Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

BU HABERLERİ DUYUNCA TİTREMEM GELİYOR.

BU HABERLERİ DUYUNCA TİTREMEM GELİYOR.

Taşbaşı mahallesindeki Sıtkı Çebi sokağı kan ağlıyor. Nedeni ise sokağa ismi verilen büyük üstat Sıtkı Çebiye yapılan saygısızlığın hala sürüyor olması.Nasıl mı? sokağın iki ucudaki” Sıtkı Çebi sokağı “ tabelası beyaz badana ile kendini bilmezlerce silindiği halde hala bir şey yapılmamış.Çok ayıp.

Milli Eğitim Bakanlığı çocuk kitapları ödülü sahibi ve çocuk edebiyatında günümüzün önemli yazarlarından biri olan hemşehrimiz Gökhan Akçiçek"in ilimiz okullarında devam eden okuma kültürü etkinliği ve imza günleri programlarının yeterince destek bulmaması bizleri üzüyor.

Ordu değerlerine niye sahip çıkmaz ki?

Ordu da abidik gubidik işler oluyor.En üsten en alta herkes biliyor,ama yanlış onlara rağmen kıldır kıldır gidiyor.Okuyoruz işte, özel idarenin yaptığı çifte standartın suç boyutunu, vatandaşın beline beline indir kepçeyi, siyasinin işyeri ise konu ;”karşıdan selam dur,eğil dur,elpençe dur..” Yeter ki koltuğun sağlam olsun.

En kötüsü ise sayın Valiyi ters köşe haberi. Ordu da bir şeyler olsun diye koşan sayın valiye, ruhsat alıp başka iş yapanların cebine yazılan miktar girdi ise,bunun sonucun da iki genç gitti ise ve bu terbiyesizliği yapanlar hala ayakta ise pes valla.

Belediye bütcesi hayali, ilgenel bütcesi hayali,milli eğitim bütcesi hayali gibi haber okursa benim gibi herkes,gülmekten ters köşe olur.Hayali cinayetler,hayali suçlar,hayali katillerin olduğu,yazıldığı bir ülkede normal be üstat.Hayali iş yapıp ta bütceden hayali paralar alan entellektüel yazar,ressam , mimar okumadık mı.Bu ülkede normal.

Amatörlerin parası bir yılan hikayesi oldu.Osman Çakmak mecliste konuşmak ister yasak gelir.Kimse bu para ne oldu cevap veremez.Kocaman bir spor camiasını hafifa alabilen bir ordu spor il müdürlüğü vede il meclisi, kimleri ciddiye alıpta bu paranın puf diye uçmasının bir cevabını net olarak ta veremiyor.

Öğretmenler,Atamaları,sürgünleri,ehliyetsiz ve sendikalı müdürleri,eğitimin yetersizliğinde ki eller ve öğretmenin ücet komikliği…Bunun için yazanlar da ,yıllarca koşanlarda,oturanlar da bıktı.

Ordu spor gecesin de sayın Torun"a yapılan kısık ses komplosu ve sonrasındaki sayın başkanın orayı terketmesi ile televizyon sahibinin ciddi bir uyarısı , bazılarının yerimizden oluruz korkusu ile teknik hatadan dolayı oldu cümleleri sonrasında dilenen özür.Gecede Ali Poyrazoğlunun soğuk espirileri de eklenince ,yönetiminde yaptığı iyi niyetli çalısmasına limon sıkma işi gerçek oldu.Okuyunca içim titriyor gerçekten.

Domuz gribinde başbakanın tutumu,sağlık bakanının çabaları ve bir komik iş.Vatandaşın ölüm kalım arasındaki ince çizgiyi başbakan söyledi.Ben olmuyorum.sizde olmayın.Ya bir şey olursa?Bu soyanın satışından,Fiskobirliğin durumundan ve Güzel ordunun altı oyularak yapılacak otomobil garajından bile daha ince ve narin bir konu değilmi?

Soya müdürünün işten el çektirilmesi yada istifası beni ne ilğilendiriyor. Ordu da bu kadar bariz ve göz göze göre yapılan işler çarşaf çarşaf yazılırken.Doğrusu ne ,eğrisi ne?Bunları okuyunca içim yanıyor.Biri çıkıpta yalanda demiyor.Pes yani.

Bu kadar olumsuz,iç karartıcı ve moral bozucu bunca olaylardan sonra,nihayet yüzümüzü güldüren haberler de okuduk. İlki ,23 yıl sonra Galataaray gibi dünya takımı Ordu yagelecek ve Ordulular onları konuk edecek.Müthiş bir olay.

İkincisi ise çagdaş resmin temsilcilerin den 4 Ordulu sanatcımız;”Uğurcan Ataoğlu, Gürbüz Dogan Ekşioğlu, Emin Öztürk,Sadık Karamustafa ” İstanbul cadde bostan kültür merkezin de çok önemli sergi de buluştular ,ama Ordu ili yine buna Turizm müdürü ve Enis Ayar hariç ilgisiz kaldı.Neye ilği duyduk ki,buna duyalım?Bu inceliklerinden dolayı Ordu kültür müdürümüze ve Enis Ayara teşekkür ederim.

Ordu spor gecesin de İstanbuldaki dernekler ve orduluları es geçen ve bir çok derneği yaralayan sayın tertip komitesi ve Ordu spor yönetimi gerçekten hata etmiştir.Nedim başkanki İstanbul da ne nerde herketen iyi bilirken..Yapılmasa iyi idide,Salih Ziya başkanı çok kızdırmışlar belli.

Bu kadarını yazayım, bu kadarı bile benim içimi titretir se, daha yazamadıklarım neler yapmaz,değilmi?

Önceki ve Sonraki Yazılar