Mart ATAK'ı Yapıldı

Mart ATAK'ı Yapıldı

2012 yılı sonu itibariyle 9.017 kan bağışçısına ulaşıldığını belirten BAKAN, Ordu Kan Bağış Merkezi’ne kayıtlı 6.550 düzenli kan bağışçısı bulunduğunu ve Ordu’nun ilçeleri içerisinde en fazla kan bağışının Merkez, Ünye, Fatsa ve Kumru ilçesinde yapıldığı

 

Kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay düzenli olarak yapılmakta olan “Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı(ATAK)” yapıldı.

 

Mart ATAK'ı Yapıldı

 

Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Mart ayı “Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı”na, Vali Yardımcıları Ömer ADAR, Salih YÜCE, Abdullah DEMİR, Niyazi ERTEN, Yemen BAYRAK, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İl Genel Meclis Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, İlçe Kaymakamları ile bazı daire müdürleri katıldı.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, Mart ayı “Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı” gündeminde yer alan ve kamu kurum ve kuruluşlarında Ordu ili genelinde yürütülen yatırım, hizmet ve çalışmaların yanı sıra yapılması planlanan projeler konusunda toplantıya katılanlardan bilgi aldı.

 

Toplantıda, ilçe kaymakamlarından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları vasıtasıyla istihdama yönelik, gelir getirici projelere önem vermelerini isteyen Vali DÜZGÜN, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alan veya mesleği olup da ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın üretime katılmalarını sağlamak, insanlarımızı çalışmaya, üretmeye sevk etmek için gelir getirici ve istihdam sağlayıcı projeler üretmek gerekiyor. İlçe kaymakamlarımızın bu yönde çalışma yapmalarını istiyorum” dedi.

 

24 Mart 2013 Pazar günü açılan “Ordu 2. Karadeniz Kitap Fuarı”na, öğrencilere kitapları sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ilçelerdeki öğrencilerin katılımlarının sağlanmasını isteyen Vali DÜZGÜN, “Kitaplar bilgi hazinesidir. Öğrencilerimize kitapları sevdirmeliyiz. Kitap fuarı bunun için güzel bir fırsat sunuyor. İlçelerimizde öğrenim gören çocuklarımızın kitap fuarını gezip görmeleri gerekir. Öğrenciler için en güzel hediye kitaptır. Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerimize kitap alıp hediye edebiliriz” diye konuştu.

 

İlçe kaymakamlarından internet kafelerin denetimlerine önem verilmesini de isteyen Vali DÜZGÜN, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yapmış olduğu bir araştırmaya göre, Türkiye’de çocukların %85’inin facebook ya da twitter hesabına sahip olduğu, %42’sinin ise ailelerine ait kişisel bilgileri internet ortamında paylaştığı tespit edilmiştir. Çocuklarımızı her türlü tehlikeden nasıl koruyorsak, internetteki tehlikelerden de korumamız lazım. Bu nedenle ‘Güvenli İnternet’ kullanımı konusunda toplumumuzu bilgilendirmeli ve bilinçlendirmeliyiz. Valilik olarak, tüm kamu kurumlarında ‘Güvenli İnternet’ kullanımını zorunlu kıldık. Bununla ilgili çalışmaları yapmaktayız. İnternet kafelere yönelik kontrol ve denetim faaliyetlerini de artırmış durumdayız. İlçelerde de kaymakamlarımız internet kafe denetimlerine önem vermeliler. İnternet kafe denetimleri için her ilçede komisyonlar oluşturuldu. Bu komisyonların görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Kaymakamlarımız da bunu takip etmeliler” diyerek, ilçe kaymakamlarından ‘Güvenli İnternet’ kullanımı ile ilgili hazırlanan kısa filmlerin toplantılarda izletilmesi ve vatandaşların bilgilendirilmesini, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından da ilçelerde eğitim toplantıları yapılması talimatını verdi.

 

Mesai konusuna da değinen Vali DÜZGÜN, işe giriş ve çıkışlarda mesai saatine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bazı ilçeler ve kurumlarda buna dikkat edilmediği yönünde şikayetler geldiğini ve şikayetlerin değerlendirilmesi sonucunda bazı kurum yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Vali Orhan DÜZGÜN, ilçe kaymakamlarından, ilçelerindeki kurumlarda çalışan memurların mesaiye devamını takip etmelerini istedi.

 

Mart ayı “Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı” gündeminde ise şu konular yer aldı:

 

Eğitim alanında; ‘Ordu Okuyor’ kampanyası, İlkadım Öğretilebilir Okulu inşaatı, Kapatılan okulların değerlendirilmesi, Devamsız öğrencilere yönelik alınan tedbirler,

boztepe-yamaçparaşütü-ordu.jpg

 

Özel İdare Hizmetleri; Yoroz Kent Ormanı’nda yapılan çalışmalar, Bayadı Köyü ve Kurul Kalesi içmesuyu temini, Boztepe Yamaç Paraşütü Pisti düzenlenmesi,

 

Kültür ve Turizm alanında; İkizce Laleli Cami çevre düzenlemesi, Yason Burnu düzenlemesi, Ünye Saray Hamamı restorasyonu, Kent Müzesi çalışmaları, Taşbaşı Arkeoloji Müzesi projesi,

 

Emniyet alanında; İnternet Cafe denetim sonuçları,

 

Sağlık alanında; ODÜ Hastanesi yapımı,

 

Çevre ve Şehircilik alanında; Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü yeni hizmet binası yapımı,

 

Tarım alanında; ‘Arım, Balım, Peteğim’ projesi,

 

Ulaşım Alanında; Ordu Çevre Yolu çalışmaları,

 

Toplantıda ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hazırlanan istihdama yönelik projeler, ÖDES projeleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yürütülen projeler, değerlendirildi.

 

Toplantının sonunda ise, Kızılay Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr.Özgür BAKAN tarafından “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı” ile ilgili Vali Orhan DÜZGÜN’e ve toplantıya katılanlara bilgi verildi.

 

Sağlık Bakanlığı’nın 1 Haziran 2005 tarihinde, “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı”nı Türk Kızılayı’nın yürütmesine bıraktığını belirten Dr.Özgür BAKAN, kan’ın alternatifi olmayan bir tedavi aracı olduğunu ifade ederek, kan’ın günümüz teknolojisinde üretilmesi mümkün olmayan bir ilaç olduğuna vurgu yaptı.

 

Kan bağışının önemine dikkat çeken BAKAN, gönüllü kan bağışçılarının nüfusa oranının gelişmiş ülkelerde %5, Türkiye’de ise %1,94 olduğu belirtti ve Türkiye’de yıllık ortalama 2 milyon 100 bin ünite kana ihtiyaç olduğunu, 2012 yılı sonu itibariyle Türkiye genelinde alınan kan bağışı sayısının yaklaşık 1 milyon 500 bine ulaştığını ifade etti.

 

Türkiye’de en fazla kan bağışının Marmara bölgesinde, en az kan bağışının ise Doğu Anadolu bölgesinde yapıldığına dikkat çeken BAKAN, Karadeniz bölgesinin ise 7 bölge içinde 5. sırada yer aldığı kaydetti.

 

Ordu ilinde kan bağışında her yıl %30-40 artış sağlandığı ve 2012 yılı sonu itibariyle 9.017 kan bağışçısına ulaşıldığını belirten BAKAN, Ordu Kan Bağış Merkezi’ne kayıtlı 6.550 düzenli kan bağışçısı bulunduğunu ve Ordu’nun ilçeleri içerisinde en fazla kan bağışının Merkez, Ünye, Fatsa ve Kumru ilçesinde yapıldığını vurguladı.

 

Kan bağışçıları için eğitim seminerleri düzenlendiği de belirtilen BAKAN, 2012 yılında 10.391 kişiye eğitim verildiği söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.