Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

BU NE KADAR YETERSİZ SPORCU GRUBU…!

 

 

BU NE KADAR YETERSİZ  SPORCU GRUBU…!

Hiçmi gelmez, hiçmi insan seyredince buda ne, diyeceği bir sporcu kardeşe raslamaz, hayret! Suyumu çıktı, yatağımı kurudu, yoksa bizmi aramıyoruzda, ne gelirse onlarla oynarıza talibiz?

Bilmez oldum. Eskiden çalışırken zevk alırdım. Özel seçilen yetenekli, kabiliyetleri üst düzey olmaya aday isimlere gider, onları tek tek  alırdık. Şimdi hazıra vezir teknik adam grubu ile çalışan takımlar.

Eski sporculara 600 lira vererek, kulüplerin bütcesine zarar veren takım olma anlayışı, üstünede onlara yüklü maaş…

Ama Ordu futbolu bunu istemiyor. Ordu sporuna katkı yapacak, ilerdede bu gençlerle geleceğine acaba uzanabilirmiyim diyecek;”1993—94—95” doğumlu yetenekleri arıyor. Kim uğraşıyor, üç beş isim. Aynı yüzler.

Yokmu, var. Engeleri çıkmasa, onların geleceğinden endişe etmezse var. Demekki bunu sporun içine atarsam, yarınını yok ederim fikrindeki, babalar, analar var. Haklı düşüncenin içinde yetenekli olan evladının bir yolunu korku yüzünden kapatabiliyor. Asıl çözülmesi gereken bu.

Ama bu insanlara cesaret verecek ne okul müdürleri var nede milli eğitimin politkası.  Okul maçları izledim. Biraz Lise, biraz Fatsa, kısmen Ticaret..Bakın oyuna, dan dun. Hani pas, hani oyun, yok. Çalışmamışlarmı, hepside yıllarca bu işin belkide eğitiminde.

Niye o zaman bu görüntü  kirliliği?

Yeteneği olan genci , ailesi yorgan altında, dersehanede, kurs’da saklarsa, okul politikası  sporu angarya görürse, geriye kalan ne ise onların azmine katkı vazifemiz deyip,   çalışıyor hocalar.

En alt gruplarda bir çok yetenekli, harika gençler var. Onların sonuda, okuma kayğısından bir gün yukardaki ağbileri gibi olacak.

Önemli olan istikbal. Kim gelmişte, çalışmışta, yukarda oynamışta. On yıldır Orduspor formasını kim giymişte? Söylenen bu.

Haklılar. Bir yarışın içinde, hedefi koyduğun, milyarları harcadığın, alt yapına kör gözle bakmaya mecur olduğun yerden bir oyuncu bu takımda oynayamazsa, bizimde kulüplerdeki oyunculara bakışımız artık seyir için olacak. Çünkü oynayanları on yıldır göre göre bıktık..

Ordu’da yokmu, çok var. Arayan varmı, birkaç kişi. Ne için arıyor, kulübüme oyuncu alayım sayı yapayım, iyileri satayım diye..Başka, yok. Onun içinde Futbol adına seyre değer oyuncularda yok.

Bu kadar güzel sahalarda, “vole vurabilen, çalım atabilen, uçarak kafa atan, rövaşata ile estedik görünütü güzelliği sunan” kimi gördünüz? Eski sporculardan bir kaç kulüpte üç beş isim, onlarında yaştan emekli olma günleri geldi.

Ordudaki sporcu manzarası  bu..Elinizi vicdanınıza koyun.Bunların içinde;”Güven, Mahmut, Şükrü, Arif, Turgay, Muzaffer, Kemal Yıldırım, Erdogan, Aykut, Turgut v.s” tipinde oyunculara rasladınız mı?

Tek suçlu, buna bakışındaki durumu değiştirmeyen yönetimlerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar