaşın evine tek tek gidilse 94 milyon liralık borç toplanmaz. Bizim yaşadığımız akıbeti çok il yaşadı. Geçen hafta Kocaeli’nin mücadelesini 20 bin kişi izledi ve takım 3. Lige çıktı.
Orduspor’u yeniden yapılandıracağız. 1 milyon 300 bin lira verdim. 94 milyon ödeyemeyiz. Basket takımını devralacağımız gün 1 milyon 300 bin lira faizden para çekiliyorsa bu takımı Büyükşehir devraldıktan sonra 50 milyon borçlanılmayacağının garantisini kim verebilir.
5 kuruş parası olmayan adam yönetici. Takımın otobüs, elektrik, su ve yemek masraflarının Büyükşehir tarafından karşılanması bekleniyor. Davul başkasında tokmak başkasında olmaz, topu da biz oynayalım bari. Bir B formülü vardır. Şehrimizin insanı da bu yapıya sahip çıkacaktır. Ben hiç karamsar değilim. Yaşanması gereken bir tecrübe olarak görüyorum.
“MIDI YIKILMAYACAK, İŞLETMEYİ BİZ YAPACAĞIZ”
Mıdı Restoran yıkılmayacak ve işletmesini biz yapacağız. Mıdı, inşallah Büyükşehir’in yöresel ve balık üzerine kurulu bir restoranı olacak ve kiraya verilmeyecek. 2 yıl içinde bir tane bile içkili alan ruhsatı vermedik. Maalesef binaların altına içki ruhsatı verenler var, onları kınıyorum. Binaların altında içkili alan işletiliyor. Ceza yazıyoruz, yine yazıyoruz ödenmiyor, sorun çıkartılıyor. Bizim bunlara yer gösterme mecburiyetimiz de yok ama bir alan düzenlemesi yapmıştık. Milli Emlak’la bir düzenleme halindeyiz, inşallah bu alanları şehir içinden çıkaracağız.
“YENİ BİR AVM YAPIYORUZ”
“Yaklaşık 50 bin metrekarelik bir kamu alanına 2018 yılında bitirmek üzere standartları yüksek olan bir AVM yapıyoruz. Haziran ayında ihalesi yapılacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.