Ordu'da Su Musluktan İçilir
OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı ekipleri 336 depo, 19 arıtma tesisine müdahale ederek Orduda sağlıklı su miktarını 6 ayda 2,2 kat artırdı. Ordu genelinde 458 yeni klorlama cihazı takılarak, Toplum Sağlığı Merkezinin Orduda içme su
ORDU’NUN SU’YU 6 AŞAMADA ANALİZ EDİLİYOR…
Çalışmalarını insan ve çevreyi esas alarak sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü; dünya standartları değerlerinde sağlıklı, temiz ve içilebilir su hizmeti veriyor.
İÇME SULARI DENETİM ALTINDA…
Musluklardan akana kadar 6 aşamadan geçen içme suları, OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından numuneler alınarak, Altınordu İlçesi İçme suyu Arıtma Tesislerinde; bulanıklık, renk, klor, iletkenlik, tuzluluk, PH gibi değerleri denetim altında tutuluyor. OSKİ ekipleri bütün ilçelerden numuneler alıp; fiziksel, kimyasal, bakteriyolojik gibi 21 parametrenin analizlerini yaparak içme suyunu sürekli olarak kontrol altında tutuyor. Ekiplerce farklı bölgelerden düzenli olarak, ayda 600 numune alınarak analizler yapılmaya devam ediliyor.
ORDU’NUN İÇME SULARI, ULUSAL VE ULUSLARARASI DEĞERLERE GÖRE UYGUNLUĞU TESPİT EDİLİYOR
OSKİ, 19 ilçenin tamamında numuneler alarak, 42 parametrenin ayrıntılı olarak analizlerini yapıyor ve sonuçlarını; TSE266, WHO, EPA, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği gibi ulusal ve uluslararası kuruluşların değerleriyle karşılaştırıp, Ordu’da içme sularının uygunluğunu yüksek standartlarda tespitini gerçekleştiriyor.
Ordu Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri de kontrol ve denetleme izlemeleri için numuneler alarak Samsun’da “Hıfzıssıhha Laboratuvarlarında” ayrıntılı olarak analizler yapıyor. Böylece Ordu’da su devamlı kontrol edilerek, denetim altında tutuluyor.
İLKEL YOLLARDAN DİGİTAL SİSTEME GEÇİLEREK, ORDU’DA İÇME SULARI DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRİLDİ…
OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, sağlıklı ve içilebilir su için OSKİ ekiplerinin 7/24 hizmet verdiğini belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genel Müdür Yürük yaptığı açıklamada, eskiden yüksek kesimler ve eski köy sistemindeki mahallelerde kullanılan su depolarında ilkel yollarla, hesaplamadan, göz kararı sağlıksız bir şekilde sıvı klorlama işlemi yapıldığını, artık dijital cihazlar kullanılarak, depolardaki suları daha sağlıklı bir şekilde klorlanmaya başladığını söyledi.
ORDU’DA 6 AYDA İÇME SUYUNDAN ALINAN OLUMLU SONUÇ; 49,5’TEN 77,66’YA ÇIKARILDI.
OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı ekipleri 336 depo, 19 arıtma tesisine müdahale ederek Ordu’da sağlıklı su miktarını 6 ayda 2,2 kat artırdı. Ordu genelinde 458 yeni klorlama cihazı takılarak, Toplum Sağlığı Merkezinin Ordu’da içme suyunda aldığı olumlu sonuçları 49,5’ten 77,66’ya çıkartıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.