HIRSIZLIĞI MEŞRULAŞTIRIYORUM!

 

Ve hırsızlığı meşrulaştırıyorum!

Eli ayağı sağlam olan insanlar ekmek parası için hırsızlık yapmaya başladılarsa; bu memlekette bir şeyler ters gidiyor demektir. (Köyümdeki telefon kablolarını çalıp satanlar üzerine kurulmuş bir cümle. Hayal ürünü değil gerçek!)

 

Önceki hafta Bayadı Köyündeki telefon kablolarını çalan hırsızlar bu hafta Artıklı Köyünde iş başına geçmişler. 2 gündür telefonum ve internetim kesik. Yarın yapmaya geleceklermiş diye bir bilgi aldım. Hadi hayırlısı…

 

Aslında bizim(!) için etik olmayan hatta suç sayılan hırsızlığı bu sabah itibariyle meşrulaştırdım. Ama sadece bu konu için. Biz derken bahsettiğim kişilerde işi gücü olan, helal lokma kazanayım derdinde olan insanlar… Biz, siz, halk, hepimiziz…

 

3 şekil hırsızlık vardır benim kitabımda.

1.)    Hastalık. Yani Kleptomani. Kısa tanımı: İhtiyacı olmadığı, hemen kullanmayacağı halde ve maddi değeri nedeniyle satma düşüncesi olmadan bir takım nesneleri izinsiz olarak alarak, onlara sahip olma şeklinde bir dürtü kontrol bozukluğudur.

 

2.)    Çalışmayı sevmeyen insanların geçimini kolay yoldan kazanma dürtüsü. Evet, çalışmak zordur ve birçok kişiye zor gelen bir olaydır. Kısa yoldan kazanç elde etmekte, çalışmanın zor geldiği insanların başvurduğu çözüm.

 

3.)    Ve üçüncü olayda, eli ayağı tutan, hatta elektrik ve telefon direklerine çıkabilecek cesareti gösterebilen, dinamik, kıvrak zekâya sahip insanların para kazanma yolu. Ha tabi kabloları yakıp içindeki maddeyi satıp paraya çevirmek hangi sivri zekânın aklına gelmişse gerçekten ayakta alkışlanabilecek bir olay.

 

Unutmadan bu hala gelmekte kolay olmamalı. İşsizlik var memlekette insanlar ne yapsın. İki diplomayla açıkta kalıyorsak, ekmek parası için meslek dışı işlerde çalışıyorsak gerçekten bu ülkede büyük bir sorun var ve bunu kimse görmüyor.

 

Şimdi ayıklasınlar pirincin taşını. Kablolar yenilenecek elbette, ama huylu huyundan vazgeçer mi? Onlar bir daha çalacak. Telekom’un işi ne bir daha kablo çekecek. Bu böyle kısır döngü halinde devam edecek. Gerçi Telekom özelleşmişti değil mi(?) sorunu büyütmeyelim.

 

Ve hırsızlığı meşrulaştırıyorum!
Eli ayağı sağlam olan insanlar ekmek parası için hırsızlık yapmaya başladılarsa; bu memlekette bir şeyler ters gidiyor demektir.

 

Ve hırsızlığı meşrulaştırdım!

Vatana millete hayırlı olsun.

 

Canan Yücel

 

Önceki ve Sonraki Yazılar