HES’E VERİLECEK TOPRAĞIMIZ ve SUYUMUZ YOK

HES’E VERİLECEK TOPRAĞIMIZ ve SUYUMUZ YOK

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyelerinin Aybastı’nın Armutlu köyünde ve Kabataş’ın Alankent beldesinde yaptıkları toplantılarda halkın HES’lere (Hidroelektrik Santralleri) yönelik tepkileri dikkat çekti. Köylüler HES şirketlerine verilece

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyelerinin Aybastı’nın Armutlu köyünde ve Kabataş’ın Alankent beldesinde yaptıkları toplantılarda halkın HES’lere (Hidroelektrik Santralleri) yönelik tepkileri dikkat çekti. Köylüler HES şirketlerine verilecek topraklarının ve sularının olmadığını dile getirdiler.

 
HES’E VERİLECEK TOPRAĞIMIZ ve SUYUMUZ YOK
 
 
Platform üyeleri önce Aybastı’nın Armutlu köyünde HES’in su toplama ve tünel başlangıcı olarak değerlendirilen yerde toplanan halka bilgilendirme toplantısı yaptı. 21341Kadınlı erkekli toplanan Armutlu köylülerine platform üyeleri Coşkun Özbucak, Ertuğrul Gazi Gönül ve Zekai Sağra bilgi verdiler. Köylülere HES’in ne gibi zarar verdiğini, HES şirketlerinin ‘ikna’ çalışmalarının hangi yöntemlerle yapıldığını, Türkiye’nin elektriğe gereksiniminin iddia edildiği gibi olmadığını ve asıl amaçlarının suyu 49 yıllığına ele geçirmek olduğunu anlattılar. Ayrıca hukuksal olarak da neler yapılması gerektiği konusunda verilen bilgilerden sonra köylülerin soruları yanıtlandı. Özellikle kadınların HES şirketlerine yönelik tepkileri dikkat çekiciydi.
 
Platform üyeleri toplantının düzenlenmesini sağlayan Aybastılı platform üyeleriyle birlikte Alankent’e gittiler. Alankent’te meydanda ses düzeni kurularak yapılan toplantıda platform üyesi Coşkun Özbucak, burada da “HES nedir? Ne gibi zararları olur? Nasıl engellenir?” konularında açıklamalarda bulundu. Meydanda toplanan Alankentlilere seslenen Coşkun Özbucak, platform olarak Ordu’da yapılmak istenen 73 HES’in engellenmesi, suyumuza ve yaşam alanlarımıza yönelik saldırıların durdurulması için gönüllü çalıştıklarını belirtti. Şirketlerin ve bakanların halka yönelik konuşmalarda, Türkiye’nin elektriğe gereksinimi olduğunu söylemelerini eleştirdi. Yetkililerin halka bunu söylerken başka toplantılarda komşu ülkelere elektrik sattıklarını, bunu daha da geliştireceklerini söylemekteler, diyerek çelişkili konuştuklarını belirtti.
 
Konuşma sonrası söz alan yaşlı bir köylünün, buradakilerin tümü yer satsa da HES’e evet dese de, benim satılık toprağım yok. HES’i istemiyorum, demesi alkışlarda desteklendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.