BELEDİYE BAŞKANIMIZ VE BELEDİYE HİZMET BİNASI

 

Çarşamba günü bir grup Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarım ile Belediye Başkanı'mızı 

ziyarete gittik. Daha doğrusu yine  Belediye çalışmaları ile ilgili bir ziyaretimiz oldu.

Sayın Başkan gündemimizdeki konu ile ilgili görüşmemizden sonra  bizimle henüz kamuoyu ile dahi paylaşmadığı bir proje hakkındaki görüşlerimizi sordu.

Bahse konu proje ise Ordu gündemini fazlasıyla işgal eden "Belediye Hizmet binası "idi.

Sayın Başkan , Valilik makam ve hizmet binasının şu andaki Kara Yollarının hizmet verdiği alana taşınmak üzere bir proje üzerinde çalışıldığını ifade ederek, Belediye Hizmet Binasını da bu yere taşımak üzere çalışma başlattıklarını belirttiler. 

Böyle proje  ancak ayakta alkışlanır. Bu proje ile ilgili Sayın İçişleri Bakanı'mız ve Sayın Valimiz ile de görüşmeler  yaptıklarını ve görüşmelerin  hala devam ettiğini söylediler.

Biz Ak-Parti  meclis grubu olarak daha önceki oturumlarda Belediye Hizmet Binasının başka yere taşınmasını ve mevcut Belediye Binasının bulunduğu yerin  meydan projesine dönüştürülmesini teklif etmiştik.

Burada DSP grubunun da hakkını teslim etmem gerekiyor. DSP Meclis Grubu sözcüsü Kemal Sarı'da Belediye Hizmet Binasının mevcut yerden taşınmasını ve boşalan alanın imara kapanmasını dile getirmişti.

Eğer bu projegerçekleşir ise,Ordu kenti kendine yakışır bir meydana kavuşacak ve şehir merkezi denizi  ile buluşmuş olacaktır.

Ordu dışında diğer Karadeniz kentleri Çevre Yolu ile sahillerini katlederken Ordu halkı sahiline sahip çıktı ve sahilimizi  bozdurmadık.

Şu anda ihalesi yapılan Çevre Yolu şehir merkezinin dışına taşınınca sahilimiz daha da rahatlayacak ve yapılan her yeni düzenleme şehrimizin kimliğini değiştirecektir.Bunlardan en önemlisi de Beledeiye Hizmet Binasının bulunduğu alanın deniz ile birleştirilmesidir.

Hatta Kara yolları geçişinin yer altına alınması ile Şehrimizin meydan görüntüsü daha da görkemli olacaktır.

Böyle bir projeye hiç bir  kimsenin hayır diyeceğini zannetmiyorum.

Hele hele Sayın İçişleri Bakanı'mız Ordu adına bir çok önemli  projeye imza atan bir kişi olarak yine bu projeye önderlik edecektir.

Sayın Bakan ,genel seçimlerden önce söz verdiği Havalimanı ve Çevre Yolu projesini hayata geçirmekle Ordu halkının gönlünü fetetmiş ve güvenini kazanmıştır.

Ordu için bir şans olan İdris  Naim Şahin'in Ordu'ya yeni bir meydan ve yeni bir Belediye Hizmet Binası kazandırılması konusunda da öncülük yapacağını ve hizmet bayrağını sonuna kadar taşıyacağını biliyoruz.

Biz de Ak-Parti Meclis  grubu olarak Ordu'nun hayrına olan bu projenin tam destekçisi olacağız.

Bu bizim boynumuzun borcudur.Çünkü daha önce yapılmasını teklif ettiğimiz  bir projeye bugün karşı çıkar isek kendi kendimizi inkar etmiş oluruz. 

Ordu için hayırlı olur inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar