Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

ANKARADAKİ ORDULU BÜROKRATLAR

ANKARADAKİ ORDULU BÜROKRATLAR

Yıllardır Ordu ilinden yedi yada sekiz tane vekil Ankara"ya gitti. Başkentte, söyleyin kaçtane ve nerelerde bürokratlarımız, önemli yerlerde müsteşar yada danışmanlarımız, üniversitede öğretim görevli insanlarımız, adliye saraylarında üst düzey isimlerimiz, partilerde kaçtane başkanlarımız, bankalarda yönetici isimlerimiz, sayın vekillerin gayretleri ile atanmış yada sunulmuş veya destekleri ile gelmiş kaçtane Ordu"lu insanımız vardı yada bugün için var?

Gençliğimizde, Ankara denince aklımıza gelen ilk isim, Emekli Sandığında ağbimiz, hemşehrimiz, bizde çok emeği olan “Yavuz Uzun”, Milli EğitimBakanlığında “Orhan Poyraz”, Emniyette “Enver Kuvan”. Bankada ise Osman hocamın kardeşi, Petrol Ofis te yada bir çok yerde üst düzey görevde olan “Erdal Gülderen”, Adaletin içinde ise “Burhan Tokcan”ağbimiz ile birkaç değerli insanlarımız, hepsi o kadar…

Ama ,eskiden güçlü diye lanse edilen büyük partileri, bunların sevilen vekileri ,”Ferda Güley, Şevket Köksal, Hamdi Mağden, Kemal Şensoy ve diğerlerine rağmen, Ankarada Ordu"lu olarak parmakların saydığı kadar isimler bir yerlerde..Sizce yanlış değilmi?

Daha sonra gurur duyduğumuz isimler, Ankara"da Orduyu temsil eden ve Ordulu nun gittiğinde yanına uğradığı isimler oldular.”SSK da “Varol Canik”, Ankara Belediyesin de “Hatice Ertürk”, doktorlarımız,”Haluk Yürür”, “Haluk Dervişoğlu”, Turizm Bakanlığında “Hüseyin Avni Şeker”, Başbakanlıkta ki müsteşarımız” Ruhi Özbilğiç”, Enerji Piyasasın da sevğili dostumuz “Ahmet Ocak”, sendika gibi zor bir alanda bizi temsl eden “Nihat Yurdakul”, ve ismini sayamadığım bir çok hakim, savcı, doktor kardeşimiz.

Bunların Ankara"da olmaları, bir yerlerde önemli makamlarda yer bulmaları iyi değilmi? Bugün sayın Turizm bakanı ile bu işlerin hız kazanmasının bizde oluşturduğu mutluluk diğer vekillerimizin, yada değerli bürokratların gayretleri ile çoğalsın isterim.

Dedimya, Ankara"da Ordu"lu isimleri duymak, onların bir çayını içmek, ziyaret etmek, başarıları ile gurur duymak Ordulu olarak az şeymi, hele birde yaptıkları ile baktıkları ile Çetinceviz gibi iş adamların"da olunca? Bu sayı artarsa Ordu mu kaybeder yoksa Ordulular"mı kazanır? Bugün için unuttuğum ,yazamadığım değerli insanımız vardır, kusura bakmasınlar. Yazdıklarımın karşısında olan birileride olabilir tabi ki.

Bunun için bir bilen banada anlatırsa bende aydınlanırım, belki ben yanılıyorumdur, değilmi?

Önceki ve Sonraki Yazılar