TELEFERİK İHALESİ UNUTULMASIN

 

"Hüsnü Bey Merhaba,

Ordu teleferik ihalesi ile ilgili haber okudum ama Başkan Bey iyice ......... iş yapmaya alışmış sanırım.

            Trabzon, Erzincan, Hatay illerinden teleferik ile ilgili şartname aldığını söylüyor ama !!!

            Trabzon’da hiçbir teleferik ihalesi olmamıştır. Erzincan ihalesi Ordu ihalesinden yaklaşık 10 ay sonra yapılmıştır ve ihale şartnamelerinin birbiriyle alakası yoktur. ( İki ihaleye de katılan ve kazanan bir firma olduğumuz için bunu söyleyebilirim )

Hatay ise grup gondol olarak ihaleye çıkacaktır. Zaten sistem farklıdır kaldı ki ihaleye çıkmadıkları gibi daha şartnameleri de yoktur.

            Bilginiz olsun diye yazdım, bu illerin hiçbirinden hiçbir destek almamıştır, LEITNER firması gereken yardımı fazlasıyla göstermiş ve ihaleyi firmaya vermek için Başkan tüm çabayı göstermiş ve başarmıştır."

Ben daha önce defalarca yazdım. Teleferik ihalesi ihale yasaları ihlal edilerek yapılmıştır diye.”

Yukarıda "Hüsnü Bey Merhaba"diye başlayıp devam eden yorum Ordu Teleferik İhalesine girip türlü engeller ile teklif mektubu değerlendirme dışı bırakılan İzmirli STM  Firması yetkilisine ait. 

Ordu Teleferik İhalesi:"İHALE KANUNUN 20.MADDESİNİN 4.FIKRASINDAKİ TEKLİF VEREN İSTEKLİ SAYISININ ÜÇTEN AZ OLMASI HALİNDE İHALE İPTAL EDİLİR." Hükmüne uyulmadan yapılmıştır. 

Açık olarak ihale yasası ihlal edilmiştir.

İhale kanunun 5.Maddesi: "İdareler bu kanuna göre yapılacak ihalelerde saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur. 

" Ordu Belediyesi 5.maddeyi de ihlal etmiştir. İhale şartlarının en önemli maddesi, yani İHALE İÇİN TEKLİF VEREN FİRMA SAYISI ÜÇTEN AZ İSE, İHALE İPTAL EDİLİR hükmü ihlal edilmiştir.  Kamu İhale Kurulunun Başkan ve iki Üyesi de bizimle aynı görüşü raporlar ile belgelemelerine rağmen, ihale iki teklif mektubu ile değerlendirilmeye alınmıştır.

Bizler Ak-Parti Belediye Meclis grubu üyeleri olarak teleferiğe asla karşı olmadık. 

Teleferik ihalesi için Belediye Başkanı'na İller Bankasından kredi kullanma yetkisine biz de olur verdik. Ama kredi temin edildikten sonra, ihalenin her aşaması bizden gizlendi. 

Belediye Başkanı teleferik ile ilgili süreci iyi sürdüremediği için her kurum ve kuruluş ile mahkemelik oldu. Bu şehrin yetiştirdiği çok değerli Turizm ve Kültür Bakanımızı Belediye meydanında yuhalatan mitingler organize etti. 

Kendi beceriksizliğini kamufle etmek için en acımasız şekilde bizleri de sanki teleferiğe karşıymışız gibi göstermeye çalıştı. 

Aslında biz teleferiğe değil, ihale şekline ve ruhsat alınmadan başlatılan çalışmaların daha yasal yollarla yapılmasını tavsiye ettik. 

Bugün bu yazıyı tekrar kaleme almamın sebebi ise, daha önce yazmış olduğum bir makaleme İzmirli STM Firmasının yazdığı yorum sebep oldu. Biz Belediye Meclis toplantılarında teleferik ihale aşamasını eleştirirken Belediye Başkanı Belediye Meclisini ve Ordu kamuoyunu nasıl yanılttığının bir belgesini yayınlama ihtiyacından doğmuştur. 

Belediye Başkanı Belediye Meclis toplantısında teleferik ihalesi ile ilgili Trabzon, Erzincan ve Hatay illerinden teleferik ile ilgili şartname aldığını söylemişti.

YANİ GÖZLERİMİZİN İÇİNE BAKA BAKA RESMEN YANILTILMIŞIZ. 

Biraz kibar olsun diye yanıltılmışız diyorum. Meğer Trabzon'da teleferik ihalesi hiç olmamış. Erzincan ihalesi Ordu ihalesinden sonra olmuş. ZATEN BU İHALELERİ DE ALAN İZMİRLİ STM FİRMASI İMİŞ. Adam benim makalemi okuyup, hayretten küçük dilini yutmuş olmalı ki, kağıda kaleme sarılıp DOĞRULARI yazmış.

Yani biz Belediye Meclisi toplantısında  resmen uyutulmuşuz. 

Gözümüzün içine bakıla bakıla uyutulmuşuz. Sadece Ak-Parti'li değil CHP'li Meclis üyeleri Kardeşlerim de hep beraber uyanmaya ne dersiniz?

Ordu bunu bizden bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar