Sahipleri belli mi ?
Ordu Belediyesince yürütülen Kıyı Plaj ve Park projesi içerisinde yer alan işletmelerin kimler tarafından alınacağı ve çalıştırılacağının daha öncelerden belli olduğu ileri sürüldü
Sahipleri belli mi ?
Erol Karaer
Ordu Belediyesinin Akyazı mahallesinde sürdürdüğü “Kıyı Plaj ve Park Projesi” içerisinde yer alan bazı yerleri işletecek olanların çoktan belirlendiği ileri sürüldü.
Ordu Belediyesince yürütülen Kıyı Plaj ve Park projesi içerisinde yer alan işletmelerin kimler tarafından alınacağı ve çalıştırılacağının daha öncelerden belli olduğu ileri sürüldü.
Ordu Belediyesinin çalışmalarına devam ettiği proje içerisinde yer alacak olan yerlerin ihaleye çıkartılmadan verildiği ve proje başlamadan burayı alacakların belirlendiği belirtilirken bu konularda Ordu belediyesinin sesiz kalması dikkat çekiyor.
Proje ile ilgili olarak Ordu belediyesinin yaptığı en son açıklama şöyle:
Ordu Belediyesi tarafından Akyazı mahallesi sahillerinde sürdürülen “Kıyı Plaj ve Park Projesi” şekillenmeye başladı.Gazi köprüsünden başlayıp Durugöl mahallesindeki Soya fabrikasına kadar plaj olarak kullanılan kıyı şeridine, modern kent plajı ve park projesi hazırlayan Ordu Belediyesi, toplam 28.650 m2 lik alanı çevreleyecek taş duvar çalışmalarını tamamlayarak, yürüyüş yolları ve ahşap platformların inşaatını aralıksız sürdürüyor.
80cm yüksekliğinde, kumsal ile yeşili ayırmak için imal edilen taş duvarın ardından mevcut ağaçları koruyarak baskı betondan gezinti yollarını imal eden Ordu Belediyesi, oturma bank yerleri ve piknik masaların yerleştirileceği bölgeleri de ortaya çıkarmaya başladı. Güneşlenmek için ahşap platformlar, membrandan gölgelik alanlar, soyunma kabinleri, duş ve WC ler için de proje doğrultusunda yerleri inşa etmeyi sürdüren Ordu Belediyesi, projeyi kısa bir süre içerisinde kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.
Plaj bölgesinde cankurtaran ekiplerinin gözetiminde vatandaşların denizi kullanmasını sağlayan Ordu Belediyesi, kısa bir süre önce yaşanan sel sonrasında denizin kıyılara attığı ağaç parçalarını da aralıksız temizlemeyi sürdürüyor.(Özel Haber - Ordu Değişim Gazetesi )
Nüfus, Kaymakamlık oluyor!
Ordu’nun Büyükşehir olması ile birlikte kurulan Altınordu ilçesi kaymakamlığının yeni binasının yeni yerine taşınan Nüfus Müdürlüğünün eski binasının olacağı ileri sürüldü.
Saray mahallesinde bulunan ve tarihi özelliği bulunan Binanın kaymakamlık olarak düzenlenmesi için AKP’liler tarafından girişimde bulunulduğu binanın yetersiz kalması halinde karşısında bulunan eski Orman işletme Müdürlüğü binasının da kullana ileceği belirtildi. Konuyla ilgilenen eski İçişleri Bakanı ve Ordu milletvekili İdris Naim Şahin yeni ilçe için böyle tarihi ve güzel bir binanın yakışacağını belirterek çalışma yapılmasını istediği kaydedildi.
Büyükşehir statüsünde yeni kurulan Altınordu Kaymakamlığı görevine de Erzurum Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer atanmıştı.
Ordu eski Valisi Orhan Düzgün hem Nüfus Müdürlüğünün hem de Askerlik Şubesinin bulunduğu yerden kaldırılarak buraların şehir müzesi haline getirileceğini zamanında açıklamıştı.
Nüfus Müdürlüğü ise Akyazı mahallesinde eski Kütüphane binasına taşınarak burada hizmet vermeye başladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.