“Çok Önemli Başka Projelerde Var”

“Çok Önemli Başka Projelerde Var”

Vali ÇİFTÇİ, ”Havalimanı inşaatı, az konuşularak ve çok iş yaparak şu anki hale geldi. Şu anda yaklaşık 3 km’lik pistin dolgusu bitti. Yani başta ve sonda uçağın döndüğü alanla birlikte 3 bin 120 metrelik pist. 2 bin 900 metrelik kısmın da asfaltı döküldü

“Ordu’nun Çok Önemli Başka Projeleri de Var”

 

 

Ordu’da yapılan  önemli projelere de değinen Vali Kenan ÇİFTÇİ, ”Yapılan en önemli hizmetlerden bir tanesi de yaklaşık 13,5 km olan Ünye Çevre yolu. 380 milyon TL olan Ünye Çevre Yolu da hizmette. 

Eğitim, sağlık, içme suları gibi birçok projelerimiz de var.gülyalı havaalanı Google Haritalar-400.jpg

 

1880 yılında Abdülhamit Han’ın Fransız mühendislere ‘Karadeniz’den İç Anadolu’ya bir yol yapın, buradan Sivas’a kadar yol ulaşsın’ dediği ve projesini çizdirdiği proje olan Karadeniz-Akdeniz Yolu’nda da çalışmalar hızla devam ediyor ve 2015’in başında bu projede tamamlanmış olacak. Hatay’a kadar giden, Karadeniz ile Akdeniz’i buluşturan ve oradaki tüm illeri kapsayan bir başka projemiz. 

 

Ordu Çevre Yolu ise büyük bir ihtiyaçtı ve derhal çözülmesi gerekiyordu. 2014 yılının sonunda bitecek ve trafik rahatlayacak. Tünellerde bazen farklı sıkıntılarla karşılaşıyorlar ve milim milim gidiyorlar. 13 km’lik bir tünel var. 19 km geçiş hattı. Biraz daha uzayabilir. 500 milyon TL gibi ciddi bir maliyeti var” diyerek, Ordu’nun çevre yolu ile birlikte rahatlayacağını ve Ordu şehrinin büyüyeceğine dikkat çekti

 

Mühendisler Ada Olarak Kalması İçin Çalışıyor”

 

Vali ÇİFTÇİ, pistin sağ ve solunda kalan denizin doldurulup, doldurulmayacağı şeklinde yöneltilen soruya ise şöyle yanıt verdi:

 

“Havalimanının projelendirilmesini mühendislere çalıştırıyoruz. Bu yarın unutulabilir, karayla birlikte algılanabilir şeklinde diye bunun çevresine denizin dolaşmasını arzu ettik ama arkadaşlar bazı teknik sorunlardan bahsettiler. Su döndüğü zaman adaya kuşların çok fazla geleceğini dile getirdiler. Ne olur, nasıl engellenir, bu konuda çalışılıyor. Mühendis arkadaşlar olumlu rapor verirse tabiî ki ada olarak kalması arzumuz. Biliyorsunuz, Osaka Havalimanı denizin ortasında ada’dır. Çok daha güzel ve prestij projesi haline gelmiş olur diye düşünüyorum. Şu an itibari ile iç mekan bitti. 11 milyon metreküp taşla oralar da dolacak. Şubat ayının sonunda ışıklandırmalar bitiyor, test uçuşları başlayacak. Aprondaki binalar da bittiğinde büyük ihtimalle 2014 yılı Ağustos ayında ya da ondan sonra halkın kullanabileceği şekilde hazır olacak diye ümit ediyoruz.”

 

“Havalimanının Turizmde Çok Büyük Katkı Sağlayacak”

 

Vali ÇİFTÇİ, Havalimanın Ordu ve Giresun illerine neler sağlayacağı? Şeklindeki soruya ise ”En pahalı şey nedir? Zaman. Hem Ordu’da, hem Giresun’da fiili olarak yaşayan insan sayısı yaklaşık 1 milyonun üzerinde. 1,5 milyonun üzerinde de dışarıda yaşayan insan var. Toplamda 3 milyon kişiyi buluyor. Buranın müthiş bir tabiatı var. Buralar turizm merkezi. Yaylaları, yapıları, denizi, muhteşem güzellikleri, tarihi eserleri var. Bir de turistlerin geldiğini düşünün. Bakın havaalanı münasebetiyle Trabzon’a gelen yıllık turist sayısı 2,5 milyon. Bu ciddi bir rakam. Belki bu havaalanı yetmeyecek, yenisine ihtiyaç duyulacak. O yüzden havaalanı ulaşımda çok önemli olduğu için turistlerde biliyorsunuz, 1 saatlik mesafeden sonrasını gitmek istemiyorlar. Bu proje, Ordu ve Giresun adına gerekli bir proje idi. Bu da önceden planlanmış, yapımı da hızlı bir şekilde devam ediyor” yanıtını verdi.

 

“Havalimanında Az Konuşuluyor, Çok İş Yapılıyor”

 

Şu anda Ordu-Giresun Havalimanında günde 60 bin metreküp taş döküldüğünü, yaklaşık 2 bin kamyonun ise sefer yaptığını söyleyen Vali ÇİFTÇİ, ”Havalimanı inşaatı, az konuşularak ve çok iş yaparak şu anki hale geldi. Şu anda yaklaşık 3 km’lik pistin dolgusu bitti. Yani başta ve sonda uçağın döndüğü alanla birlikte 3 bin 120 metrelik pist. 2 bin 900 metrelik kısmın da asfaltı döküldü. Apron ve mendirekler bitti, sadece ön tarafta bazı dolgu alanları var. Bu ay buradaki binalarında yapılma ihalesi de gerçekleştiğinde, önümüzdeki yıl ikinci dönemde buraya hem Ordu’nun, hem de Giresun’un güzel insanları gelecek, buradan uçacaklar. Akrabaları ile yakınları ile buluşacaklar” diyerek, masmavi denizi, yemyeşil dağları ile Ordu’nun coğrafyasının çok güzel olduğunu, dünyada nadir olan güzelliklerden bir tanesinin Ordu’da bulunduğunun altını çizdi ve “bu kadar güzelliğin yanına da bu güzel hizmeti önümüzdeki yılın ikinci döneminde açarız” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.