Kadın Muhtar Adayları Açıklama yaptı
Yerel seçimlerde muhtar adayı olan 6 kadın aday birlikte hareket etme kararı aldı. Eskipazar Muhtar Adayı Serap Genç, Akyazı Mahallesi Muhtar Adayı Öznur Erişen, Zaferi Milli Mahallesi Muhtar Adayı Nuray Ataoğlu, Subaşı Mahallesi Muhtar Adayı Merve K
Yerel seçimlerde muhtar adayı olan 6 kadın aday birlikte hareket etme kararı aldı.
Eskipazar Muhtar Adayı Serap Genç, Akyazı Mahallesi Muhtar Adayı Öznur Erişen, Zaferi Milli Mahallesi Muhtar Adayı Nuray Ataoğlu, Subaşı Mahallesi Muhtar Adayı Merve Karakaya, Efilli Muhtar Adayı Melahat Yılmaz ve Kumbaşı Mahallesi Muhtar Adayı Nevin Gül, seçim çalışmalarını birbirlerine destek olarak sürdürüyor.
Ordu 19 Eylül gazeteciler Derneği’nde ortak açıklama yapan 6 muhtar adayı şunları söyledi;
Kadının sosyal yaşamda ve karar mekanizmalarında yeterince olmadığı bir gerçek. Toplumun yarısını oluşturan kadınların karar mekanizmalarındaki oranlarına ilişkin birkaç örnek paylaşmak isteriz:
Köy muhtarları içinde kadın muhtar oranı yalnızca % 0,19
Mahalle muhtarlarından %2,31‘i kadın
Belediye başkanlığı koltuğunda oturanların yalnızca % 0,92‘si kadın.
Belediye meclislerinde kadın üye oranı % 4,52.
İl genel meclislerinde kadın üye oranı % 3,26.
Toplamda yerel seçilmişlerin içinde kadın oranı yalnızca % 1,23 düzeyindedir. Toplumun
yarısını oluşturan kadınlar, ne yazık ki karar mekanizmalarında yok denecek kadar az. Bu Türkiye için kakbul edilebilecek bir durum değildir. Biz kadın muhtar adayları, bunu kendi bölgemizde değiştirmek için mücadele edeceğiz.
NİTELİKLİ BİR YAŞAM İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ
Biz kadın muhtar adayları bütün sivil toplum örgütlerinde cinsiyet eşitliğinin gözetilmesi için çalışacağız.
Kadınlar için danışma ve dayanışma merkezlerinin kurulması için rehberlik edeceğiz.
Yoksul mahallelerden ve evlerden başlayarak ihtiyaca göre yaygınlaştırılan aşevleri ve çamaşırhaneler kurmak için çalışacağız. Kadınlar için istihdam garantili meslek eğitimi, beceri ve kapasite geliştirme proğramları oluşturmak için çalışacağız.
Kadınların kendini geliştirebileceği, birbiriyle tanışabileceği, kendilerini ifade edebileceği, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetleri yürütebilecekleri ve ürettikleri ürünleri değerlendirebilecekleri mekanların kurulmasına rehberlik edeceğiz.
Parklar, yollar, caddeler ve tüm ortak mekanların günün her saatinde kadınlarında rahatça dolaşabileceği biçimde güvenli hale getirilmesi için güç birliği yapacağız.
Kaldırımların, yaya yollarının, cadde ve sokakların yaya geçişlerinin, bebek arabalı kadınların, yaşlıların, engellilerin rahatlıkla kullanabileceği biçimde düzenlenmesi için çalışacağız.
Sokak hayvanları için gerekli önlemlerin alınması için çalışacağız.
Cenaze ve düğün için mahallelerin ortak kullanabileceği sandalye ve masaların temin edilmesini sağlayacağız.
Her mahalleye muhtar evlerinin yapılmasını sağlayacağız.
Her mahalleye halı saha yapılmasını için çalışacağız.
Mevcut yeşil alanların korunması, yıkılan kamu binalarının yerine yenilerinin yapılmayarak yeşil alan olarak kullanılması için çaba harcayacağız.
Ordunun alternatif ulaşıma geçmesi, bisiklet yollarının yapılarak bisikletin özendirilmesini sağlamak için çalışacağız.
Taciz, tecavüz ve şiddete karşı önlem için daha etkin mücadele verilmesine rehberlik edeceğiz. Tüm bunların gerçekleşebilmesi içinde belediye bütçesinin daha en baştan toplumsal cinsiyete duyarlı hale getirilmesi için mücadele edeceğiz.
Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin, kadın sorunlarını önceleyen bir bakış açısıyla dayanışma içinde çalışacağız. Bu özlemlerimizi gerçekleştirmek içinde öncelikle kadınların ve kadın haklarına duyarlı yurttaşlarımızdan destek ve oy bekliyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.