Kadınlar 12deFidangörden Yürüyecek
İş hayatına atılan kadın sayısı her yıl düzenli olarak düşüyor. Kadınlar 1990 yılında %34.1 oranında çalışma hayatına katılıyorken, bu oran bugün %25lere düşüyor çalışan kadınlar ya tarım işçisi olarak yada sendikasız güvencesiz iş kollarında istihdam ed
Bu Yılki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Ordu Kadın platformu tarafından programlandı ve ortak eylemlilik kararı alındı
.8 Mart Cuma günü saat: 12.00’de 19 Eylül İlköğretim Okulu önünde toplanacak Tahıl Pazarına kadar yapılacak yürüyüşten sonra Basın açıklaması yapılacak kurulacak Kadın kürsüsünde isteyen kadınlar konuşma yapabilecekler, ayrıca kadın emeği pazarındaki kadınlarda ürünlerini sergileyecekler.
Saat: 14.00’te tüm dünyada aynı anda fotoğraf sergisi açılacak.
Saat: 15.00’te OBKT salonunda bir konferans saat: 19.00’da ise tüm Ordu’lu kadınlara “ Yelkenler Fora isimli oyun ücretsiz olarak sunulacak.
Kadınlar Bugün Saat 12-00 de Fidangörden Yürüyecek
8 Mart dünya emekçi kadınlar gününün adı ve tarihi emek mücadelesinde şehit düşmüş kadınların anısına dayanmaktadır.
8 Mart 1857 yılında NewYork’daki bir dokuma fabrikasında, daha insanca çalışma koşulları için greve başlayan 40.000 dokuma işçisi fabrikaya kapatılmış, çıkarılan yangında 129 kadın işçi yanarak can vermiştir. Bu nedenle 8 mart kapitalizmin tüketim çılgınlığının aracı değil, emek ve demokrasi mücadelesi günüdür.
Sevgili kadınlar, Birleşmiş Milletler raporuna göre kadınlar dünyadaki işlerin %66 sını yapmalarına karşı toplam gelirden ancak %10 pay alabilmişler ve dünya mal varlığının ancak %1’ine sahip olabilmişlerdir. Bugün dünyadaki yoksulların %70’ini kadınlar oluşturmaktadır.
Dünyada ve özellikle orta doğudaki savaşta kadınlar taraftır. Her kadın etnik kökeni yada inancı ne olursa olsun kendini barış içinde ifade etme hakkına sahiptir. Kadınlar barıştan yanadır, çünkü savaş en çok kadın ve çocukları vurmaktadır.
Ülkemizde bugün 4 milyon kadın okuma yazma bilmiyor. Eğitim sistemimize getirilen 4+4+4 uygulaması ile kız çocuklarımız okullardan uzaklaştırılıp çocuk gelinler yada çocuk işçiler olma durumuna itiliyor.
İş hayatına atılan kadın sayısı her yıl düzenli olarak düşüyor. Kadınlar 1990 yılında %34.1 oranında çalışma hayatına katılıyorken, bu oran bugün %25’lere düşüyor çalışan kadınlar ya tarım işçisi olarak yada sendikasız güvencesiz iş kollarında istihdam ediliyor.
Siyasette emeği kullanılan kadın, ne yazık ki mecliste kendine yeterince yer bulamıyor.
Ülkemizin her bölgesinde hangi yaşta yada statüde olursa olsun, her üç kadından biri şiddet yada taciz görüyor. Töre yada aşk cinayetleri ile her gün ortalama üç kadın öldürülüyor katilleri tahrik yada iyi hal indiriminden yararlanıyor.
Biz kadınlar;
Öldürülerek, şiddet görerek, eğitimden mahrum bırakılarak, iş hayatından itilerek, yoksul bırakılarak, siyasetten dışlanarak, sendikasız, güvencesiz ve ücretsiz çalıştırılarak, çocuklarımızın gözünde küçük düşürülerek yaşamak istemiyoruz.
Farklı ama eşit olmak için her türlü şiddete hayır diyoruz.
Yaşasın 8 mart, yaşasın kadın dayanışması.
NOT: 8 Mart Cuma saat: 12.00’da 19 Eylül ilköğretim okulu önünden başlayacak olan kadın yürüyüşüne tüm halkımızı bekliyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.