ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR CENGİZ BEY

 

"Öfke  rüzgar gibidir .Bir süre sonra diner ama bir çok dal kırılmıştır bile".Belediye Meclisi aralık ayı oturumunda Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur kontrolünü kaybedip yüce meclisin değerli üyelerine karşı  telaffuz  dahi edemeyeceğim kelimeler ile hakarette bulunmuştu.

Telaffuz edilen bu hakaret sözcüğü hiç de kolay yenilir yutulur  bir lokma değildi.

Ama biz sakin ve vakur davranarak o günkü meclis toplantısı sonrasında işimize gücümüze koyulduk.

Ama bu hakareti unutmamız mümkün değildi.

Ben bir yazı yazarak Cengiz Okur' u yüce meclisden özür dielemeye davet etmiştim.O özür de gelmedi.Bu konuyu yargıya taşımak da dahil her türlü alternatif gündemimizden hiç düşmedi. Ama beklenen gün Belediye Meclis toplantısının Mart ayı oturumunda geldi.


Belediye Başkanı yurt dışı gezisinde olduğu için Mart ayı oturumunu Cengiz Okur'un  yöneteceğini öğrendik. Biz kendi aramızda durum değerlendirmesi yaparak özür dilemesi için Cengiz Okur'a son bir fırsat daha verilmesi konusunda mutabık kaldık.

Grup Sözcümüz Recep Azaklı soru önergesi ile Cengiz Okur'u Belediye meclis üyelerine karşı yaptığı ağza alınmayacak sözünden dolayı yüce meclisin huzurunda özür dilemeye davet etti ve kendileri de özür dilediler.

Bizim için bu özür yerterli olmuş ve biz de oturuma katılma kararı aldık .Eğer Cengiz Okur özür dilememiş olsaydı biz kendilerini  protesto etmek için meclis oturumuna katılmayacaktık.

Hatta özür beyanı gelene kadar kendilerini her platformda protesto etmek kararında idik.

Ne demiş atalarımız. "Öfke baldan tatlıdır "Hele hele yönetici olan kişiler öfkelendiği zaman aklına geleni söylememeli.

Yazımın başında söylediğim gibi "Öfke rüzgar gibidir. Bir süre sonra diner ama bir çok dal kırılmıştır bile."

Cengiz Okur Bey  çok tez öfkeleniyor ve çok kalp kırıyorsunuz.

Belediye içindeki tasarruflarınızla da çok hatalar yapıp çok kalpler kırdığınızı biliyor musunuz ?

Hani  sırf bazılarının akrabaları olduğu için  ve hiç bir günahları olmayan masum insanları bir günde kapı önüne  koyduğunuz insanlardan da özür dilemeyi düşünüyor musunuz ?

"Atılan ok geri gelmez " ve "kırılan kalp  düzelmez" diye atasözlerimiz var ama siz yine kırdığınız bu kalplerden de özür dilemeyi de bir deneyin  isterseniz.Çünkü o bir günde kapının önüne koyduğunuz insanların ahı yakanızdan hiç düşmeyecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar