Kaymakamlar 2013ü Değerlendirdi

Kaymakamlar 2013ü Değerlendirdi

Vali Kenan ÇİFTÇİ, ilçe kaymakamlarıyla bir toplantı yaparak, 2013 yılında ilçelerde yapılan yatırımlar, gerçekleştirilen projeler ve hizmetlerin genel bir değerlendirmesi ile 2014 yılında yapılması hedeflenen yatırımlar, projeler ve hizmetleri değerlendi

Vali Kenan ÇİFTÇİ, ilçe kaymakamlarıyla bir toplantı yaparak, 2013 yılında ilçelerde yapılan yatırımlar, gerçekleştirilen projeler ve hizmetlerin genel bir değerlendirmesi ile 2014 yılında yapılması hedeflenen yatırımlar, projeler ve hizmetleri değerlendirdi.

 

Kaymakamlar 2013ü Değerlendirdi

 

 

Perşembe Kaymakamlığının evsahipliğinde, Perşembe ilçesindeki bir restoranda yapılan toplantıya, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün ATTAR, Vali Yardımcıları Halil KARBUZ, Fatih GÖRMÜŞ ve ilçe kaymakamları katıldı.

 

İlçe kaymakamlarından, 2013 yılında ilçelerde yapılan yatırımlar, gerçekleştirilen projeler ve hizmetler ile 2014 yılı hedefleri ile ilgili bilgi alan Vali Kenan ÇİFTÇİ, kaymakamlara başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve bazı tavsiyelerde bulundu.

İlçe Kaymakamlarına Teşekkür

 

İlçe Kaymakamlarının ve İl Özel İdaresi’nin karla mücadelede başarılı bir çalışma yürüttüğünü belirten Vali ÇİFTÇİ, “Yoğun kar yağışında en ücra noktalara, mezralara kadar gittiniz. Sınır ötesinde operasyonlar yaparak, orada mağdur olan vatandaşları kurtardınız. Bundan dolayı sizlere can-ı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Karla mücadelede proaktif yönetimin önemine vurgu yapan Vali ÇİFTÇİ, “Karla mücadelede anlık bazı kararlar oldu. Acaba araç kiralayabilir miyiz? Kiralarsak nerden kiralarız? Hangi arabayı kiralamamız daha uygun olur? Bu araba karda iş yapar mı? gibilerinden şüpheler oluşmuştu. Bundan sonra olur da kar yağarsa tüm bunlara hazırlıklı olmalıyız. Biliyorsunuz bir reaktif yönetim var. Bir de bizim kar mücadelesinde yaptığımız proaktif yönetim var. Proaktif yönetimde ilimizde, ilçemizde hangi araçlar var? Bu araçlar kimlere ait? Bu araçları nasıl kiralayabiliriz? bunlarla ilgili elinizde bir dosyanız olmalı” diye konuştu.

İlçe Kaymakamlarına, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın Ordu ziyaretinde gösterdikleri gayret ve çabadan dolayı da teşekkür eden Vali ÇİFTÇİ, “Geçtiğimiz aylarda hem Sayın Cumhurbaşkanımız, hem de Sayın Başbakanımız ilimize teşrif ederek, ilimizi şereflendirmişlerdir. Her iki devlet büyüğümüz de ilimize yaptıkları ziyaretlerden memnun kalmışlardır. Her iki devlet büyüğümüzün en iyi şekilde ilimizde ağırlanmasında çaba ve gayret gösteren mülki amirlerimizin tamamını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

“Her İlçemizin 2013 Vizyonu Olmalı”

 

Her ilçenin 2023 Vizyonu olması gerektiğine dikkat çeken Vali ÇİFTÇİ, “2023 Vizyonu diyoruz. Gelecekte ne yapmamız? Nasıl yapmamız gerekiyor. Sizlerden önce ilçe genelinde master proje hazırlamanızı, akabinde de hem köyleri, hem de beldeleri kapsayan bir çalışma yapmanızı arzu ediyorum. İlçenizin eğitim, sağlık gibi alanlarda gelecekte hangi noktada olacağına dair bir çalışmanız olmalı. Bu çalışmanın da bir köşede yazılı olarak durmasını arzu ediyorum. Çünkü söz uçar yazı kalır. Siz konuşursunuz, arkada bir şey kalmaz. Bu nedenle bunların yapılmasını arzu ediyorum” dedi.

“Sosyal Medyayı, Sorumlu Bir Şekilde Kullanın”

 

Sosyal medyanın iletişim için önemli olduğunu ifade eden Vali ÇİFTÇİ, “Etkin iletişimin bir gereği olarak, sosyal medyada kendimiz ve kurum adına hesaplar açtık. Sosyal medyayı aktif, iyi kullanan, güzel kullanan, güzel fotoğraflar yayınlayan arkadaşlarımız var. İlçelerinizin ve hizmetlerinizin tanıtımına yönelik paylaşımlara herkes devam etsin. Ama özellikle yanlış değerlendirmelere vesile olabilecek paylaşımlardan uzak durmanızı arzu ediyorum. Bu konuda kendi ilgi alanımızın dışına çıkmayalım” diye konuştu.

 

“İlçelerdeki Kurum Müdürleriyle Toplantılar Yapın”

 

İlçe kaymakamlarının, ilçelerindeki kurum amirleriyle toplantılar yapmasını isteyen Vali ÇİFTÇİ, “Bütün kaymakam arkadaşlarımızın, ilçelerindeki daire müdürleri ile toplantılar yapmaları gerekiyor. Bu toplantıları yaptığınızda aynı bizim yaptığımız gibi, eğitimde 2014 yılında sen nerde olacaksın? Sağlıkta, tarımda ne yapmayı düşünüyorsun? Senin vizyon projelerin nedir? diye sorarak ilçedeki bütün daire müdürlerine iş vermelisiniz. Vatanı, milleti sevmek için 24 saat çalışmak gerekiyor. Yoksa ben 8 saatimi dairede oturdum, geçirdim değil, bunu yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“Yaylaları Tanıtıcı Etkinler Düzenlemelisiniz”

 

2014 yılı tema’sının ‘Yayla’ olarak belirlendiğini hatırlatan Vali ÇİFTÇİ, kaymakamlardan ilçelerindeki yaylaların tanıtımı amacıyla etkinlik düzenlemelerini istedi. Vali ÇİFTÇİ, “Çambaşı ile ilgili çok ciddi aktiviteler yapıyoruz. Hiçbir aksaklık yok. Ama diğer 26 yayladan şöyle bir etkinlik yapalım diye şu ana kadar bize hiçbir teklif gelmedi. Buralarla ilgili de farklı etkinlik düzenleyerek gerekli tanıtımları yapalım. Bunun organizasyonunu Kaymakam olarak sizler, Belediye Başkanları ile görüşerek mutlaka yapmalısınız. 2014 yılını ‘yayla yılı’ ilan ettik, ama Çambaşı Yaylası yılı değil bu. 26 yaylamızın da özelliklerini gündeme getirebilecek etkinlikleri mutlaka yapmamız ve yaylası olan arkadaşlarımızın organize etmesini istiyorum” dedi.

 

“Aylık ve Yıllık Çalışma Planları Hazırlayın”

 

İlçe kaymakamlarından aylık ve yıllık çalışma planları hazırlamalarını isteyen Vali ÇİFTÇİ, “Tüm arkadaşlarımızın zaman planı olsun. Ben bu hafta, ertesi hafta ne yapacağım? Bu hafta 2 okul, hastane ziyaret edeceğiz. İhtiyaç sahibi insanların evine gidip onları ziyaret edeceğim gibi aklınıza gelebilecek yüzlerce organizasyonun sizler tarafından planlanması hatta bunun aylık planlar halinde, tablolar halinde odalarınızda asılı olmasını, sizin ne yapacağınızı hem siz, hem de daire müdürleri sizden görsün ki, onlara alışsın ve bunu uygulamaya başlasın. Plansız, programsız iş olmasın. Bundan sonraki Kaymakamlık ziyaretlerimde aylık zaman çizelgesini görmek istiyorum. Bu ay ne yapacak, nereye gidecek, günlük göreviniz nedir? Neyi planladınız? bunları görmek istiyorum. İlçe ziyaretlerimde aylık zaman çizelgenize bakacağım” diye konuştu.

 

“Her Kaymakamın Fiilen Yürüttüğü ve İçinde Olduğu Bir Projesi Olsun”

 

İlçe kaymakamlarından, kendilerinin fiilen yürüttüğü ve içinde olduğu bir projelerinin olmasını isteyen Vali ÇİFTÇİ, “Her arkadaşımızın yüzlerce projesi vardır. Ama içinde olduğu bir proje istemiştim. Her arkadaşımızın fiilen yürüttüğü bir projenin olmasını istiyorum. Ben eğitim ile ilgili Benchmarking projesini fiilen takip ediyorum. Komşu güvenliği projesini takip etmeye çalışıyorum. Yatırımları fiilen gidip inceliyorum. Bunun gibi sizin de fiilen yaptığınız, hem kendinizi geliştirdiğiniz, hem üzerinde konuşabileceğiniz, etrafa faydalı olabileceğiniz, ayakları yere basan mutlaka bir projeniz olsun” şeklinde konuştu.

 

Toplantıda, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün ATTAR, ‘‘Başarılı Bireyler Yetiştirmede Üniversitelerin Rolü’ Konulu Söyleşide Bulundu

 

Vali Kenan ÇİFTÇİ’nin açılış konuşmasının ardından, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün ATTAR, ‘Başarılı Bireyler Yetiştirmede Üniversitelerin Rolü’ konusunda toplantıya katılanlarla söyleşide bulundu.

 

Ordu Valiliği tarafından son derece doğru ve isabetli toplantılar yapıldığını belirten Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün ATTAR, bu toplantılardan birisinde konuşmacı olarak yer almaktan mutlu olduğunu ifade ederek, kendisini toplantıya davet eden Vali Kenan ÇİFTÇİ’ye teşekkür etti.

 

Söyleşinin başında, Ordu ve Giresun’un Türkiye’nin birbirine en yakın iki ili olması hasebiyle her alanda işbirliği içinde olması gerektiğine dikkat çeken Prof.Dr.Aygün ATTAR, “Halen inşaatı hızla devam eden ve hepimizin de sonucunu bir an önce görmeyi arzu ettiğimiz ve dünyanın başarılı projelerinden birisi olan Ordu-Giresun Havalimanından sonra doğal olarak Ordu ve Giresun arasındaki fiziki birleşmenin, bir gönül birleşmesini de beraberinde getirecektir” dedi.

 

Karadeniz Bölgesinin jeopolitik konumunu göz önünde bulundurulduğunda, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin illerinin bilimsel gelişiminin bir bütünlük arzettiği gereğine inandığını ifade eden Rektör ATTAR, “Son yıllarda devlet politikasının bir gereksinimi olarak, benim de şahsi düşüncem son derece başarılı bir proje olarak gördüğüm her ilde bir üniversite açılması gerçeğinden yola çıkacak olursak, üniversitelerin birbirlerinin yaptıklarını tekrar etmemesi gerektiğini, bu anlamda üniversitelerimizin bireysel inisiyatif kullanarak bölgede değişik konuları üstlenerek öne çıkması gerektiğini düşünenlerdenim” dedi.

 

Üniversitelerin şehirle bütünleşmesinin arzu edildiğini dile getiren Rektör ATTAR, “Üniversitelerin üstlendiği misyonlarla ilgili şunu söylemek istiyorum. Üniversitelerde Akademisyenlerin farklı bir kimlikle, farklı bir sıfatla, daha elit diye tabir edilen bir tabakayı oluşturduğu gerçeği ile karşı karşıyaydık. Böylece avam diye nitelendirdiğimiz halkla üniversiteler arasındaki bir kopukluk söz konusu idi. Oysa son dönemlerde en fazla arzu edilen şey, üniversitelerin şehirle bütünleşmesidir. Bu anlamda bir üniversitenin açılmasını son derece isabetli buluyoruz” diye konuştu.

Üniversitelerin gençliği çatısı altında bulunduran kurumlar olduğunu dile getiren Rektör ATTAR, “Üniversiteler, toplumun dinamiğini çok iyi bir şekilde tespit etmesi gerekiyor. Üniversitede çalışan herkesin, 67 yaşında olan bir akademisyenin de, 30’lu yaşlarda henüz yolun başında olan bir akademisyenin de gençliğin ruhuna, gençliğin düşüncelerine uygun bir şekilde, gençlikle diyalog kurulması gerekmektedir. Bu kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.

 

Başarılı olmanın yollarını anlatan Rektör ATTAR, “Başarıya giden yolun bir çizelgesini çizmemiz gerekiyorsa, başarı denen şey; bugünkü hayatımızda, aile hayatımızda, iş hayatımızda bir hedefin belirlenmesi ile ilgili gerçekleşebilecek bir süreçtir. Hedefimiz olmadığı zaman, çok çalışırız ama çalışmamız sadece yorgunluğu beraberinde getirir. Başarı, kesinlikle şansa bağlı değildir. Çünkü, çalışmadan başarılı olabilen insan pek görmedim. Çalışmadan başarılı olmak mümkün değil. Başarı şansa bırakılmayacak kadar ciddiyetli bir iştir, ciddi çalışmaların ürünüdür” diye konuştu.

 

Başarıyı yakalamada disiplinli çalışmanın göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Rektör ATTAR, “İş hayatında, okul hayatında, günlük hayatta dozunda disiplin, başarıya giden yolda bir çok engelleri ortadan kaldırır. Disiplinin dozunda olması son derece önemli” şeklinde konuştu.

 

Başarılı olmak için özgüvene sahip olmak gerektiğine dikkat çeken Rektör ATTAR, “Tüm bunların yapılabilmesi için bir insan karakterinde en önemli meziyet, özgüvendir. Başarılı olmayı gerçekten istiyorsak, önce buna muktedir olduğumuza kendimizi inandırmamız gerekiyor. Özgüvenimizin olması gerekiyor” dedi.

 

Rektör ATTAR, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mutluluk ve güleryüz, yaptığımız işi severek başarılı olabildiğimiz zaman bizlerden lütfünü esirgemeyen özelliklerdir. Zor coğrafi koşularda çalışan genç, mesleğin başında olan kaymakam arkadaşlarımızın iyi anlamda motive olmasına sebebiyet verecek ve güne keyfili başlamanın vermiş olduğu bu enerji verimli çalıştırmaya dönüştürecektir. İkna edici olma önemli özelliklerden biridir. Dürüst davranmak bize her zaman kazandıracaktır. Başarılı olabilmenin yolu daima yeniliklere ve gelişmelere açık olmaktır. Gerçekçi olmayı kaybetmeden her zaman pozitif yaklaşmaktır. Kendimizi iyi tanımamız gerekiyor. Kabiliyetlerimizi, eksikliklerimizi ve artılarımızın farkında olmamız gerekiyor. Çalışma arkadaşlarımıza da bu yaklaşımla bakmamız gerekiyor.”

 

Rektör ATTAR, Vali Kenan ÇİFTÇİ’nin kaymakamların kendilerini geliştirmeleri ve yetiştirmeleri yönünde yaptığı çalışmaları ve çabaları takdirle karşıladığını ifade ederek, “Sayın Vali Kaymakamların tümünü telkin ediyor ve ısrar ediyor master yapın diye. Okumak hiçbir zaman geç değil. Sayın Valinin okumaya önem vermesi son derece önemlidir” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün ATTAR’a sunumundan dolayı teşekkür eden Vali Kenan ÇİFTÇİ, “Sizlerin, bugünkü toplantımızda yapmış olduğunu söyleşi, genç kaymakam arkadaşlarımıza ufuk açmıştır. Vermiş olduğunuz derin bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.