Mikrofinasçılara Bilgi verildi
Valilik toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Morkoz Sosyal İşletme Genel Koordinatörü Esat AKGÜL, Morkoz Sosyal İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi Julija CAJEVSKAJA, Rize Bölge Müdürü Emel KUK, Mikrofinans Ordu şubesi Yetkilisi Sevil
Mikrofinans üyelerine kâr maksimizasyonu yerine sosyal faydayı maksimize etmek üzere, dar gelirli kadınların mikrokredi yanında kendi kendilerine gelir getirici ilave faaliyette bulunmalarına destek vermek üzere Türkiye'de kurulmuş ilk sosyal işletme olan Morkoz Sosyal İşletme alanında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Mikrofinasçılara Bilgi verildi
Valilik toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Morkoz Sosyal İşletme Genel Koordinatörü Esat AKGÜL, Morkoz Sosyal İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi Julija CAJEVSKAJA, Rize Bölge Müdürü Emel KUK, Mikrofinans Ordu şubesi Yetkilisi Sevil GÖNÜL, Mikrofinans Ordu şubesi Saha Sorumlusu Zeliha KURALAY ALAKUŞ ve Mikrogirişimci kadınlar katıldı.
Morkoz Sosyal İşletme Genel Koordinatörü Esat AKGÜL, toplantıda Morkoz Sosyal İşletmesinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. AKGÜL, ”Siz kadınlarımız, böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu ispat etmiş oldunuz. Bizler, pozitif ayrımcılık yaparak, sadece kadınlara kredi veriyoruz. Bu uygulamadan sadece mikrokredi kullanan kadınlarımız yararlanabilecek. Bir yıldır sosyal işletmeciliği yürütüyoruz. Nihai hedefimiz, sizlerin daha çok gelir elde etmesidir” dedi.
Morkoz Sosyal İşletme Genel Koordinatörü Esat AKGÜL, yıllar önce bu işe Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde başladığını söyleyerek, o tarihlerde Bismil ilçesi kaymakamlık görevini yürüten Vali Kenan ÇİFTÇİ’nin bu projeye çok büyük destek veren ilk mülki idare amiri olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.
Morkoz Sosyal İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi Julija CAJEVSKAJA ise toplantı süresince Mikrogirişimci kadınlara nasıl ürün satacaklarını ve kozmetik ürünlerle ilgili detaylı bilgi verdi.
“Mikrofinans Ordu Şubesi olarak, her yıl üye sayısını artırarak projenin amacına yönelik çalışmalarla büyümeye devam etmekteyiz” diyen Mikrofinans Ordu Şubesi Yetkilisi Sevil GÖNÜL, bölgede yoksul ve dar gelirli bayanların kendi imkanlarıyla gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlayan mikrofinans projesi kapsamında sektörel bazda çoğunlukla elişi, çeyiz ve doğrudan satış alanlarında kredi dağıtılmıştır” dedi.
Mikrogirişimci kadınlar, daha fazla kazanç elde etmek amacıyla tanıtımı yapılan Morkoz Sosyal İşletmesi ürünlerine yoğun ilgi gösterdi. Kadınlar, satılan ürünlerden çok önemli oranda kâr elde ederek aldıkları mikrokredi yanında ilave daha fazla gelir imkanına kavuşmuş olacak.
Mikrokredinin Dünya'daki öncüsü ve Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Dr. Muhammed YUNUS, mikro kredinin yanında, dar gelirlilerin yoksulluk sınırının üzerine çıkmalarına yardımcı olacak sosyal işletmelerin de kurulmasının yararlı olacağını dikkate alarak son 10 yıldır dünyada sosyal problemlerin çözümünde "SOSYAL İŞLETMECİLİK" stratejisinin uygulanmasına öncülük yapmakta.
Morkoz Sosyal İşletmesi, mikrokredi üyesi olan yaklaşık 65.000 üyenin ürettikleri ürünlerin de katalogda yer almasını sağlamak suretiyle, bu ürünlerin Türkiye'nin her köşesinde tanınmasına ve satılmasına aracılık edecektir. Bu faaliyet sırasında Morkoz'un kâr elde etme amacı olmayacak, sadece ürünlerin pazarlanmasına destek olunması amaçlanacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.