HİLMİ GÜLER'DEN OR-Gİ AÇIKLAMASI

HİLMİ GÜLER'DEN OR-Gİ AÇIKLAMASI
 
                                        

 "Ben Başbakanımızın huyunu çok iyi bilen birisiyim. Başbakan biraz daha temkinli hareket  ediyor.

Daha dikkatli, olacaksa tam olsun diye temkinli davranıyor.  Ama merak etmeyin havaalanı yapılacak.

Daha önceki yıllarda yapılan bir fizibilite var. O fizibilite de eksiklikler gördük, yeniden fizibilite yapılıyor. Trabzon havaalanının ek pistinin iptal edilmesi konusu farklı.
 Trabzon havaalanına deniz doldurularak ek pist yapılacak. OR-Gİ havaalanı ile ilgili çalışmalar hız  kesmeden sürüyor. Bundan sonraki süreçte daha da hızlanacak"Bu açıklama Sayın Hilmi Güler'e ait.


Sayın Hilmi Güler'in OR-Gİ Havaalanı ile son açıklamaları gönlümüze su serpti.Kanal52 Televizyonunda canlı yayaına katılan Sayın Hilmi Güler Ordu ile ilgili çok net açıklamalarda bulundu.

Daha önceki yazılarımda da çok yazdım ve tekrar etmekte fayda görüyorum. Havaalanı Projesinin gerçekleşmesi bugünden yarına hemen gerçekleşmesi kolay bir Proje değil. Ordu Kamuoyu bu Proje'ye odaklandı.

Mahalli basınımız bu konuda topyekün hareket ediyor.Gazeteciler Derneği Başkanı'mızın da üstün gayret ve çabası ile basın bu olayın peşini bırakmıyor. Ordu'da hatta sadece Ordu'da değil Ordu ve Giresun'da ilk defa bir Proje bu kadar önemsendi.

Sivil Toplum Örgütlerimiz de üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.Ordu Ticaret
ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin'in  Havaalanı ile ilgili hazırlanan Raporu gerekli Mercilere ulaştırmak için çok çaba sarfettiğini biliyoruz.

Daha hafta başında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Havaalanı ile ilgili raporu sunmak için Sivas'da idi.Sayın Bakan'ın açılışlar için Sivas'da olmasını fırsat bilerek  imkanı  bile değerlendirme çabası ve gayreti Ordu halkının Havaalanı arzusunu ortaya koyuyor.
Bu Proje ile ilgili bütün sorumluluk artık siyasilerde.

Siyasiler bu Projeyi takip ederlerse netice alabiliriz.
Gördüğümüz kadarı ile de siyasiler de sorumluluklarının farkındalar.Eğer Ordu'da Turizmden bir pay almak istiyor isek,eğer kaliteli  bir Üniversite istiyor isek HAVAALANI ŞART.Havaalanı olmadan  Ordu'ya ne turist çekebiliriz ne de Üniversite konusunda daha ileri bir adım atabilirz.

Bütün iyi niyetli çabaların OR-Gİ Havaalanı üzerinde yoğunlaşması bizim ümidimizi artırıyor.

Eğer bizim de çabamız Bağcıyı dövmek değil üzüm yemek ise,bu çabayı desteklemeye devam edelim.Felaket tellallığı yapmaktan vazgeçelim. Daha şimdiden sadece siyasi rant uğruna bu Projenin gerçekleşmemesi için ellerini ovuşturanların heveslerini kursaklarında bırakalım.

Ordu ve Giresun halkının bu Proje etrafında kenetlenmesi bu Projenin gerçekleşme şansını arttıracaktır. Ha gayret diyoruz. Durmak yok yola devam.
HAVAYOLU gelene kadar.

Önceki ve Sonraki Yazılar