SAÇMALIYORSUNUZ MUHTEŞEM YÜZYIL

 

Son zamanların en çok izlenen dizisi muhteşem yüzyıl yine muhteşem yalanları ile seyirci karşına çıkmaya devam ediyor…Ne tarihimizle ,ne padişahımızla ilgili olmayan, tarihten tamamen çıkmış bu diziyi ve bu diziyi yapan,yazan,çeken herkesi şiddetle kınıyorum.

Kanuni Sultan Süleyman : O ki; Osmanlının en büyük padişahlarından biri,kanun adamı,kahraman…

Böylesine büyük bir padişahı  zampara ,kadın ve zevk düşükünü göstermek çok büyük bir saygısızlık.Hem tarihimize,hem padişahımıza, haremine saldırı gibi.Büyük bir ahlaksızlık.Yani kanuni’nin Hürem Sultan’la yatak sahnelerinizi bile göstermeniz ,öpüşme sahnelerini tüm çıplaklığı ile vermeniz;onun haremine ve padişahımıza saygısızlık olmuyor mu ? Bu kadar büyük bir insanın ,özel hayatını gözler önüne sermek padişahımıza,tarihimize saygısızlıktır.Bu filmi seneler önce Ruslarda yapmıştı ve Ruslar bile bizden ahlaklı davranıp,öpüşme ,sevişme sahnelerini göstermemişti.

Gelelim Kastilya Prensesi İsabella’ya.Ya uydurulurda bu kadar da saçma uydurulmaz ki. Kastilya prensesi tarihte var ancak burayı bastıra bastıra söylüyorum ; Kanuni ile aynı dönemde bile yaşamamışlar.Yani bizim İsabella fortuna Kanuniden 50 yaş büyüktür.Yani kanuni genç bir adam olduğunda isabella ya ölmüştü ya da 70 yaşlarında ihtiyar bir kadındı.Birbirlerini  tanımayan,birlikte yaşamayan ve diziye sırf renk katsın diye böyle bir senaryo yazan senaristler ;sizleri hiç anlamış değilim.Yani siz Türkmüsünüz ?  Bu kadar saçmalığı nasıl oluyor da bizlerin önüne getirebiliyorsunuz.…Muhteşem yüzyıl Muhteşem yalandan başka bir şey değil…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar