Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

HANGİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN?

HANGİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN?

8—18-Mart dünya kadınları gününü kutlamak için bütün duyarlı kadınlarımız peşpeşe kutlamalar yayınlıyorlar. Onların hayalindeki kadın,” barış, sivilleşme, emeğine saygılı olunması, değer görmesi, şiddeti yaşamamasını öngörüyor.” Bu istekler her 8 Martta yapılan rutün işler..

1857 yılında Newyorklu kadınları bir fabrikaya sokup, vicdanı sızlamadan yakabilen milletin, kendi insanına bakışı ne ise, aynı milletin,” Irak ta, Afganistan da, Afrika da ki yaşayan, Japonya da bomba atıpta ölen binlerce Kadının yaşadığı olay” hep aynı. Bugünde Ermeni meselesin de bize takındığı tavır da.

Biz, “cennet Analarıın ayakları altında” diyen ruh güzelliğinin tam içinden gelmiş bir milletin, kadınına saygı duyan Türk beyliklerinin , Kurtuluş savaşında vatanın vatan olmasında çok büyük emeği olan kadınımızın yaptıkları ile gurur duyan milletin evladı olarak, kadının ne kadar önemli bir varlık olduğunu bilen milletiz diyeceğim;

Ama, bu öyle değil. Çalışan yada çalışmayan kadınımızın, bağımsız, eşit, emeğine saygı duyulan ne ortamı var nede öyle bir durumu. Ne eğitimde, ne evde, ne fabrikalarda, nede siyasette kadın denen varlığa bakış daima hep ikinci sınıf olarak gelmiştir. Değişmez.

1857 yılında, 129 kadını yakan zihniyetle, dünyada hayvan gibi satılan kadınımızın ve buna dur demiyen yetkilinin ne farkı var? Fuhuşun içinde, ağızlarından salya akan bir sürü paralı, sosyetik pisliklerin vakit geçirdiği kadın, kerhanelerde hayvani duygu ile para ile pazarlanan kadın, gece kulüblerinde masa masa dolaştırılan kadın, genç yaşta kaçırılan, kandırılan, uyuşturuya batırılan kadının hakkını kim aradı…?

Yada öldürülen, sevdi diye töreye kurban edilen kadının, boğazı kesilen ögretmen kadının hangi Mart günü olacak? Böyle bir gün adı ile var. Ne yetki bazında, nede hayatın gerçeğinde yok. Orda kadını eşya gören şerefsizlerle, dayak atınca, onu satınca kendini herif sanan aşşağılık herifcikler her daim var.

Benim için kadın, anadır, eştir, bacıdır, ayaklarında cennet kokusu olan ve birinci sınıf vatandaştır. Bunları yaşayan, gören, olduğuna inanan bir yer varmı, lütfen banada söyleyin?

Kadımızın 8 Marta odaklı gününü kutluyorum. Gerçeğini yaşamasını arzu ediyorum.Elleri kanlı adamcıkların yok olduğu bir dünyada, yüzü gülecek kadınımızın dünyasına…

Önceki ve Sonraki Yazılar