Enver Yılmaz: TEDES Kasım Ortalarında
TEDESde sistem devreye girmedi. Sistem devreye girdiği zaman biz bunu kamuoyuyla paylaşacağız. TEDES de çok ciddi bir kara propaganda var. Muhtemelen Kasım ayı ortalarından itibaren devreye girecek. Onunda zamanını bildireceğiz. Ücretsiz internet alanl
TEDES KASIM AYI ORTASINDA DEVREYE GİRECEK
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altaş Tv’de yayınlanan “Gündem Özel” programının konuğu oldu. Orhan Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu programda gündeme dair açıklamalar yapan Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak, Ordu’nun her köşesine hizmet götürdüklerini söyledi.
837 PERSONEL, 400 ARAÇLIK YOL ORDUSU
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 837 personel, 400 iş makinesi ile il genelinde yol çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi her tarafı, dağı taşı asfalt yapıyor. Bu uygulamayı, Trabzon, Samsun, Malatya, Kahramanmaraş, Denizli Büyükşehir Belediyesi model aldı. 3 yıllık ihalemizi yaptık. 837 personel, 400 iş makinesi, 12 noktada asfalt döküyor. Allah izin verirse 2017 yılına kadar 1300 km asfalt dökeceğiz.” diye konuştu.
YAPILAN ASFALTI BİR DAHA AÇTIRMAM!
Şehir merkezlerinde bulunan altyapı sorunları nedeniyle, 2017 yılında sıcak asfalt çalışmalarının tamamlanacağını dile getiren Başkan Yılmaz, “Şehir merkezlerimizde altyapı sorunumuz var. Yani şehir merkezinde ki asfaltımızın esasını biz 2017 yılında yapacağız. Doğalgaz çıkacak. Taşbaşı mahallesi ve Zaferi Milli mahallesinde doğalgaz çalışması var, çıkar çıkmaz asfalta gireceğiz. Elektriği yer altına alıyoruz. Yer altına yapılan yatırımın, siyasetçiye artı getirmeyeceğini bende biliyorum. Şimdi 300 milyon lira asfalta para vereceğiz, 1 hafta sonra YEDAŞ yerin altına mı girecek, kazma vurup bizim asfaltımı mı delecek. Deldirmem! Delemezler! AYKOME diye birimimiz var. Asfalt döktüğümüz yeri 25 sene açmayacağız. Bitti, kapandı o devirler. Yok, PTT gelsin, yok elektrik gelsin, açalım, yok böyle bir şey. AYKOME dediğimiz birim tüm altyapı çalışması olan kurumlardan yazı alıyor. Diyor ki; “Atatürk Caddesi, YEDAŞ çalışman var mı?” “Yok.” “PTT, çalışman var mı?” “Yok.” “Doğalgaz, çalışman var mı?” ” Yok.” “Su, çalışman var mı?” “Yok.” Tamam kardeşim, asfaltlayın diyoruz. Köylerde böyle bir şey yok. Köyde yap asfaltı olsun bitsin. Bizim yaptığımız asfaltlar 25 yıl garantili. Yapılan sıcak asfaltlar evladiyelik asfaltlar.” Şeklinde konuştu.
SU SORUNU 2017’DE BİTECEK
Su sorununun, yaz aylarındaki nüfusun iki katına çıkmasından kaynaklandığını dile getiren Başkan Yılmaz, “Su meselesinin Ordu’da çok acil olan bölümü, 1 Ağustos’tan başlayan fındık ile birlikte 1 Eylüle kadar olan bir aydır. Bizim, 12 ayın 11 ayı su meselemiz yok. Niye? Çünkü nüfus 2 katına çıkıyor. Altınordu ilçemizde sorun yok. 19 ilçenin şehir merkezinde su sorunu yok. Şu anda nüfusun yüzde 85’inin su sorunu yok. Yani 750 bin nüfusun 600 bininin su sorunu yok. Kalan mahallerdeki sorunun tamamını ise 2017’de tamamlayacağız” dedi.
VEKTÖRLE MÜCADELEDE YÜZDE YÜZ BAŞARI
Vektörle mücadele konusunda yüzde yüz başarıya ulaştıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Haşereyle muazzam bir mücadele ettik. Aynen karla mücadelemiz gibi. Vektörle mücadele Ocak ayıyla, Mart ayı arasında yapılıyor. Geçtiğimiz ve önceki yıllarda her tarafta sivrisinek vardı. 700 rakım altındaki, ahırlarda dahil, her yeri ilaçlıyoruz. Büyükşehir olmadan önce Ordu İlinin haşereyle ve sinekle mücadelesine ayrılan para sadece Altınordu’da 6 milyon lira. Büyükşehir olduk. Mesudiye’den Akkuş’a kadar, Ünye, Altınordu dâhil, bizim 19 ilçede başarılı bir şekilde yaptığımız vektörle mücadeleye harcadığımız para 2,5 milyon lira” diye konuştu.
HARİCİ GELİRLER ARTTI
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, harici gelirlerini arttırarak, yatırımlara yönelik kaynaklar elde ettiğini belirten Başkan Yılmaz, “Bizi hep eleştirirdiler. Her taraf ekran, billboard, reklam aracı oldu, şu oldu, bu oldu diye. Ordu ilinin tamamında, 1600 noktada, billboard ve reklam aletleri koyduk. Bu, modern bir il olmanın gereğidir. Mesudiye’de de var, Akkuş’da da var. Eskiden, Altınordu ilçesinde 5 yıllık geliri 90 bin liraymış. Bizim sözleşmemize göre, 19 ilçede ki aldığımız para, yılda 600 bin lira. Biz göreve geldiğimizde harici gelirlerimiz, İller Bankası ve Maliye Bakanlığı’ndan gelen gelirlerimiz, bütçemizin yüzde 93’üydü. Yani yüzde 7 harici gelirimiz vardı. Şu anda harici gelirlerimiz yüzde 16”
TEDES KASIM AYI ORTASINDA DEVREYE GİRECEK
TEDES sisteminin Kasım ayı ortalarında devreye gireceğini söyleyen Başkan Yılmaz, “TEDES’de sistem devreye girmedi. Sistem devreye girdiği zaman biz bunu kamuoyuyla paylaşacağız. TEDES’ de çok ciddi bir kara propaganda var. Muhtemelen Kasım ayı ortalarından itibaren devreye girecek. Onunda zamanını bildireceğiz. Ücretsiz internet alanlarımızı kısmen Altınordu’da devreye koyduk fakat Wi-Fi’nin sinyallerinde bir düşüş var. Deneme testleri yapıyorlar. Çevre yolu açıldığı zaman, trafik ışıkların tamamını kaldırmayı planlıyoruz. Şu anda 3-5 km kuyruk var şehir merkezinde. Bu bayramdan ve çevre yolunun açılmamasından kaynaklanıyor.”
ENKAZ EDEBİYATI YAPMAM!
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 320 milyon lira borç devraldığını ancak enkaz edebiyatı yapmadıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Ben 320 milyon lira borç devraldığımı söylerim. Bu enkaz edebiyatı değil. Ve o 320 milyon borcu benim dönemim sonunda bitireceğimizi de söylüyorum. Çünkü 10- 15 günde bir bazen hafta da 2 defa Ankara’ya gidip geliyorum. Ankara’da ki müsteşarlar, bakanlar, genel müdürler, hepsi bizim arkadaşımız hepsini tanıyorum. İşte bu, şehrimize milletvekilliğinin artısı. Biz bu arkadaşlarımızdan, sonuna kadar destek alıyoruz ve alacağız. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun, bu zamana kadar, Ordu’ya yönelik hiçbir eksik talimatı olmadı. Şu anda ekonomisiyle, bütçesiyle, projesiyle, programlarıyla ekip ve ekipmanlarıyla hakikaten kurumsal kimlik anlamında 1 numarayız. Küçülerek büyüyen bir büyükşehir belediyesiyiz.”
TÜM İHALELERİMİZ ŞEFFAF
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ihalelerinin şeffaf olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “500’e yakın ihale yapmışız, 1 tane şaibeli ihalemiz yok. “Efendim, Büyükşehir Belediyesi falanca ihaleyi yaptı” Kamera var. “Büyükşehir Belediyesi falanca yeri verdi.” Sende gir. “Büyükşehir Belediyesi Yelken Kulüp’ün olduğu yeri sattı” Sattık evet. 500 m2 yeri 7 milyon liraya sattık. Bir şey de diyemiyorlar çok aşırı pahalı olduğu için. Şaibe var deseler, şaibe düşük fiyatta olur. Sen de gir. Açık ihale bu gazetelerin hepsinde ihale etmişim gel. “Efendim, benim param yok.” Konuşma kardeşim o zaman”
ORDU’YA AVM MÜJDESİ
Ordu’ya AVM müjdesi veren Başkan Yılmaz, “Bir AVM projemiz var, 1 tane yapacağız. Bunu da şehir esnafına zayiat getirmeyecek yere yapacağız. Mesela şu anda otogar bölgesinde bizim ciddi alanımız olmasına rağmen, biz bu bölgeye şehre zayiat getireceği, esnafı sıkıntıya sokacağı gerekçesiyle satmadık. Bize halen 17 dönüm yere 30 milyon lira veren müteşebbis var. Büyükşehir belediyesi için ciddi bir gelir. Biz buna rağmen diyoruz ki “Hayır kardeşim, şehre zarar verir biz başka yerlerde AVM yapacağız. Standartlara uygun, Ankara, İstanbul, ya da Trabzon’da ki gibi bir AVM şehrimize gelecek. Hedefimiz de 2017-2018 gibi hizmete açmak.”
BOZTEPE’Yİ YAPILAŞMADAN KURTARDIK
Boztepe’yi yapılaşmadan kurtardıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Boztepe’de 70 dönümlük alanı aldık. Biz o yeri almamış olsaydık, oralar müstakil ev olacaktı, konut olacaktı, heba olacaktı” diye sözlerini tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.