YAZMAYACAKTIM AMA..

YAZMAYACAKTIM AMA..


Siyasi yazılar yazmayacaktım ama..Dayanamadım yine..Hele ki AKP merkez ilçe başkanı Uğur Gümüş'ün Kameralar önünde söylediklerini izleyince ,dayanamadım.


Fanatik bir partili değilim..Hiç de olamadım..Ama İktidar partisinin merkez ilçe başkanının, Ordu belediye başkanlığı görevini halen yürüten ve de yeniden aday olan Seyit Torun hakkında Kameralar önünde yaptığı açıklamalar beni düşündürdü.


AKP merkez ilçe başkanı Uğur Gümüş, Seyit Torun'u Ergenekon davası ile ilişkilendirmeye çalışıyor. ''Tuncay Özkan'la ne bağlantın var ?'' diye soruyor..Diyor ki ''Tuncay Özkan Erzincanlı,sen Ordu'lusun , yaşınızda tutmuyor..hadi söyle ne ilişkin var senin Tuncay Özkan'la'' .


Hoppala..Ordu belediye başkanı ,Karadenizin küçük şirin bir ili olan Ordu'ya gelip konferans veren anlı şanlı bir TV sunucusu ve televizyon sahibine,''Fırsat fırsattır , belki bu vesileyle Ordu'nun tanıtımını yaparız'' düşüncesiyle hoşgeldiniz diyor.Misafirperverlik gösteriyor..Belediye başkanı olduğu Şehrinin tanıtımına faydalı olabilir düşüncesiyle yaptığı toplantılara katılıyor.


AKP hükümetine karşı olan bir sürü insan da destek veriyor Tuncay ÖZKAN'a. Şimdi bütün bu insanlar Ergenekon örgütüyle ilişkili mi?
AKP Hükümetine karşı olmakla, TC Devletine karşı olmak aynı şey mi??AKP Devleti mi,Yoksa hükümeti mi temsil ediyor..??Bu konuda bir akıl karışıklığı var..Bunu hukukçular bizlere açıklamalı..Herhangi bir hükümete karşı olmakla,Devlete karşı olmak aynı şey midir..?? Örneğin CHP ,AKP hükümeti aleyhine yaptığı beyanlar nedeniyle, aynı zamanda devlete mi karşı geliyor ??


Bu sorunun hukukçular tarafından acilen cevaplanması gerekiyor..
Ordu'ya gelen TV yapımcılarına , Belki ''Ordu'nun tanıtımını yapma imkanı doğabilir'' düşüncesiyle sıcak davranmak ne zamandan beri suç oldu.?
Seyit Torun seçilsin seçilmesin.Eğer hakkında söylenenler doğru değilse ,AKP merkez İlçe başkanı Uğur Gümüş hakkında yüklü bir tazminat davası açmalıdır. Tazminat davalarının harcı yüksektir .Kimbilir ..Belki de bu davanın harcını Ordu halkı yatırır..


İktidar partisine bu tarzı Yakıştıramıyorum..Bu kadar alt seviyelere inebileceğine de inanmıyorum..Olsa olsa kalitesiz bir yöneticinin yarattığı bir durumdur.


Bir önceki AKP il başkanı Sn. Fatihan Ünal hiç bir zaman bu kadar belden aşağı politika yapmadı ve yapılmasına izin vermedi.
Sn.Ayşe Bahar Çebi'de Şu ana kadar bir hanımefendiye yakışır bir kampanya yürüttü. Sonrası Bu konuda ne yapacağını kendi bilir..
Seçime çok az kaldı..Hadi sağduyulu olalım..İftira etmeden eleştirmeyi bilelim.Bize yakışan budur..
Biz Ordu'luyuz..Kaliteliyiz..Farklıyız..Yakışanı yapalım.

Erol GENÇ

Önceki ve Sonraki Yazılar