Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

HEMŞEHRİLİK VERGİSİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olacak İstanbul için, İstanbulluların tükettikleri akaryakıttan “Hemşerilik Vergisi” adı altında 2010 yılına kadar yeni bir vergi alınacağını, müjde verir gibi açıklamış.

      Alınan bu vergi, İstanbul"daki tarihi eserleri onarılmasında ve yapılacak bazı düzenlemelerde kullanılacakmış.

       Yeni  bir vergi, hangi amaçla alınırsa alınsın  halkımızın hiçbir zaman sıcak bakmadığı bir uygulamadır.

       Ancak hepimizin de bildiği üzere, yalnız kültür ve turizmde değil, her  türlü devlet faaliyetindeki harcamalar da halktan alınan dolaylı ve dolaysız vergilerle karşılanmaktadır.

 Vergilerin düzenlemesi  uygulanması ve denetlenmesi ise Maliye Bakanlığının görev alanındadır.

      O zaman, tasarlanan bu uygulamanın  açıklanmasın da öncelikle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından yapılması gerekmez mi ?

      Ama Maliye Bakanı Kemal Abi, kendince Avrupa"nın en iyi Maliye Bakanı olduğu kadar, bence en kurt siyasetçilerinden biridir de…

      Böyle bir açıklamayla İstanbulluların tepkisini alacağını hesap etmiş olmalı ki, kerhen açıklama yapıp, hiç gerek yokken  kendi seçim bölgesi Eskişehir"in kapsam dışında olduğunu da vurgulamıştır.

 Bu uygulama için de bir çok konuda olduğu gibi  yine Günay ön plana çıkıp sanki pek marifetmiş gibi beyanat vererek tepkilere hedef olmuştur.

      Nitekim ,Vatan Gazetesinin bu haberle ilgili inter-net sitesindeki okuyucu yorumlarında vatandaş,  tepkisini daha çok Günay"a göstermiştir.

      Beni mazur görürlerse, kendilerine haddim olmayarak; vergisiz, harçsız “ bir hemşerilik hatırlatmasın”da bulunmak isterim:

      Sahne -i siyasette,   gel etme sen her lafı

           Çok laf edenlerin, çok olur derler gafı !... 
 

OLUR MU OLUR !..

      İtalya"da yeniden iktidara gelen Başbakan Silvio Berlusconi,eşiyle arasının açılmasına neden olan eski güzellik kraliçesini “Aileden Sorumlu Devlet Bakanı” yapıyormuş.

      Bizde ise Güllük Körfezini toprakla doldurup çevreye zarar veren kişiye, Turizme katkısından dolayı ödül verilmiş,

      O da gelecekte Turizm veya Çevre Bakanı olabilir…

       Öyle ya, muhteremin kapı gibi ödülü de

var (!) 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar