DOKA'dan Stratejik İl Planı

DOKA'dan Stratejik İl Planı

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan Çalıştaya, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Vali Yardımcısı Yemen BAYRAK, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Eyüp ELMAS, Proje Koordinatörü Doç.Dr.Selçuk

"Ordu İl Stratejik Planı" Çalıştayı Yapıldı

Ordu’nun kalkınması ve rekabet gücünün artırılması amacıyla Ordu Valiliği’nce hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen “Ordu İl Stratejik Planı” projesi için Çalıştay yapıldı.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan Çalıştaya, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Vali Yardımcısı Yemen BAYRAK, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Eyüp ELMAS, Proje Koordinatörü Doç.Dr.Selçuk BALİ, Yrd.Doç.Dr Adnan UĞUR, daire müdürleri, projede görev alan akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.
 

“Üniversite, Kamu ve Özel Sektör Beraber Çalışmalı”
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Ordu İli Stratejik Plan Çalıştayı’nda bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ, ”Ordu İl Stratejik Planı Çalıştayı çok güzel bir çalışma, ancak eksik noktalar var. Sizin yaptığınız çalışmalar çok güzel olabilir ama diğer kesimler tarafından kabul edilmediği zaman havada kalan kitabi bir bilgi olur. Daire müdürleri arkadaşlarımız verilerini göndermişler. Verileri göndermekten ziyade üniversitede görev alan arkadaşlarımızın bire bir sizlerle görüşmesi ve sizin ne yaptığınızı detayları ile bilmesi gerekir. Üniversitedeki hocalarımız bu bilgileri öğrendikten sonra tarımda, özel idarede, turizmde neler var, belediyeler neler yapıyor, öğrencilere bu bilgileri anlatsınlar. Üniversite, kamu ve özel sektörün beraber içli dışlı çalışması bu noktada çok önemli” diye konuştu.

“Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler ve Sanat Camiası da Yer Almalı”
“Sivil toplum kuruluşları bu projenin içinde çok görünmüyor. Siyasi partiler, Ticaret Odaları, Borsalar, Ziraat Odaları ve sanat camiası da bu proje de yer almalı” diyen Vali ÇİFTÇİ, “Vizyon belirlenirken sanat camiasının fikir ve düşünceleri alınmalı. 2023’te Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğinde nerede olacağız? diye bir bölüm de yok. Her evde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği söyleniyor. Böyle bir yerde, 2023‘te bizim sanatta nerde olmamız gerektiği ile ilgili bir bölüm mutlaka olmalı” dedi.

“İlçelere de Yön Veren Detay Ana Gruplar Olmalı”
Ordu’nun sanatla içli dışlı olmuş bir il olduğunu vurgulayan Vali Kenan ÇİFTÇİ, “Nil KARAİBRAHİMGİL, Soner ARICA gibi birçok sanatçı var, onların fikirleri alınmalı. Bunu yaparken öyle bir proje olmalı ki, bütün ilçelere de yön veren, detay ana gruplar yer almalı. Bu ana grupların altında ilçeler de kendilerine göre vizyonlarını belirlemeli” şeklinde konuştu.

 

“Ordu’yu İleriye Taşımak Adına Bunu Yapmalıyız”
Bütün eksiklikler tamamlandıktan sonra bir sunum yapılarak konunun tartışılması gerektiğini söyleyen Vali ÇİFTÇİ, ”Tüm birimlerin kabulüyle ortaya çıkacak bu analiz, vizyon, Ordu’yu gelecekte nerde gördüğümüz kabul edilebilir bir kitap haline gelir diye düşünüyorum. Bu işe kafa yorulması güzel bir gelişme, biraz daha detaylandırıp, biraz daha ileri aşamaya götürmemiz ve bunu götürürken de Ordu’yu daha ileriye taşımak adına bunu yapmamız gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

“Her Kesim Tarafından Kabul Edilmesi Önemli”
Şimdiye kadar yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Kenan ÇİFTÇİ, yapılan çalışmalar herkesin kabul ettiği, ‘işte Ordu’nun projesi bu’ denecek şekilde olmalı. Bu konuda biraz daha çalışmanızı arzu ediyorum” diyerek, katılımcılardan, üniversitedeki akademisyenlerin yanına giderek, kendi birimleri ile ilgili tüm detayları tartışmalarını istedi.

“Ordu’nun Geleceğini Sizler Dizayn Etmelisiniz”
Vali Kenan ÇİFTÇİ, ”Ordu’nun gerçek geleceğini, diğer kesimleri de davet ederek sizler dizayn etmelisiniz” dedi ve konuşmasını tamamladı.

“Ordu İl Stratejik Planı” ile ilgili görüş ve önerilerini dile getiren Doç.Dr.Selçuk BALİ, “2023’de Ordu’yu görmek istediğiniz nokta ile ilgili üç hedefi belirlemenizi istiyoruz. Kurum bazında neyi hedefliyoruz? Nelere ihtiyacımız var? Hangi birimlerle çalışmak zorundayız? Kimler bu konuda destek olabilir? Hedef bütçe gibi konularda bir çalışma yapmanızı istiyoruz” diyerek, katılımcılardan beklentilerini dile getirdi.

Doç.Dr.Selçuk BALİ, Ordu İl Stratejik Planı'nın önemine değinerek, "Stratejik Plan, kurum içinden veya dışından bizi etkileyen çevreleri, şimdiki durumlarını, beklentilerini ve gelecekle ilgili fikirlerini öğrenme, elimizdekilerle daha iyi noktalara ulaşma gayretinin önemli bir parçasıdır. Stratejik Planlama, kamu mali yönetimine etkinlik kazandırmak, kamu yönetimi iktisadi birimlerinin rekabet gücünü, istikrarsızlık, kaynak israfı ve etkinsizliği ölçerek, engelleyen bir unsur olmaktan çıkarıp, destekler bir faktör halin getirme, kurumsal kültür ve kimliğin geliştirilip, güçlendirilmesine destek olma, kentsel alanların yönetiminde katılımcılığın artırılması bakımından önemli rollere sahiptir" dedi.

Toplantı, katılımcıların “Ordu İl Stratejik Planı” ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.