ÇEVRE YOLU DA TAMAM SAYILIR

Çok sık kullandığımız bir deyim var. "Başlamak bitirmenin yarısıdır diye. " Zamanın Vali'leri Sami Seçkin ve Mustafa Malay Ordu Havaalanı için Gülyalı'da deniz dolgusu ile Bismillah deyip yola çıkmamış olsalardı, belki de Havaalanı konusunda bu günlere gelemeyecektik.

 
Bilhassa Mustafa Malay Ordu- Giresun Havaalanı inşaatı için Ordu'da yardım kampanyası başlatarak kapı kapı dolaşıp yardım toplamış ve Gülyalı'ya ilk harcı atan kişi olmuştur.O zamanlar bu başlangıcı hayal diye  adlandıranlar bugün gelinen noktada Mustafa Malay'ın ne kadar ileri görüşlü olduğunu takdir etmektedirler.
 
Mustafa Malay'da  bu kadar kocaman bir yatırım toplama para ile yürütülemeyeceğini çok iyi biliyordu.Ama tecrübeli Bürokrat şunu da iyi biliyordu ki,bir yerden başlamadan bu proje gündeme gelmeyecekti.İşte her dönem Havaalanı gündeme geldiğinde yerimiz hazırdı.Çünkü oraya ilk harç 
dökülmüş ve hedef belirlenmişti.Sayın İdris Naim Şahin Altın Ordu Proejesini gündeme getirdiğinde Havaalanı birinci ve Çevre Yolu ikinci hedef idi.
 
Gerçi bazı ard niyetliler İdris Naim Şahin'in Altın Ordu projesini Ordu'nun ismi Altın Ordu diye değiştirilmek isteniyor şeklinde anladı iselerde veya anlamak istedilerse de Sayın Bakanhepini ters köşeye yatırarak bunun sadece Proje ve yatırımlar anlamında söylendiğini anlatınca ters köşe  olanlar sesini soluğunu kesti.
 
Gelelim konumuza. Sayın İdris Naim Şahin seçimden hemen sonra söz verdiği şekilde Havaalanı startını verdi ve verdiği bir söz daha vardı.O da Ordu "ÇEVRE YOLU İNŞAATI" idi. Bu sabah mahalli
gazetelerden bu müjdeli haberde geldi.
 
Ordu Çevre Yolu inşaatı  ihales neticelendi ve ihaleyi Türkiye'nin en saygın firmalarından Nurol-Yüksel İnşaat konsorsiyumunun aldığı ilan edildi.
 
Bu proje Ordu için gerçekten ALTIN DEĞERİNDE BİR PROJE.ALTIN ORDU'NUN ALTIN PROJELERİ ORDU'MUZA HAYIRLI OLSUN. 
 
Emeği geçenlerden  Allah razı olsun. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar