Proje Başvuruları Başladı

Proje Başvuruları Başladı

desteklenecek projelerin azami uygulama süresinin 12 ay olduğunu belirten Vali Vekili DEMİR, ”Program kapsamında desteklenecek projeler için Gençlik ve Spor Bakanlığı mali katkısının alt sınırı 5.000 TL üst sınırı ise 250.000 TL olarak belirlenmiştir” ded

 

Proje Başvuruları Başladı

 

2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı

Vali Vekili Abdullah DEMİR, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemeyi, gençlerin potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamayı, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmayı ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini hedefleyen projeleri desteklemek amacıyla 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı hazırlanarak proje teklif çağrısına çıkıldığını söyledi.

 

Program kapsamında desteklenecek projelerin azami uygulama süresinin 12 ay olduğunu belirten Vali Vekili DEMİR, ”Program kapsamında desteklenecek projeler için Gençlik ve Spor Bakanlığı mali katkısının alt sınırı 5.000 TL üst sınırı ise 250.000 TL olarak belirlenmiştir” dedi.

 

Vali Vekili DEMİR, programın öncelikleri ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Fiziksel veya zihinsel engelleri nedeniyle ya da ekonomik, coğrafi ve kültürel farklılıklar dolayısıyla dezavantajlı durumda olan gençlerin hayatlarının kolaylaştırılması, durumlarının iyileştirilmesi ve sosyal hayata katılımlarının artırılması, gençlerin hareketliliğinin artırılması, gençlerin sosyal yapının organik bir parçası haline getirilmesi ve sosyal yaşamın dışına itilmiş gençlerin sosyal uyumunun desteklenmesi, gençlerin demokratik yaşama katılımının ve aktif yurttaşlık bilincinin teşvik edilmesi, kültürel ve ekonomik farklılıkların, gençlerin iletişiminde ve bir araya gelmelerindeki engelleyici etkisinin ortadan kaldırılması, kültürel farklılıkların birleştirici bir vasıta olarak kullanılması.”

 

Proje teklifleri, 18 Ocak-28 Şubat 2013 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’ne elden ya da posta yoluyla yapılabilecek.

 

Grundtvig Çalışma Grupları ve Hizmetiçi Eğitimi Fırsatları

Vali Vekili Abdullah DEMİR, ”Türk Ulusal Ajansı’nın Türkiye yürütücüsü olduğu Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamındaki bileşenlerden Grundtvig Programına ilişkin 2013 yılı başvuruları devam ettiğini belirterek, ”Çalışma grupları pratik öğretme, çalıştırıcılık, rehberlik, yönetim becerileri gibi yeteneklerini geliştirmek amacıyla farklı ülkelerden, yetişkin okur-yazarlığı alanında çalışan profesyonelleri bir araya getirmeyi hedefleyen bir faaliyettir” dedi.

 

Grundtvig Hizmetiçi Eğitim Faaliyeti, hayatboyu eğitim kalitesinin artırılmasını desteklemek amacıyla yetişkin eğitimi veren kurum ve kuruluşlarda çalışan kişilerin veya bu kişilerin hizmetiçi eğitimiyle ilgili kişilerin, çalıştıkları ülke dışındaki bir ülkede 6 haftaya kadar eğitim almalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu sayede katılımcıların, pratik öğretmenlik, çalıştırıcılık, danışmanlık ve yöneticilik becerileri gibi yeteneklerini geliştirmek ve Avrupa'daki hayatboyu öğrenme hakkında daha geniş bilgi edinmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır” diyen Vali Vekili DEMİR, Grundtvig hibesi başvuru sahibinin, profesyonel yaşamı ile yurtdışı eğitimden elde etmeyi hedeflediği amaçların uyuşması ve gerekli kalite kriterlerinin uygunluk arz etmesi, başvuru sahibinin kendi ülkesinde katılacağı eğitime oranla yurtdışında katılacağı eğitimin katma değerinin daha fazla olması durumunda verilebileceğini kaydetti.

 

TKDK 9. Başvuru Çağrı İlanı Yayınlandı

Vali Vekili Abdullah DEMİR, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörlüğü tarafından 9. Başvuru Çağrı İlanı yayınlandığını bildirdi.

 

Vali Vekili DEMİR, “TKDK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan ve AB Komisyonu tarafından kabul edilen IPARD programı kapsamında çeşitli başlıklarda projeler kabul etmektedir. Ordu ilinde su ürünlerinin işlenmesi-pazarlanması, kültür balıkçılığının geliştirilmesi, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi(arıcılık ve bal üretimi, tıbbi ve aromatik özelliği olan bitkilerin üretilmesi ve hasadı ile süs bitkisi yetiştiriciliği), yerel ürünler mikro işletmeler kapsamında fındık, dağ çileği, melocan, ceviz, kivi, çilek, Trabzon hurması, İsabella üzümü, dut ve dut pekmezi, Akkuş fasulyesi, Perşembe ceviz helvası, Ordu tostu, sakarca, galdirik, uçkur su kabağı, Kabataş helvası, Kabataş çiftlik peyniri, Fatsa Yalıköy köftesi, Ordu fırın fasulyesi, Ordu incir reçeli, Ordu kurutulmuş yufkası’nın işlenip paketlenebileceği tesisler ve Kırsal Turizm alanlarında destek sağlanmaktadır” dedi.

 

Bu kapsamda, TKDK’nın 23.11.2012 tarihinde 9. başvuru çağrı ilanına çıktığını belirten Vali Vekili DEMİR, 15 Şubat 2013-15 Mart 2013 tarihleri arasında projelerin kabul edileceğini söyledi.

 

Vali Vekili DEMİR, 9. başvuru çağrı ilanına,http://www.tkdk.gov.tr/BasvuruFiles/BasvuruCagriIlani/Dokuzuncu_Basvuru_Cagri_Ilani.pdf adresinden ve ayrıntılı bilgiye http://www.tkdk.gov.tr/adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.